2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
97. oldal / összesen: 127
Csökkent a nemzetgazdaságban dolgozók száma
Az LMP a KSH szerdán publikált adatait úgy értékeli, hogy Magyarország foglalkoztatáspolitikai szempontból egyértelműen rosszabbul teljesít – jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke. Szél Bernadett azt mondta, a nemzetgazdaságban a tavalyi évhez képest közel 18 ezerrel dolgoznak kevesebben.
A Siemens magyarországi érdekeltsége stabil pénzügyi évet zárt
A Siemens magyarországi érdekeltsége stabil pénzügyi évet zárt szeptemberben - hangsúlyozta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Csaknem 700 munkatársától válik meg a Jabil
A Jabil Circuit Magyarország Kft. a törvényi kötelezettségeinek megfelelően nagyobb létszámú leépítésről tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját, döntését a vevői igényekben bekövetkezett változásokkal indokolta, amely alapján a vállalat összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben - közölte a társaság hétfőn az MTI megkeresésére.
Egy felmérés szerint a cégek több mint fele kiemelten kezeli a környezeti felelősségvállalást
A magyarországi vállalatok 62 százaléka kiemelten foglalkozik a környezeti felelősségvállalással a hét fenntarthatósági fókuszterület közül, miközben a teljes körű átláthatóság csak 26 százalékuknál kap elegendő figyelmet a napi működés során - derül ki a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) saját, nem reprezentatív felméréséből.
Leépít több ezer munkahelyet a német RWE
Megszüntet 6750 állást az RWE német energiaszolgáltató társaság, 2 ezer munkahelyet külföldön építenek le.
Bűnszervezetben csalt el 3,7 milliárd forint adót egy tatabányai cégcsoport
A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága befejezte a nyomozást egy tatabányai cégcsoport ügyében, mely őrzés-védelemmel, valamint munkaerő-közvetítéssel foglalkozva összesen 3,7 milliárd forint adót és egyéb járulékot csalt el az államkasszából - mondta el a szervezet sajtóreferense csütörtökön.
Áprilisig ötezerrel több fogyatékossággal élő ember kap munkát
Jövő év áprilisáig a jelenleginél ötezerrel több fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embernek lesz munkája, így összesen 15 ezerrel többen dolgoznak majd, mint a 2010-es kormányváltáskor - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Hiba volt korlátok nélkül beengedni a munkavállalókat Nagy-Britanniába
Látványos hiba volt az EU-szabályok által lehetővé tett átmeneti korlátozások nélkül beengedni Nagy-Britanniába a közép- és kelet-európai új uniós tagállamok munkavállalóit - írta szerdán megjelent cikkében Jack Straw.
Eladta a Synergon Softcon Kft.-t a Synergon Nyrt.
Eladta 100,85 millió forintért a Synergon Softcon Kft.-t a Synergon Informatikai Nyrt. az SDA DMS Zrt.-nek hétfőn - tette közzé kedden este az informatikai társaság a BÉT hivatalos honlapján.
Fejlesztette napelem-összeszerelő üzemét a mátészalkai Stabil-Invest Kft.
Uniós támogatás segítségével, több mint 57 millió forintból fejlesztette és bővítette napelem-összeszerelő üzemét a mátészalkai Stabil Invest Kft. - közölte a cég kedden.
Változik az élőmunkát terhelő adó és járulék 2014-től
Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatban az élőmunkát terhelő adót és járulékot érintő módosítások is vannak, a legfontosabb változásokat a PwC foglalta össze.
Beruházási támogatásokat is jogtalanul igényelhettek cégek
Az MSZP információi szerint fiktív cégek nemcsak területalapú, hanem beruházási támogatásokat is igényeltek jogosulatlanul. Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő ezért hétfőn a nyomozóhatósághoz fordult.
Kétszázmilliós fejlesztés a kapuvári LV Metal Kft.-nél
Mintegy kétszázmillió forintos beruházással csaknem kétszeresére bővítette telephelyét a főként lemezmegmunkálással foglalkozó kapuvári LV Metal Kft.
97. oldal / összesen: 127