2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
96. oldal / összesen: 127
Biztató, hogy megközelítette a négymilliót a foglalkoztatottak száma
Biztatónak tartja Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár, hogy a legfrissebb adatok szerint megközelítette a négymilliót a foglalkoztatottak száma, amely 1992 óta nem volt ilyen magas szinten.
Nő az Electrolux magyarországi termelése az idén
Az idén mintegy tíz százalékkal nő az Electrolux Lehel Kft. termelése, jövőre pedig egy új porszívótípus gyártását kezdi meg a svéd cég Magyarországon, ez a fejlesztés létszámbővítéssel is jár majd.
Elemzők szerint javulhat a foglalkoztatás a versenyszférában is
Kedvezőnek tartják a munkaerő-piaci adatokat az MTI által megkérdezett elemzők, akik szerint a foglalkoztatás javulhat a versenyszférában is. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt emelte ki, hogy a foglalkoztatottak teljes létszáma újra csúcspontot ért el.
Csökkent a munkanélküliség augusztus-októberben
Az idén augusztus-októberben a munkanélküliek száma 434 ezer volt, 29 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 9,8 százalékra mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
Bővült a csokoládéfigura-gyártás a Nestlé diósgyőri gyárában
Az idén több mint 1880 tonna csokoládéfigurát gyártottak a karácsonyi szezonra a Nestlé diósgyőri gyáregységében, csaknem 300 tonnával többet a tavalyinál - közölte a Nestlé Hungária Kft.
Új alapokra kell helyezni az EU-n belüli szabad munkaerő-áramlást
Új alapokra kell helyezni a munkaerő szabad mozgását az Európai Unión belül, mivel a közép- és kelet-európai EU-tagállamokból érkező hatalmas tömeg megmutatta, hogy a jelenlegi szabályozás rossz - írta a szerdai Financial Timesban David Cameron.
Az építőipari cégeken már nem segít a panelprogram újraindítása
Az építőiparban tönkretett több száz kis- és középvállalkozáson és több ezer megszüntetett munkahely tulajdonosán már nem segít, hogy a Fidesz a választások előtt takaréklángon újramelegíti a programot - közölte kedden az MSZP.
A Bosch eladja arnstadti gyárának egy részét, Hatvanból áthelyezik egy termék gyártását
A Bosch eladja a németországi Arnstadtban működő gyárának egy részét, ugyanakkor egy gépjármű-elektronikai termék gyártását Hatvanból Arnstadtba telepíti át. A lépés a hatvani gyárban 120 embert érint, akiknek azonnal más munkalehetőséget biztosítanak a hatvani gyáron belül - közölte a Bosch kedden.
Október végéig 27 ezer vállalkozást alapítottak
Kis mértékben visszaesett a cégalapítási kedv idén az elmúlt évihez képest, az év első tíz hónapjában 26 722 társas vállalkozás kezdte el a tevékenységét, ami 5,5 százalékkal, csaknem 1600-zal kevesebb az egy évvel korábbinál - derül ki a Wolters Kluwer Kft. és a Napi.hu által üzemeltetett Céginfo.hu adatbázisából.
Az egészséges munkaerő a legjobb befektetés - vállalati felmérés
A magyarországi vállalatok mintegy 80 százaléka gondoskodik dolgozói rendszeres sportolásáról, mert többéves tapasztalatuk, hogy a mozgás vállalati támogatása többszörösen is megtérül - derült ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület őszi kutatásából.
A munka törvénykönyve módosítását kéri a húsosszakszervezet
A munka törvénykönyve módosítását szeretné elérni a húsosszakszervezet, mert szerintük nem nyújt védelmet a munkahelyi szakszervezeti tisztségviselőknek.
Növelte árbevételét a Lego Csoport
Tizenhárom százalékkal növelte árbevételét a dán Lego Csoport az első fél évben, s gyárai közül a nyíregyházi 20 százalékkal több terméket értékesített.
A közel 900 ezer bevándorló miatt növekedett az Európai Unió népessége 2012-ben
Tavaly közel 900 ezer bevándorló érkezett az Európai Unió területére, s 2012-ben ők jelentették a népességnövekedés legfőbb motorját - olvasható az Eurostat szerdai közleményében.
96. oldal / összesen: 127