2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
95. oldal / összesen: 127
Szükség van a vállalati tanácsadás szolgáltatás támogatására
A kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésére a jövőben is szükség van a vállalati tanácsadás szolgáltatás támogatására európai uniós forrásból - nyilatkozta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.
A kormány támogatja a szénbányászat újraindítását
A kormány támogatja a szénkitermelés bővítését, a magyarországi szénbányászat újraindítását - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Budapesten, a Magyar Bányászati Szövetség Szent Borbála-napi országos központi ünnepségén szerdán.
A kis és közepes agrárvállalkozásokat segítő törvénymódosításokat kezdeményezett a NAK és a MAGOSZ
A kis és közepes agrárvállalkozásokat segítő törvénymódosításokat kezdeményezett Győrffy Balázs a NAK elnöke, Jakab István a MAGOSZ elnöke, valamint Budai Gyula parlamenti államtitkár, a MAGOSZ szövetségi igazgatója - közölték a szervezetek szerdán.
Folyamatosan csökken az álláskeresők száma Kaposváron
Folyamatosan csökken az álláskeresők száma Kaposváron, a pozitív folyamat június óta tart - közölte a városháza szóvivője az MTI-vel kedden.
Uniós támogatással fejlesztette üzemét a soltvadkerti Materiál Plastik Kft.
Az Európai Unió és a magyar kormány 148,5 millió forintos támogatásával összesen 587,5 millió forintos fejlesztéssel központi nyomóhengeres nyomdagépet állított üzembe a soltvadkerti Materiál Plastik Kft.
Az államnak minden akadályt le kell bontania a fiatalok munkavállalása elől
Az állam felelőssége, hogy a fiatalok munkavállalása előtt álló minden akadályt lebontson és ösztönözze a fiatalok munkavállalását - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, a Fiatalok munkanélkülisége Európában című nemzetközi konferencián.
Cégen belül a megoldás: 15 milliárd eurónyi forráshoz juthatnának a régió cégei saját forgótőkéjükből
elentős mennyiségű, 15 milliárd eurónyi forrás áll lekötve a régió cégeinél a forgótőke állományban. A folyamatok optimalizációjával a térség cégei bevételeik akár 10 százalékát is felszabadíthatnák – áll az EY legújabb, a témában készült regionális jelentésében (All tied up – Working capital management report 2013). A nemzetközi tanácsadócég tanulmánya arra is rámutat, hogy a lehetőséget a közép- és kelet-európai régió már felismerte. A térség kiemelkedően teljesített Nyugat-Európához és az Egyesült Államokhoz képest 2012-ben.
A legjobb 100 zalai cég foglalkoztatja a munkavállalók harmadát
A legnagyobb forgalmú 100 zalai cég foglalkoztatja a megyében élő munkavállalók harmadát, és ezek a vállalkozások termelik meg a Zalában befolyó összes árbevétel csaknem felét - mondta el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyugat-dunántúli regionális adó-főigazgatója hétfőn Zalaegerszegen.
Több ezer alkalmazottat bocsát el a T-Systems
A Deutsche Telekom (DT) átszervezi T-Systems informatikai szolgáltató leányvállalatát és ennek keretében mintegy 6 ezer alkalmazottat készül elbocsátani - írja a német Handelsblatt hírportál.
Csökkent a munkanélküliség az eurózónában
Októberben 12,1 százalékra csökkent a munkanélküliség az eurózónában a szeptemberi 12,2 százalékról. A teljes, 28 tagállamból álló Európai Unióra vonatkozó munkanélküliség nem változott, továbbra is 10,9 százalékon áll - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
KSH: tovább nőttek a beruházások a harmadik negyedévben
A nemzetgazdasági beruházások volumene a harmadik negyedévben 9,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Munkatapasztalattal könnyebben tudnak elhelyezkedni a fiatalok
Munkatapasztalattal lényegesen könnyebben tudnak elhelyezkedni a pályakezdő fiatalok, mint azok a társaik, akik gyakorlat nélkül próbálnak meg munkát találni - mondták a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek témájában tartott csütörtöki budapesti konferencia előadói.
Együttműködésben a Lapcom és a Profession.hu
A december elejétől életbelépő megállapodás részeként a Profession.hu szolgáltatja a tartalmat a Kisalfold.hu és a Délmagyar.hu állás rovatában. A megújult platform a munkaadók és munkakeresők számára is egy átláthatóbb és magasabb színvonalú szolgáltatást jelent, miközben jelentősen nő majd a megpályázható pozíciók száma is.
95. oldal / összesen: 127