2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
94. oldal / összesen: 127
KMKF - társadalmi szervezetek munkacsoport - napirenden az ifjúság helyzete
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője szerint 2010 után paradigmaváltás következett be a kormány gondolkodásában a fiatalságot illetően, és nem problémának, hanem erőforrásnak tekintik az ifjúságot.
Megemelt összegű támogatást kapnak a juh- és kecsketartók
Megemelt összegű támogatást kapnak a juh- és kecsketartók, mivel a kormánynak sikerült elérnie az Európai Bizottságnál, hogy a nemzeti forrásból nyújtható, úgynevezett csekély összegű, de minimis támogatások szabályai szerint három év alatt 10 ezer eurónak megfelelő forintösszeghez jussnak a magyar gazdák - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.
Európai béreket a magyar multik dolgozóinak!
A Jobbik azt kezdeményezi szerdán benyújtott határozati javaslatában, hogy a Magyarországon tevékenykedő multinacionális vállalatok a nemzetközi átlagfizetést adják meg a magyarországi dolgozóiknak - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a benyújtó Bertha Szilvia.
Visszafizettetik az állami cégvezetőkkel jutalmaik egy részét
Visszafizettetné a kormány az állami vállalatok vezetőivel az idén felvett jutalmaik kétmillió forint feletti részét.
A magyar munkaadók több mint tizede számol létszámbővítéssel 2014 elején
A magyar munkaadók 11 százaléka a létszám bővítését tervezi 2014 első negyedében, 8 százalékuk elbocsátásokkal számol, míg 74 százalék szerint nem várható változás; az ennek alapján számított munkaerő-piaci mutató a legoptimistább előrejelzést tükrözi 2009 óta - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeit kedden juttatta el az MTI-nek.
Magasabb beosztásban dolgoznak a magyar vállalati csalók a világátlagnál
A tipikus magyar vállalati csaló 35-40 éves, jellemzően autoriter vezető és a világátlagnál lényegesen magasabb céges beosztásban dolgozik - derül ki a KPMG hatszáz vállalati csalás történetét feldolgozó globális elemzéséből.
Elvándorolnak az iskolázott szakemberek Nógrád megyéből
A pénzügyi-gazdasági válság még tovább rontotta Nógrád megye munkaerő-piaci helyzetét, a válság miatt állástalanná váltak zöme azóta sem talált munkát és a pályakezdők álláskeresési ideje is hosszabbá vált; emiatt a fiatal, iskolázott szakemberek elvándorolnak a megyéből - fogalmazták meg a megye 2012. évét gazdasági szempontból elemző kiadványban.
Szakemberhiány lassíthatja a szolgáltatóközpontok hazai terjedését
A nemzetközi szolgáltatóközpontok (SSC – Shared Service Center) hazai szerepének növelése a magyar gazdaságpolitika egyik sarkalatos törekvése. Ennek a célkitűzésnek a megvalósulását azonban mind erőteljesebben akadályozza az a tény, hogy egyre nehezebb megfelelő szakembert találni ezekre a speciális készségeket igénylő pozíciókra. A BDO Magyarország álláspontja szerint a megoldást a fiatal munkavállalók pálya-reorientációs felkészítése, illetve a szabályozási környezet rugalmasságának további fokozása jelentheti.
A dolgozók kétharmada az országos átlag alatt keres
A munkavállalók kétharmada az országos bruttó 225 ezer forintos átlagjövedelemnél 18 százalékkal kevesebbet, bruttó 190 ezer forintot keres havonta - derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből.
Egyre kedveltebbek a helyi élelmiszerek
Egyre kedveltebbek a helyi élelmiszerek, amit az is jelez, hogy a korábbi 6-8 százalékról 8-12 százalékra emelkedett arányuk a fogyasztáson belül - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.
Kétmilliárd forintból bővítette kapacitását a ceglédi Ecseri Kft. Szolnokon
Hazai és nemzetközi autóipari, gépipari-, és elektromos ipari nagyvállalatoknak gyárt alkatrészeket új, mintegy 2 milliárd forintból kialakított és berendezett szolnoki üzemében a ceglédi székhelyű Ecseri Kft.
Jóval tudatosabb is lehetne a vállalati kockázatkezelés
A gyorsan és sokszor kiszámíthatatlanul változó piaci környezetben megfelelő kockázatkezelési stratégia híján a vállalatok túlélése is veszélybe kerülhet, a cégek csaknem felének azonban továbbra sincs kidolgozott kockázatkezelési stratégiája, s míg a devizaárfolyam-kockázatot ma már szinte mindegyik vállalat kezeli, a kamatláb- és nyersanyagár-kockázatokra kevesebb figyelem jut - derült ki az ING Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem közös felméréséből.
Tizenötezer pénztárgépet szállít a Comp csoport decemberben
Határidőre teljesíti a decemberi vállalását a lengyel Comp csoport, ebben a hónapban a pénztárgépgyártó összesen tizenötezer pénztárgépet szállít Magyarországra - közölte a cég az MIT-vel csütörtökön.
94. oldal / összesen: 127