2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
93. oldal / összesen: 127
Az MVM aláírta az RWE Főgáz-részvényeinek megvásárlásáról szóló szerződést
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az RWE Gas International B.V. aláírta az RWE tulajdonában lévő 49,83 százalékos Főgáz Zrt. részvénypakett megvásárlásáról szóló, 41 milliárd forint értékű adásvételi szerződést - közölte az MVM az MTI-vel.
Növekedett a magyar vállalkozók bizalma a nemzetközi és a hazai gazdaság iránt
A nemzetközi és a régiós átlagnál is bizakodóbbak a magyar cégvezetők. A nemzetközi és a magyar gazdasági helyzetet is egyre pozitívabban értékelik a hazai vállalatok. Nagy hangsúlyt helyeznek a földrajzi terjeszkedésre, valamint az innovációra és a kutatás-fejlesztésre – derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.
Vas megyében 6 százalék alá csökkent a munkanélküliségi ráta
A téli közfoglalkoztatási programok indulását követően 5,8 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta Vas megyében, míg októberben a mutató meghaladta a 6 százalékot - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja kedden az MTI-vel.
A HR dilemmája – Mit kezdjünk a kompetenciával?
Kompetencia megközelítés nélkül nincs ma korszerű HR, minden más zsákutcába vezethet, hangzott el a WIFI Hungaria Oktató és Továbbképző Intézet által szervezett december 4-i menedzser fórumon, melynek központi témája a kompetencia alapú működés volt.
Kapacitásbővítés az esztergomi Kirchhoff Hungária Kft.-nél
Az esztergomi Kirchhoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. több mint 2,5 milliárd forintért hajtott végre beruházásokat, ezáltal 34 fővel növelte a munkavállalók létszámát és bővítette gyártókapacitását - tájékoztatta a most lezárult projektről a társaság közleményben az MTI-t.
Elmaradt egyévi bérükért tüntettek a BÉM Zrt. dolgozói
Elmaradt egyévi bérükért és munkahelyük megtartásáért demonstráltak a BÉM Borsodi Érc, Ásvány- és Nyersanyag Feldolgozó Mű Zrt. dolgozói hétfőn, a cég főbejárata előtt. A 185 munkavállalóból mintegy ötvenen jelentek meg, transzparensekkel, ezeken egyebek között az állt: Nem közmunkát, munkahelyet akarunk! Hozzátartozóink eltartottak eddig! Hogyan Tovább?
Fiatal szakemberek kaptak miniszterelnöki jutalmat
Különböző szakmából tizenhat magyar fiatal szakember részesült miniszterelnöki jutalomban hétfőn, akik Magyarország képviseletében érmes helyezést értek el a 2012. évi Fiatal Szakemberek Európa Bajnokságán Belgiumban.
Hetvenmilliós közjóléti fejlesztés a Nyírerdő Zrt.-nél
Több mint 70 millió forintot fordít közjóléti fejlesztésekre a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt. jövőre Nyíregyházán - közölte a cég vezérigazgatója a helyi önkormányzattal közösen tartott sajtótájékoztatón hétfőn a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.
Ma kevesebben dolgoznak, mint a válság kirobbanása előtt
Ma Magyarországon nagyságrendekkel kevesebben dolgoznak, mint a pénzügyi-, gazdasági világválság kirobbanását megelőzően - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglakoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
A gyed extra további lépés a nők és édesanyák megbecsüléséért
Az új családtámogatási forma, a gyed extra jövő évi bevezetése további lépés a Fidesz által kitűzött cél, a nők, az édesanyák jobb megbecsülése irányába - mondta Bene Ildikó (Fidesz) országgyűlési képviselő pártja vasárnapi szolnoki sajtótájékoztatóján.
Folytatódnak a reálbérek emelkedését szolgáló kormányzati intézkedések
2013 után 2014-ben is folytatódnak a reálbérek emelkedését szolgáló kormányzati intézkedések, a kormány egyre több munkavállaló sorsát rendezi - jelentette ki Zsigó Róbert vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Befejeződött a hárommilliárdos fejlesztés a nyíregyházi Hübner-gyárban
Befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósult, több mint hárommilliárd forint értékű komplex technológiai és infrastruktúra fejlesztés a német Hübner Cégcsoport nyíregyházi gyárában - hangzott el a projekt pénteki zárórendezvénye alkalmából tartott sajtótájékoztatón a nyírségi üzemben.
Hajdú-Biharban a TOP 100 vállalkozás 23 ezer embert foglalkoztat
Hajdú-Bihar megye 100 legjelentősebb gazdasági vállalkozása foglalkoztatja a megye dolgozónak negyedét, több mint 23 ezer embert - mondta Czinege Attila, a NAV észak-alföldi regionális adó főigazgatója csütörtökön, a TOP 100 vállalkozást bemutató kiadvány megjelenése alkalmából rendezett gazdasági fórumon.
93. oldal / összesen: 127