2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
92. oldal / összesen: 127
Elemzők szerint kedvezőek a foglalkoztatási adatok
Kedvezőnek értékelték a KSH által közölt tavaly őszi foglalkoztatási adatokat az MTI által megkérdezett szakértők, a gazdasági tárca pedig azt emelte ki: a kormány célkitűzéseinek megfelelően folyamatosan nő a foglalkoztatottság, ami a növekedési fordulat egyértelmű bizonyítéka.
Pénztárgépek - NGM: az adatforgalom hatósági ára alacsonyabb a piacinál
Az online pénztárgépek adatforgalmára meghirdetett hatósági ár alacsonyabb a piacinál - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
A magyar kis- és középvállalkozások összefogás pártiak
A magyar kis- és középvállalkozások összefogás pártiak - többek között ez is kiderült abból az online felmérésből, amelyet novemberben végeztek 6300 kis- és középvállalat bevonásával. A kutatást a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), az Üzleti Klinika és a Nagykermarketing szervezte.
Termelési kapacitásának 90 százalékát már lekötötte a nyíregyházi Hübner-gyár
Idei termelési kapacitásának már 90 százalékát lekötötte a német Hübner Cégcsoport nyíregyházi gyára - közölte az üzemet működtető Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. gazdasági vezetője az MTI-vel.
OHÜ: a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók 60 százaléka már megkapta minősítő okiratát
Az eddig beadott kérelmek alapján a csaknem száz hulladékgazdálkodási közszolgáltató mintegy 60 százaléka már megkapta a minősítési okiratot - közölte Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) ügyvezetője az MTI-vel.
Dávid Ferenc: a vállalkozások számára vegyes év volt 2013
Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint vállalkozói szempontból vegyes év volt 2013: továbbra sincs gazdasági jogbiztonság, ami kedvezőtlen a cégeknek, ugyanakkor például a munkahelyvédelmi akcióterv kedvezményei és a jegybank növekedési hitelprogramja segítette működésüket.
Csökkent Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ipari teljesítménye
Csökkent Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ipari teljesítménye az egy évvel korábbi adatokhoz képest a legutóbbi adatok szerint - közölte a térségi kereskedelmi és iparkamara az MTI-vel.
Pénz és Erzsébet-utalvány a leggyakoribb év végi jutalom
Pénzt és Erzsébet-utalványt adnak a legtöbbször év végi jutalomként dolgozóiknak a munkáltatók - derül ki az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. és a Devise Hungary együttműködésében készült országos kutatásból.
Adó- és zárjegyek gyártására szóló szerződést nyert el a Biztonsági Nyomda
Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. és a Pénzjegynyomda Zrt. konzorciuma két évre szóló szerződést írt alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) adó- és zárjegyek gyártására - közölte az ANY Biztonsági Nyomda szombaton a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
A világ acéltermelése bővült, a magyar termelés zsugorodott novemberben
Nőtt a világ acéltermelése az idén novemberben: a nemzetközi acélszövetség, a Worldsteel pénteken közzétett adatai szerint az év tizenegyedik hónapjában 127 millió tonna volt az acéltermelés, 3,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A szervezet adatai szerint a magyar acéltermelés zsugorodott.
Céginfo.hu: kevesebb cég alakul, sokkal kevesebb tőkével
Összesen 29 224 vállalkozás kezdte meg a működését Magyarországon az idén november végéig, csaknem kétezerrel kevesebb, mint tavaly az első tizenegy hónapban - derül ki a Wolters Kluwer Kft. és a Napi.hu által üzemeltetett Céginfo.hu adatbázisából.
Tovább gyorsulhat a bérek növekedése elemzők szerint
Tovább gyorsulhat a bérek növekedése az év hátralévő részében az MTI által megkérdezett elemzők szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelte, sorozatban a tizedik hónapja tart a bérek vásárlóértékének emelkedése.
Csökkent a munkanélküliek száma Szabolcsban
Csökkent a munkanélküliek száma Szabolcsban novemberben mind az előző havi, mind az egy évvel korábbi adatokhoz képest.
92. oldal / összesen: 127