2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
91. oldal / összesen: 127
Többen igényelnének egészségpénztári cafeteriát, mint ahányan kapják
A nyugdíj- és az egészség jellegű béren kívüli juttatást (cafeteriát) jóval több munkavállaló igényelné, mint amennyi megkapja, míg a vendéglátásnál éppen fordított a helyzet - közölte az Union Biztosító a Sodexo cafeteria-utalványokat forgalmazó céggel közös felmérése eredményét az MTI-vel szerdán.
Nagyobb árbevétel, kisebb eredmény a Ferropatent Zrt.-nél
A szekszárdi Ferropatent Zrt. 20-25 százalékkal növelte árbevételét tavaly, ugyanakkor csökkent a nyeresége az egy évvel korábbihoz képest - közölte az acélkereskedelemmel foglalkozó cég vezérigazgatója az MTI-vel.
Jelentős beruházásokat tervez a Greiner Kft.
Egyéves árbevételének mintegy harmadát költi technológiai fejlesztésre a mosonmagyaróvári Greiner Bio-One Hungary Kft. - közölte az MTI-vel Balogh László ügyvezető igazgató.
Veszélyes ötlet a feltétel nélküli alapjövedelem
Veszélyes ötletelgetésnek nevezte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló elképzeléseket hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Uniós munkavállalás - A brit kormány egyik tagja bírálja a kormány EU-bevándorlási retorikáját
A brit kabinet egyik magas rangú tagja bírálta hétfői nyilatkozatában saját kormánya EU-bevándorlási retorikáját.
Létfontosságú létesítmények az agrárgazdaságban is
A mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatban, valamint az elosztó hálózatok esetében is meg kell határozni a létfontosságú létesítmények körét 2014. január 1-jétől. Bár a kijelölést alapvetően a vállalkozásoknak kell kezdeményezniük, a gyors és gördülékeny lebonyolítás érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hamarosan felveszi a kapcsolatot a várhatóan érintett ágazati szereplőkkel.
Németországban is vita indult az EU-munkavállalók bevándorlásáról
Nagy-Britannia után Németországban is vita indult a Európai Unió közép- és kelet-európai tagállamaiból bevándorló munkavállalók szociális juttatásairól a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése miatt. A bevándorlók szociális ellátásának szabályait Nagy-Britanniával ellentétben még nem szigorították, és a politikusokon kívül tekintélyes gazdasági és társadalmi szervezetek képviselői is megszólaltak a vitában, érvelve a munkaerő szabad mozgásának uniós alapelve mellett, illetve a bevándorlók megbélyegzése ellen.
Jelentős árbevétel-növekedést vár a Greiner Bio-One Hungary Kft.
Jelentős árbevétel-növekedést könyvelhet el 2013-ban az egészségügyben és a kutatás területén használt eszközöket gyártó, mosonmagyaróvári székhelyű Greiner Bio-One Hungary Kft. - mondta az MTI-nek Balogh László ügyvezető igazgató.
Százezer új munkahelyet teremtene egy széles körű épületfelújítási program
Az MSZP szerint a fűtési költségek csökkentése mellett legalább százezer új munkahelyet teremtene az építőiparban az általuk javasolt széles körű épületfelújítási, energiahatékonysági program.
Ranstad felmérés: félünk a külföldi munkaerőtől
Bár Dél- vagy Nyugat-Európához képest kevésbé érzik a külföldi munkaerő beáramlásának következményeit a magyarok, mégis elutasítóbbak az idegen nyelvű kollégákkal szemben - derült ki a Randstad Workmonitor 2013-as év végi kutatásából.
Novemberben kis mértékben csökkentek az ipari termelői árak
Tavaly novemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek az előző havi szinthez képest, a 2012 novemberit pedig 0,6 százalékkal haladták meg - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
Az európai családi vállalkozások a lassú növekedés ellenére optimisták
Optimistán tekintenek a jövőbe, beruházásokat terveznek, többségében növekvő vagy stagnáló forgalomról számolnak be az európai családi tulajdonú vállalkozások, köztük a magyarok is - közölte a KPMG és az European Family Business által közösen végzett "European Family Business Barometer" című felmérését hétfőn az MTI-vel.
Fidesz: átlépte a 4 milliós "álomhatárt" a foglalkoztatás mértéke
A kormányzat intézkedéseinek köszönhetően átlépte a négymilliós "álomhatárt" a foglalkoztatás mértéke, ez is azt igazolja, hogy Magyarország jó úton jár - mondta az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
91. oldal / összesen: 127