2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
90. oldal / összesen: 127
A család intézményét népszerűsítő pályázatokat hirdetett meg az Emmi
A család intézményét népszerűsítő pályázatokat hirdetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkársága szerdán.
Bisnode: tovább csökkenhet idén a cégek száma
Mivel egyre kevesebb céget alapítanak, és egyre több a kényszertörlés, 2014-ben tovább csökkenhet a cégek száma Magyarországon a Bisnode szerint.
A várakozásoknak megfelelően nőttek a bérek az elemzők szerint
A várakozásoknak megfelelően nőttek a bérek az MTI által kedden megkérdezett elemzők szerint.
Novemberben 5,7 százalékkal nőttek a nettó bérek
A bruttó átlagkereset 4,1, a nettó 5,7 százalékkal volt magasabb tavaly novemberben, mint egy évvel azelőtt - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nőtt a munkaerő-bevándorlás az Egyesült Államokba
Az amerikai gazdaság tavalyi fellendülése nyomán tavaly 15 százalékkal többen költöztek az Egyesült Államokba, mint ahányan elhagyták az országot - derült ki az UniGroup Relocation nemzetközi költöztető cég hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
NGM: az Együtt-PM 35-40 ezerrel kevesebb női munkahelyet tervez
Az Együtt-PM nemrégiben nyilvánosságra hozott programjában 2018-ra Magyarországon 1 millió 751 ezer női foglalkoztatott szerepel. Szalai Piroskának, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosának elemzése szerint a pártszövetség azt szeretné, ha a jelenleginél kevesebb nőnek lenne munkája hazánkban - olvasható az NGM hétfői közleményében.
Egyes területeken kiszáradt a munkaerőpiac
Az elmúlt félév bővülési trendjének folytatásában bízik a JobGroup. A 2013-as, várhatóan 1,1 milliárd forintot meghaladó árbevétellel záruló évet követően idén a cég a minőségi állások közvetítésének megélénkülésére, a kölcsönzési terület bővülésére és a megváltozott munkaképességűek munkarőpiaci integrációjára számít.
Uniós munkavállalás - FT: senki nem támogatja Cameront az EU-n belüli szabad mozgás korlátozásában
Egyetlen más EU-társállam sem támogatja David Cameron brit kormányfő terveit az Európai Unión belüli szabad munkaerő-áramlás korlátozására - írta vezető uniós politikusok véleményét idézve a hétfői Financial Times.
A fiatalok vállalkozásindítását segítő SMART projektről tartottak konferenciát Szentendrén
A 35 év alatti fiatalok vállalkozóvá válásának, illetve vállalkozásfejlesztéseinek támogatást célzó SMART európai uniós projektről tartottak diákok és fiatalok részvételével konferenciát csütörtökön Szentendrén.
Idén tovább folytatódik a növekedés az építőiparban a szakértők szerint
Az idén tovább folytatódik a növekedés az építőiparban az MTI által megkérdezett szakértők szerint.
Megkezdődött a Chevrolet kivonulásának előkészítése Magyarországon is
Megkezdődött a Chevrolet márka szervezett piaci kivezetésének előkészítése Magyarországon is, a budaörsi székhelyű Chevrolet Central and Eastern Europe (CCEE) az anyavállalat tavaly decemberi bejelentése után azonnal nekilátott a szervezésének - tájékoztatta a cég az MTI-t.
Uniós munkavállalás - Basescu aggodalmát fejezte ki egyes uniós tagállamok "nacionalista" magatartása miatt
Aggodalmának adott hangot Traian Basescu román államfő szerdán amiatt, hogy az Európai Unió egyes tagállamai nacionalista intézkedésekkel próbálják megvédeni szociális rendszerüket, és ezáltal hátrányosan megkülönböztetik az uniós állampolgárokat.
Könnyebben lehet hitelhez jutni a magyar cégek szerint
Javulnak a hitelhez jutás feltételei a magyar vállalatvezetők többsége szerint. A hazai döntéshozók a regionális és a nemzetközi átlagnál is bizakodóbban látják a jelenlegi finanszírozási helyzetet – derül ki az EY Tőkebizalmi Barométeréből.
90. oldal / összesen: 127