2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
89. oldal / összesen: 127
Ma lehet utoljára kérni a munkáltatói adómegállapítást
A magánszemélyek az idén is kérhetik, hogy munkáltatójuk állapítsa meg személyi jövedelemadójukat, ha megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek és a cég ezt vállalja; a dolgozóknak erről január 31-ig kell nyilatkozniuk munkahelyükön.
Optimistábbak a magyar vállalatok pénzügyi vezetői
A saját cégük helyzetét és a gazdasági kilátásokat illetően is nőtt az elmúlt évben a Magyarországon működő vállalatok pénzügyi vezetőinek optimizmusa, ennek ellenére az ország még mindig a legpesszimistábbak közé tartozik a régióban - állapítja meg a Deloitte Magyarország MTI-hez eljuttatott felmérése.
Csaknem 32 ezer céget alapítottak tavaly
Az előzetes adatok szerint az elmúlt évben összesen 31 811 vállalkozás kezdte meg a működését Magyarországon, 6 százalékkal kevesebb, mint az előző évben - derül ki a Wolters Kluwer Kft. és a Napi.hu által üzemeltetett Céginfo.hu adatbázisából.
KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a tavalyi negyedik negyedévben
A foglalkoztatottak száma 4 millió 15 ezer volt a tavalyi negyedik negyedévben, 107 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
NIH: dinamikusan nő a magyarországi startup cégek száma
Magyarországon az elmúlt öt évben nagy változás történt, dinamikusan növekedni kezdett a startup vállalkozások száma - mondta a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) megbízott elnöke az MTI-nek.
VM: nőtt a mezőgazdaságból élők száma 2010 óta
Nőtt a mezőgazdaságból élők száma 2010 óta - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden az MTI-vel, reagálva Gőgös Zoltán szocialista politikus hétfői közleményére.
Egy év alatt hétezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Fejér megyében
Egy év alatt jelentősen csökkent a regisztrált álláskeresők száma Fejér megyében: a 2013. decemberi zárónapon 14 784-en szerepeltek a nyilvántartásban, ami 7 051 fővel, 32,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál – derült ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci helyzetét bemutató elemzésből.
Jelentősen csökkent az álláskeresők száma Zala megyében
Jelentős mértékben, 15 százalékkal csökkent az álláskeresők száma tavaly Zala megyében. Az év utolsó hónapjában 13 866 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken, a novemberinél 800-zal, az egy évvel korábbinál pedig 2400-zal kevesebbet - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja hétfőn az MTI-vel.
Szalai Piroska: százezerrel nőtt a foglalkoztatott nők száma a kormányváltás óta
Magyarországon 1 millió 825 ezer nőt foglalkoztattak a tavaly novemberi adatok szerint, mintegy százezerrel többet, mint a kormányváltás előtt - mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa az MTI-nek hétfőn.
KSH: csökkent a mezőgazdasággal foglalkozók száma az elmúlt három évben
A gazdaságszerkezeti összeírás előzetes adatai szerint 2013-ban 8442 gazdasági szervezet és mintegy 485 ezer egyéni gazdaság folytatott mezőgazdasági tevékenységet, a szervezetek száma 2, az egyéni gazdaságoké 15 százalékkal csökkent az előző, 2010-es összeírás óta.
Uniós munkavállalás - EP-képviselők nyílt levélben tiltakoznak a brit és a bajor megnyilvánulások ellen
Nyílt levélben tiltakozik 38, döntő többségében szocialista, radikális baloldali és liberális európai parlamenti (EP-) képviselő David Cameron brit és Horst Seehofer bajor miniszterelnök politikai hisztériát keltő kijelentései ellen - tudatta csütörtökön közleményben Tabajdi Csaba magyar szocialista EP-képviselő.
A munkahelyvédelmi akció segítette a munkahelyek megőrzését és a gazdasági növekedést
Segítette a munkahelyek megőrzését és a gazdasági növekedést a tavaly év elején indult munkahelyvédelmi akció, Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyi helyettes államtitkára az akció eredményeit összegző csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: 2013 novemberéig a munkáltatók 105 milliárd forintot tudtak igénybe venni kedvezményként az akció keretében, összesen csaknem 745 ezer munkavállalót érintően.
Intel: kevés magyar dolgozó használhatja saját eszközét a munkahelyén
A magyarországi cégek csak nagyon kis százalékánál használhattak a munkavállalók 2013-ban saját számítógépet vagy táblagépet munkavégzési célra, a helyzet szinte egész Európában hasonló, szemben például az Egyesült Államokkal, ahol a cégek fele lehetővé teszi ezt.
89. oldal / összesen: 127