2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
87. oldal / összesen: 127
..
Januárban tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma
Az idei év első hónapjában tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon, 437 200 álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében, ami több mint 200 ezres - 32,6 százalékos - csökkenés az előző év azonos időszakához képest.
..
A fizetésemelés és az adókedvezmény növelheti a megtakarításokat
A megkérdezettek 53 százaléka a fizetésemelést, 37 százaléka pedig az adókedvezményt jelölte meg a megtakarítás ösztönzői között - közölte az Aegon Magyarország az anyavállalata által 12 országban elvégzett felmérésének eredményét.
..
Ferge Roland: az elvándorlás nemzedéki probléma
A kivándorlás generációs probléma, a fiatal nemzedék egésze szembesül a maradni vagy elmenni kérdésével - mondta az MTI-nek Ferge Roland filmrendező, akinek El című munkája elismerő oklevelet kapott a vasárnap véget érő 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén.
..
Ha felnőttek, pénzt szeretnének keresni a gyerekek
Nem szeretnének űrhajósok, vagy pilóták lenni a kisgyerekek, de azt pontosan tudják, hogy a jó munkakörnyezet és a barátságos légkör is fontos a fizetés mellett. A szülői példák és a mindennapi élethez kötődő élmények szerint alakítják a jövőképüket, a mesékben és rajzfilmekben látott mesterségek teljesen eltűntek a válaszok közül. A Profession.hu fókuszcsoportos beszélgetéseken keresztül mérte fel, mit terveznek és mit tudnak a munka világáról az ovisok és az alsó tagozatos diákok.
..
Segítették a család és a munka összehangolhatóságát a kormányzat intézkedései
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint jelentősen segítették a család és a munkavállalás összehangolhatóságát az elmúlt több mint három és fél év kormányzati intézkedései.
..
Intenzíven csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében
December végén 11 440 nyilvántartott álláskereső volt Nógrád megyében, számuk egy év alatt 8641-gyel, 43 százalékkal csökkent, szemben a 27,2 százalékos országos átlaggal.
Csökkent a Telenor bevétele és nyeresége a negyedik negyedévben
A Telenor Magyarország 39,364 milliárd forint bevételt ért el a tavalyi negyedik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 42,043 milliárd forinttal, a cég kamat, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 10,880 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 11,654 milliárd forint.
..
KSH: tovább csökkentek a termelői agrárárak
A mezőgazdasági termékek termelői ára 13,2 százalékkal volt alacsonyabb tavaly decemberben, mint egy évvel korábban. A növényi termékek 20,1 százalékkal - ezen belül a gabonafélék 29 százalékkal - lettek olcsóbbak, míg a vágóállatok és állati termékek termelői ára gyakorlatilag stagnált, 0,1 százalékkal volt csak magasabb, mint 2012 végén - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Jelentős európai megrendelést kapott a Rába
Két prémiumkategóriás európai járműgyártótól nyert el új megrendeléseket a Rába – közölte a BÉT honlapján a társaság kedden.
..
20 százalékkal több cég szűnt meg januárban
Januárban 2641 cég szűnt meg Magyarországon, ami az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a tavaly januárinál 20 százalékkal több, az előző félévi havi átlagnál viszont 10 százalékkal kevesebb.
..
Csaknem hárommilliárdos fejlesztést hajtott végre a Continental
A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 512 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, a cég összesen 2,8 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházást hajtott végre, tizenkét új gyártósort indított, illetve új munkahelyeket teremtett.
A többség nem a juttatásokra utazik
A más uniós országokba áttelepülő EU-munkavállalók "óriási többsége" dolgozik, és nem csupán a szociális juttatásokért költözik külföldre - mondta a Bristoli Egyetemen tartott hétfői előadásában Andor László.
Bővíti kapacitását a sátoraljaújhelyi Euraseal Bt.
Kapacitása bővülésével számol az elsősorban öntvények sorja-mentesítésével és impregnálásával foglalkozó sátoraljaújhelyi Euraseal Bt., amely a 278 millió forintos beruházásához több mint 111 millió forint vissza nem térintendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programján - tájékoztatta a társaság az MTI-t.
87. oldal / összesen: 127