2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
85. oldal / összesen: 127
Uniós munkavállalás - Andor László: konfliktust okozhatnak az új brit korlátozások
"Konfliktusokhoz vezethet" London és az Európai Unió között az uniós munkavállalókkal szemben e héten életbe lépő újabb brit korlátozás - mondta szerdán a BBC-nek Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztos.
..
A jól működő foglalkoztatási programoknak köszönhető, hogy javultak a munkaerő-piaci adatok
A kormány által indított, jól működő foglalkoztatási programok érzékelhetően javították a magyar foglalkoztatási helyzetet; ezeknek is köszönhető, hogy ismét rekordot döntött a foglalkoztatottak száma - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára szerdán az MTI-nek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt munkaerő-piaci adatait kommentálva.
..
Elemzők: tovább csökken a munkanélküliség az idén
Tovább folytatódik a munkanélküliség csökkenése idén az Erste és a Takarékbank elemzői szerint, akik így éves átlagban egyaránt 10 százalék alatti rátát valószínűsítenek.
Kétszázmillió forintból bővítette telephelyét a Transmoduls Kft.
Kétszázmillió forintból bővítette telephelyét a Transmoduls Kft., a cég a beruházáshoz 88 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében - tájékoztatta a kft. az MTI-t.
Áprilistól ismét termel a sátoraljaújhelyi húsüzem
Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak - tudta meg az MTI Sebőkné Tóth Ibolya ügyvezetőtől.
Felépült a Rovitex gyártóközpontja Pécsen
Befejeződött a napokban a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a Rovitex gyártó- és logisztikai központjának építése Pécsen - közölte a társaság pénzügyi vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére.
..
Profession.hu: a magyar munkavállalók fele egyáltalán nem vesz ki betegszabadságot
A magyar munkavállalók alig fele szokott betegszabadságot kivenni és szinte mindenkivel megesett már, hogy betegen kellett dolgoznia - derül ki a Profession.hu "Munka és egészség" című kutatásából, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek.
A Telekom a beruházásokat jobban támogató szabályozásváltozásra számít
A Magyar Telekom abban bízik, hogy a kormánnyal kötött pénteki partnerségi megállapodás nyomán a beruházásokat jobban segítő irányba változik a szabályozási környezet a következő években.
..
Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Fejérben éves összehasonlításban
Januárban az előző havinál 798-cal (5,4 százalék) több, az egy évvel korábbinál 7916-tal (33,7 százalék) kevesebb volt a nyilvántartott álláskeresők száma Fejér megyében – derül ki a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munkaerő-piaci helyzetelemzéséből.
..
A Mol 4,9 milliárd forint nettó eredményt ért el a negyedik negyedévben
A Mol-csoport 4,9 milliárd forint nettó eredményt ért el 2013 negyedik negyedévében a harmadik negyedévi 30 milliárd forint veszteség után, amely 49 százalékkal marad alatta az egy évvel korábbi 9,5 milliárd forintnak - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
..
Jelentős szerepük volt tavaly a magyar vállalkozásoknak a gazdasági növekedésben
A gazdaság elmúlt évi növekedésében jelentős szerepet vállaltak a magyar vállalkozások - mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn Kunszentmiklóson.
Két új gyártócsarnokot épít a GIMA Szolnok Ipari Park Kft.
Újabb két, akár gyártócsarnokként is hasznosítható vállalkozói házat építtet több mint félmilliárd forintból GIMA Szolnok Ipari Park Kft. - közölte a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
Az egészségügyi ágazat dolgozóinak javaslatairól tárgyaltak az Emmiben
Megkezdődtek az egyeztetések az egészségügyi ágazatban dolgozók javaslatairól, a területet érintő eddigi kormányzati intézkedésekről és a tervekről a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MMSZ EDDSZ) vezetője és a kormány képviselője között. A tárgyalásokról csütörtökön számoltak be Budapesten.
85. oldal / összesen: 127