2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
83. oldal / összesen: 127
..
Opten: rekordszámban szűnnek meg a cégek
Az év első két hónapjában 39 százalékkal több cég szűnt meg, mint a negatív rekordot hozó 2013 ugyanezen időszakában, ez is erősíti az előrejelzést, amely szerint az idén akár 40 ezer céget is törölhet a cégbíróság - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel szerdán.
..
Uniós munkavállalás - Miliband: lehetővé kell tenni az új EU-tagokra vonatkozó átmeneti korlátozások meghosszabbítását
Lehetővé kell tenni az Európai Unió új tagállamaival szemben érvényesíthető átmeneti munkavállalási korlátozások időtartamának meghosszabbítását - mondta szerdán az ellenzéki brit Munkáspárt vezetője.
..
Új Ptk. - Több, a társaságokra vonatkozó szabály is változik
A gazdasági társaságokra vonatkozó több szabály is változik a március 15-én hatályba lépő új Polgári törvénykönyvnek (Ptk.) alapján.
..
Az Audi Hungaria az idén megháromszorozza az autógyártást, júliusban indul az új TT
Megháromszorozza az idén autógyártását a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft., a menedzsment keddi közlése szerint a tavalyi 42 ezer 851 után az idén 120 ezernél is több autó készül az üzemben.
..
Egyre több francia fiatal hagyja el a hazáját
Egyre több francia fiatal hagyja el a hazáját: az elmúlt évtizedben évente 3-4 százalékkal növekedett a számuk - olvasható a Párizs és környékét magába foglaló Ile-de-France régió kereskedelmi és ipari kamarájának (CCIP) jelentésében, amelyet a Le Monde című napilap keddi száma ismertetett.
..
A MOL-csoport elindította Growww 2014 programját
A MOL-csoport idén újra elindítja globális, díjnyertes diplomás programját. A Growww program keretében idén összesen 250 pozícióra lehet pályázni a MOL-csoport 25 vállalatánál, 11 országban.
..
Aláírták a megállapodást a honvédségi dolgozók béren kívüli juttatásairól
Hende Csaba honvédelmi miniszter és a szakszervezeti vezetők előrelépésként értékelik a honvédségi dolgozók ez évi, egyes, illetményen kívüli juttatásairól született megállapodást, amelyet kedden írtak alá a Honvédelmi Minisztériumban.
Értékesítési rekord februárban a BMW-nél
A Mini fogta vissza a BMW eladásainak februári növekedését, ami ezzel együtt is rekordértékre emelkedett.
..
Audi: külföld felé tolódik a járműgyártás súlypontja
A külföldi üzemek felé tolódik el a járműgyártás súlypontja az Audi AG-n belül - hangzott el a társaság hétfő esti müncheni rendezvényén.
..
Székesfehérváron épít gyógyszergyárat a dél-koreai Wooshin Medics
Mintegy 6 millió euró értékű (1,8 milliárd forint) zöldmezős beruházással Székesfehérváron épít gyógyszergyárat és kutatás-fejlesztési labort a dél-koreai Wooshin Medics - jelentette be Nam Tak Szu, a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Budapesten.
Kétszámjegyű növekedéssel zárta üzleti évét a Schneider Electric magyarországi leányvállalata
Az előzetes eredmények szerint a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának tavalyi teljes árbevétele 20,8 százalékkal bővült, ezzel meghaladta a 730 millió eurót - közölte a vállalat az MTI-vel.
..
Workania: nem csökken a férfiak és nők közötti bérszakadék Magyarországon
A legfrissebb adatok szerint 2013-ban a férfiak bruttó átlagfizetése 220 000 forint volt, míg a nőké 173 400 forint, vagyis Magyarországon a nők átlagosan 21 százalékkal kerestek kevesebbet a férfiaknál, ez a különbség pedig évek óta nem változik - derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu internetes bérfelmérés legújabb kutatásából.
..
Egyszerűbben juthatnak fejlesztési forrásokhoz a vállalkozások
A korábbinál egyszerűbben és gyorsabban juthatnak hozzá az uniós fejlesztési forrásokhoz a vállalkozások - mondta Csepreghy Nándor, a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár szombaton az Uniós fejlesztések nyílt napja című programsorozat szegedi állomásán tartott sajtótájékoztatón.
83. oldal / összesen: 127