2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Munkahely
Keresés
82. oldal / összesen: 127
..
Bevételének és nyereségének csökkenésére számít az idén a Magyar Telekom
Bevételének és nyereségének csökkenésére, beruházásainak szinten tartására számít az idén a Magyar Telekom, a társaság közgyűlési anyagaiban megfogalmazott célkitűzései szerint.
..
Cséfalvay: a startup cégeket 140 milliárd forinttal segítheti a kormány
A startup cégek fejlődését a tervek szerint 140 milliárd forinttal segíti a kormány a jövőben az uniós forrásokból, az összeg nagyobb részét, 110 milliárd forintot pénzügyi eszközök révén juttat majd el hozzájuk - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy szerdai budapesti szakmai konferencián.
..
Lerakták a Binder Kft. új gyártócsarnokának az alapkövét a Vas megyei Csöngén
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Ágh Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és Hermann Binder osztrák tulajdonos rakta le szerdán a Vas megyei Csöngén a Binder Kft. újabb 2250 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának az alapkövét.
..
A Continental folytatja kompetencia központjának kialakítását váci üzemében
Folytatódik a Continental váci telephelyén tavaly elindított műanyag kompetencia központ kialakítása: a beruházás során olyan technológiákat telepít a cég az üzembe, amelyek egy része a nemzetközi piacon is újdonságnak számít - közölte a Continental kedden az MTI-vel.
..
A pártok javaslatai nem jelentenek azonnali megoldást a volt Malév-dolgozók ügyére
A Malév volt dolgozóit tömörítő szakszervezet szerint a napokban megjelent kormánypárti és ellenzéki javaslatok ugyan ígéretesek, de a problémáikra továbbra sem jelentenek azonnali megoldást.
..
Orbán: tovább javulhat a fogyatékossággal élők foglalkoztatása
Elindult hétfőn a hallássérültek kommunikációját segítő, videoalapú tolmácsszolgáltatás tesztidőszaka. Orbán Viktor miniszterelnök szerint az új rendszerrel olyanoknak is megadatik a munka lehetősége, akik fogyatékosságuk miatt eddig nem tudtak dolgozni.
..
Csaknem 300 millió euró volt a Donau Chemie AG árbevétele tavaly
A Donau Chemie AG árbevétele 2013-ban 292 millió euró (több mint 91 milliárd forint) volt, amelynek 61 százaléka az exportpiacokról származott - mondta Paul Schaller, a társaság magyar leányvállalata, a Donauchem Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
..
Az autópiaci szereplők támogatják a Jedlik-programot
A kormány környezetvédelem iránti elkötelezettségének egyértelmű üzeneteként értékelik az autópiac szereplői a készülő Jedlik Ányos-programot, azonban az elektromos autók magyarországi elterjedésében a különféle kedvezmények és megfelelő töltőállomás-hálózat mellett meghatározónak tartják azt is, hogy milyen áron lehet e-autót, illetve hozzá áramot vásárolni.
..
Négy százalékos béremelés a Budapest Airportnál
Májustól 4 százalékkal emelkedik valamennyi munkavállaló alapbére a Budapest Airportnál, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a cégcsoporton belül a legalacsonyabb jövedelmi kategóriákban további fél százalékot költ bérfelzárkóztatásra, ez számos munkavállalónál akár 10 százalékot meghaladó emelést is jelent - tudatta a Budapest Airport az MTI-vel pénteken.
..
Munkaügyi hivatal: februárban is csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma
Februárban tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb adatok szerint: a februári zárónapon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 443 600 álláskereső szerepelt, így az előző év azonos hónapjához képest 34,4 százalékkal, 233 ezerrel csökkent az állás nélkül lévők száma.
..
Üzlethálózat építésébe kezd a Bijó Élelmiszer Kft.
Első bio-, gyógy- és reformtermék kereskedését nyitotta meg Budapesten márciusban a Bijó Élelmiszer Kereskedelmi Kft., amelynek terveiben országos franchise hálózat kiépítése szerepel.
..
Nőtt a foglalkoztatás az EU-ban 2013 végén
Nőtt a foglalkoztatás a 28 tagállamú Európai Unióban (EU) és a 18 tagállamú eurózónában is 2013 utolsó negyedévében 2013 harmadik negyedévéhez képest - ismertette legújabb adatait az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken.
..
Mol: megindult a próbatermelés az iraki Bijell mezőn
Megindult a próbatermelés az Irak kurdisztáni régiójában található Bijell mezőn, az Akri-Bijeel blokkban. A Bijell-1B kútból hozzávetőlegesen napi 3500 hordó kőolaj próbatermelése folyik - közölte a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
82. oldal / összesen: 127