2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
81. oldal / összesen: 127
..
Újabb 29 milliárd forintos beruházást hajt végre a Denso Magyarországon
Újabb, 29 milliárd forintos gyártókapacitás-bővítő beruházást jelentette be az autóipari Denso székesfehérvári üzemében Jiro Ebihara, a Denso Gyártó Magyarország Kft. elnöke kedden a Parlamentben. Orbán Viktor miniszterelnök példaértékűnek nevezte a japán vállalat hosszú távra előremutató szemléletét, és üdvözölte cég összesen 500 munkahelyet teremtő beruházását.
..
Pintér: a kormány támogatja az értékteremtő munkát
A belügyminiszter szerint Kaposváron nagyon jó ötleteket kaptak ahhoz az alapelvhez, hogy értékteremtő munkát kell végezni. Pintér Sándor erről kedden a somogyi megyeszékhelyen beszélt újságíróknak, miután a város polgármesterével és országgyűlési képviselőjével egy új típusú közfoglalkoztatásról tárgyalt.
..
Németországban bevezetik a női kvótát
Németországban női kvóta bevezetésére kötelezik a nagyobb részvénytársaságokat, a kedden Berlinben ismertetett kormányzati tervek szerint legkevesebb 30 százalékra kell emelni a nők arányát a tőzsdén jegyzett legnagyobb cégek felügyelőbizottságában.
..
Tapolczai: ne féljenek a fogyatékkal élőktől a munkaadók!
A munkaadóknak sem kell félniük a fogyatékos emberektől, hanem meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy saját „anyanyelvükön” érintkezhessenek a külvilággal – jelentett ki Tapolczai Gergely (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) elnökségi tagja kedden a Párbeszéd - Partnerségben Salgótarjánnal című konferencián a nógrádi megyeszékhelyen.
..
Ismét több mint 4 millióan dolgoznak Magyarországon
Hazánkban ismét több mint négy millió ember dolgozik, a rendszerváltás kezdete óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatás aránya - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Szolnokon, a város ipari parkjában működő Ecseri Kft.-nél tett üzemlátogatása után.
..
Keveset mosolyognak a magyar eladók
Magyarországon a vizsgált esetek 93 százalékában köszöntötték a vevőket az üzletekben, ami jobb arány a világátlagnál, de a hazai eladók és ügyfélkiszolgálók továbbra is keveset mosolyognak, 79 százalékos átlagukkal csak a középmezőnyben végeztek - tájékoztatta a ClientFirst Consulting Kft. az MTI-t hétfőn.
..
Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Fejér megyében
Fejér megyében februárban 16 037 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván, ami az előző havinál 455-tel (2,9 százalékkal) magasabb, az egy évvel korábbinál 8568-cal (34,8 százalékkal) kevesebb.
..
Négyszázmilliós fejlesztés a KSH Rugógyár Bt.-nél
Több mint négyszázmillió forintos fejlesztést hajtott végre a nyúli székhelyű KSH Rugógyár Bt., amely a járműipar mellett számos más ágazat beszállítója is.
..
Bővül a bonyhádi ipari park
Közel egymilliárd forintos beruházás keretében két új üzemcsarnok építése kezdődhet el a Völgységi Ipari Parkban, Bonyhádon.
..
Nyolcszáz dolgozóval bővíti létszámát a kisvárdai Master Good
A következő négy évben nyolcszáz dolgozóval növeli létszámát a több mint 1200 embernek munkát adó, baromfitenyésztéssel és feldolgozással foglalkozó Master Good Cégcsoport - jelentették be a nemzetgazdasági tárca és a vállalatcsoport képviselői sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán pénteken.
..
KSH: januárban gyorsult a keresetek növekedése
Januárban 6,0 százalékkal nőttek a bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban a decemberi 1,6 százalékos növekedés után a közfoglalkoztatottak nélkül számolva; a versenyszférában 4,4 százalékos volt a bérnövekedés a múlt év első hónapjához képest, a költségvetés területén 8,6 százalékos - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Csaknem 40 százalékkal csökkent az álláskeresők száma Vas megyében
Vas megyében csaknem 40 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma februárban az elmúlt év hasonló időszakához képest, ez elsősorban a téli közfoglalkoztatási programoknak köszönhető - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja csütörtökön az MTI-vel.
..
Malév felszámoló: tovább csúszhat a felszámolás befejezése
Folyamatban lévő bírósági eljárások és a Bombardier CRJ200-as repülőgép eladásának nehézségei is hátráltathatják a Malév felszámolásának menetrendjét, így a tervezett június 30-i határidőre nem biztos, hogy befejeződhet a felszámolás - közölte a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Zrt. az MTI megkeresésére.
81. oldal / összesen: 127