2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
80. oldal / összesen: 127
..
Nőtt a bejegyzett vállalkozások száma tavaly
Tavaly év végén 1 millió 688 ezer vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, közel 22 ezerrel többet mint egy évvel korábban. A regisztrált vállalkozások számának növekedését kizárólag az önálló vállalkozók számának bővülése eredményezte, a társas vállalkozások száma az előző évhez képest mintegy félezerrel csökkent.
..
Volt malévos dolgozók tüntettek Budapesten
Volt malévos dolgozók és szimpatizánsok tüntettek szombaton Budapesten az egykori nemzeti légitársaság alapításának 68. évfordulóján. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a két éve elkezdődött felszámolás alatt még mindig nem kapta meg minden munkavállaló a neki járó pénzt.
..
Új üzemcsarnokot adtak át a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében
Az Új Széchenyi Terv támogatásával épített 5 ezer négyzetméteres, korszerű üzemcsarnokot adtak át pénteken az ír tulajdonú McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében. A létesítmény a cég gyártástechnológiai fejlesztésére hivatott, 936,5 millió forint összköltségű projektjének keretében készült el, az uniós támogatás mértéke 50 százalék volt.
..
KSH: folytatódott a foglalkoztatottság növekedése
Folytatódott a foglalkoztatottság növekedése 2013 decembere és 2014 februárja között - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken.
..
Fejlesztési részleget épített Salgótarjánban a Sinia bútorgyártó
Hatszázmillió forintos beruházással új fejlesztési részleget épített Salgótarjáni gyárához a Sinia Bútorgyártó Kft. - közölte Joost Vandendriessche ügyvezető igazgató a design központ bemutatásán, csütörtökön az MTI-vel.
..
Nélkülözhetetlen a digitális írástudás
A 15 év feletti magyar lakosság 42 százaléka még soha nem használta az internetet, pedig a digitális írástudás ma már a munkaerőpiacon való elhelyezkedés és az egyéni életminőség szempontjából is nélkülözhetetlen - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint ezt hangsúlyozta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián.
..
Több cég szűnik meg és jön létre az építőiparban
Februárban 608 cég szűnt meg Magyarországon az építőiparban, így az éves szám elérheti a 6 ezret, de szaporodnak a cégalapítások is - közölte az Opten céginformációs szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.
Tavaly ismét gyártási rekordot döntött a pozsonyi Volkswagen
Ismét gyártási rekordot döntött a Volkswagen Slovakia, a német márka pozsonyi leányvállalata tavaly 426 313 gépkocsit állított elő, 1,5 százalékkal többet az ugyancsak éves rekordot jelentő 2012. évinél - ismertették a vállalat képviselői sajtótájékoztatón Pozsonyban csütörtökön.
..
11 százalékos növekedés a magyar M&A piacon
A vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) becsült piaca Magyarországon 2013-ban közel két és félszeresére bővült az előző évhez képest, a tranzakciók száma 11 százalékkal nőtt, s a befektetők elsődleges célpontjai továbbra is az IT és a technológiai vállalatok - derül ki az EY legfrissebb M&A Barometeréből, amelyet csütörtökön ismertettek a sajtóval.
..
Három százalék alá eshet a munkanélküliség Győr megyében
A tavasz folyamán, de akár már márciusban három százalék alá csökkenhet a munkanélküliség Győr-Moson-Sopronban - mondta a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának vezetője az MTI-nek.
..
A belső fogyasztás élénkülése a hazai vállalkozásokat is segíti
Szatmáry Kristóf szerint eredményes a kormány politikája, amelynek célja, hogy több pénz maradjon az embereknél, a belső fogyasztás növekedése pedig hozzájárul a magyar vállalkozások erősödéséhez is.
..
Wáberer: a magyar fuvarozók helytálltak a válságban
A magyar közúti fuvarozók példa értékűen álltak helyt a gazdasági válságban, növelni tudták teljesítményüket, de ehhez szükség volt az ország gazdaságpolitikájának ösztönző közreműködésére is - mondta Wáberer György, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója a cég beruházásának avató ünnepségén szerdán Budapesten.
Új szervezeti felépítés az Accornál
2013. novemberében Sébastien Bazin, az Accor csoport elnök-vezérigazgatója bemutatta a szállodacsoport új stratégiáját, melynek célja, hogy az Accor tovább erősítse piacvezető helyzetét, és ezzel párhuzamosan a világ legprofitábilisabb szállodacsoportjává váljon. A cél érdekében egy új vállalati struktúrát hozott létre, amely bevezetésre került az Accornál. Az új felépítés keretében a vállalat két nagy operatív egységgé formálódik át: HotelServices – mint hotelüzemeltető és franchise átadó, illetve HotelInvest – mint hoteltulajdonos és befektető. Az Accor tíz fős globális felső vezetésének tagjaként, Peter Verhoeven a HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.
80. oldal / összesen: 127