2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
79. oldal / összesen: 127
..
Opten: nem biztató, hogy megduplázódott a cégalapítások száma az első negyedévben
Idén az első negyedévben 9583 cég szűnt meg Magyarországon, 50 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel csütörtökön. Ugyanakkor kétszer annyi céget, 10 033-at alapítottak, mint tavaly ilyenkor, de ez nem biztató.
..
A kórházszövetség a mozgóbérek és a műszaki, gazdasági dolgozók bérének rendezését szorgalmazza
A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) kiáll az egészségügy területén elkezdett béremelés és az ösztöndíj-programok folytatása mellett, de fontosnak tartja a mozgóbérek, valamint a gazdasági és műszaki területen dolgozók bérének mielőbbi rendezését - olvasható a szövetség állásfoglalásában, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.
..
Megállapodást kötött a Telenor és a Eurocloud Magyarország
Stratégiai együttműködést kötött a Telenor és a EuroCloud Magyarország Egyesület annak érdekében, hogy elősegítsék a felhő alapú szolgáltatások elterjedését a magyarországi vállalkozások körében - közölte a Telenor szerdán az MTI-vel.
..
Varga: a munkaadók ötmillió forinttal támogathatják adómentesen alkalmazottaik lakáshoz jutását
A munkaadók ötévente 5 millió forinttal adómentesen támogathatják alkalmazottaik lakáshiteleinek törlesztését - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Construma szakkiállítás megnyitóján szerdán Budapesten. Hozzátette, hogy az erről szóló rendeletet szerdán írta alá.
..
Harmadával csökkent az álláskeresők száma Veszprém megyében
Veszprém megyében 2014 első negyedévében összesen 11 400 álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, számuk több mint egyharmadával kevesebb a kormányváltás időpontjához képest, amikor még 19 100-an szerepeltek a regisztrációban - ismertette Kovács Zoltán kormánymegbízott sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben.
..
Bővíti létszámát az EPAM Systems Magyarországon
Háromszázötvennel növeli munkatársainak számát az idén a szoftverfejlesztő EPAM Systems Hungary Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
..
Élénkülő gazdaságra, a különadók csökkenésre számít a Magyar Telekom
Bizakodással tekint a Magyar Telekom az idei évre, bővülő gazdasággal és élénkülő belső fogyasztással számol - mondta Christopher Mattheisen, a cég vezérigazgatója a Forbes áprilisi számának adott interjúban. Azt is kifejtette, számít a különadók csökkenésére, de arra nem, hogy a társaság fő tulajdonosa, a Deustche Telekom kivásárolja a kisrészvényeseket.
..
Bővíti miskolci ügyfélszolgálati központját a Vodafone
Magyarország növekvő versenyképességéről beszélt Szijjártó Péter Miskolcon, ahol kedden Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég a következő másfél évben tovább bővíti miskolci regionális ügyfélszolgálati központját.
..
MNB: tavaly a lakosság és a vállalatok is takarékoskodtak
A vállalati szektor és a lakosság növelte megtakarításait a múlt év negyedik negyedévében. A nem pénzügyi vállaltok 191, a háztartások 548 milliárd forinttal kevesebbet költöttek bevételeiknél, ami a negyedéves bruttó hazai termék 2,4, illetve 6,9 százalékának felel meg - ez derül ki a pénzügyi számláknak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb adataiból.
..
Zala megyében 30 százalékkal csökkent az álláskeresők száma
Zala megyében február végén mintegy 30 százalékkal kevesebb álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken, mint egy évvel korábban - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja hétfőn az MTI-vel.
..
Több mint 300 milliárdos a fejlesztés az egészségügyi intézményekben
Háromszázmilliárd forintot meghaladó értékű fejlesztés történik az egészségügyi intézményekben, és csaknem 400 uniós fejlesztési program zajlik vagy már be is fejeződött az ország különböző pontjain - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Kaposváron.
..
ÚJ IGAZGATÓ A UPS MAGYARORSZÁG ÉLÉN
A UPS (NYSE: UPS) bejelentette, hogy Iulia Nartea személyében új vezető áll a vállalat magyarországi leányvállalatának élén. A 44 éves Nartea, Nehoiu/Buzau-ban, Romániában született és az új pozíció mellett az eddigi feladatait továbbra is ellátja, mint a UPS Románia, Görögország és a balkáni államok igazgatója. A cégvezető az említett területeken, így közel 400 dolgozóért, a vállalatok mindennapi működésért, az üzletfejlesztésért, stratégiáért és támogatói funkciókért lesz felelős. A szakember Martin Seitz-et váltja az ország élén, aki a UPS európai üzemszervezési koordinátoraként, Brüsszelben dolgozik tovább.
Hatalmasat nőtt a Huawei profitja 2013-ban
Nyereségének négy éve nem látott mértékű növekedését hozta a tavalyi év a Magyarországon is jelen lévő Huaweinek, mely a jövőben is erős eredményre számít - írja a Cajcsing kínai gazdasági és pénzügyi napilap.
79. oldal / összesen: 127