2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
77. oldal / összesen: 127
..
KSH: 226 600 forint volt a bruttó átlagkereset január-februárban
Az átlagkeresetek 1,3 százalékkal nőttek az idén január-februárban a nemzetgazdaságban az egy évvel korábbihoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül 6,4 százalékos volt a növekedés, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete elérte a 226 600 forintot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
..
Komárom-Esztergom megyében 140 új munkahelyet támogatnak a kisvállalkozásoknál
A Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ felterjesztése alapján a nemzetgazdasági miniszter 38 kis- és középvállalkozást részesített munkahelyteremtő támogatásban, ezzel 2014-ben a kkv-szektorban a megyében 140 új, támogatott munkahely jöhet létre - mondta el az MTI-nek a kormánymegbízott.
..
Bisnode: 30 százalékkal több cég szűnt meg az első negyedévben
Az idei év első negyedévében 30 százalékkal több, összesen 16 675 cég szűnt meg Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Bisnode üzleti információszolgáltató az MTI-vel kedden. Az cégalapításokat is figyelembe véve fél százalékkal csökkent a működő cégek száma.
..
A MOL-csoport vezetőképzési programja, a LEAD elnyerte a nemzetközi Leadership 500 szakmai díjat
A MOL-csoport LEAD programja a nemzetközi vállalatok kategóriában a legjobb 5 közé kerülve elnyerte a HR.com Leadership 500 díját. A rangos díjat a MOL-csoport a tehetségek fejlesztéséért tett nemzetközi erőfeszítéseiért kapta. A HR.com egy 200 000 tagot számláló vezető nemzetközi, szakmai közösség, ahol a legkiemelkedőbb HR gyakorlatokat, trendeket és híreket mutatják be.
..
A gyakornoki fizetés törvényi szintű emelését kérik szakszervezetek
A gyakornoki fizetés törvényi szintű emelését kezdeményezi négy szakszervezeti szövetség ifjúsági tagozata a szakmai gyakorlatok rendszerének felülvizsgálatával együtt.
..
Jelentős növekedés előtt a kiszervezett céges bérszámfejtés piaca
Tavaly már meghaladta a félmilliót azon munkavállalók száma, akiknek bérszámfejtését külső vállalkozások végezték. A Trenkwalder adatai szerint ennek ellenére – főként költséghatékonysági okokból – a következő évek további jelentős növekedést hozhatnak ebben a szegmensben, hiszen egy-egy ilyen döntés akár negyedével is csökkentheti a bérszámfejtéshez kapcsolódó kiadásokat. Ráadásul a megtakarítás korántsem az egyetlen előnye a kiszervezésnek.
Ismét dolgozz otthonról napot szervez a Telenor és a Microsoft
Május 10-én ismét országosan meghirdeti a dolgozz otthonról napot a Microsoft és a Telenor. Az első, rugalmas munkavégzést hirdető kezdeményezéshez 2012-ben több mint 110 cég és közel háromezer munkavállaló csatlakozott, és a két szervező idén is erre buzdítja a magyarországi szervezeteket, cégeket, munkavállalókat - közölte a Telenor hétfőn az MTI-vel.
..
Andor: az EU bővítésével soha nem látott méretet öltött a munkaerő-áramlás
Az EU 2004-es bővítése után korábban nem látott méretet öltött a munkavállalók külföldre vándorlása, ennek oka a tagállamok közötti jövedelemkülönbség - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős európai uniós biztos egy hétfői budapesti konferencián.
Elemzők: továbbra is a járműgyártás húzza az ipari termelést
A vártnál kedvezőbbek lettek az ipari termelés februári adatai, a bővülés motorja továbbra is a járműipar az MTI által megkérdezett elemzők értékelése szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az elmúlt időszak adatai azt bizonyítják, hogy a korábbi évek ipart élénkítő politikája tartósan megalapozta a növekedést az export és az ipari termelés további erősödéséhez.
..
Több mint 330 millió forintos fejlesztés a Regio Kft.-nél
A Regio Kft. elektronikus árkijelző rendszert fejleszt összesen több mint 330 millió forintból, a játékkereskedelmi cég a projekthez 162 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv vállalati innovációt célzó pályázatán - közölte a cég az MTI-vel.
..
Két és fél milliárd forint értékű fejlesztés Kemecsén
Két és fél milliárd forintot fordíthatott településfejlesztésre Kemecse az elmúlt négy évben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros polgármestere az MTI-vel.
..
Magyarország stratégiailag fontos a Heineken csoport számára
Magyarország stratégiailag fontos a Heineken csoport számára, mivel a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. nemcsak az innovációban jár élen a csoporton belül, hanem több országot is ellát a csoport névadó termékével - mondta Joris Huijsmans pénteken az MTI-nek Sopronban.
..
NMH: tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma márciusban
Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, 2014 márciusában a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 431 500 álláskereső szerepelt, 2,7 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban, és több mint 30 százalékkal kevesebb mint az előző év azonos időszakában - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján pénteken közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.
77. oldal / összesen: 127