2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
76. oldal / összesen: 127
..
Kevésbé átláthatók a magyar állami vállalatok
A 66 megvizsgált állami vállalat honlapja alapján mindössze kettő kapott a 100-as skálán 90 pontot abból a szempontból, hogy mennyire tették közzé a törvény által megkövetelt adatokat, az átlag 46 pont volt - mondta Papp Krisztina, a Trancparency International Magyarország (TI) projektvezetője, az állami vállalatok átlátható működéséről készült kutatás bemutatóján, csütörtökön Budapesten.
..
feketelista.hu - Nem javult a cégek munkaügyi fegyelme
A feketelista.hu internetes hírportál nyilvántartása szerint 2013-ban összesen 3551 esetben szabott ki munkaügyi bírságot a hatóság, 22,5 százalékkal többször, mint a megelőző esztendőben.
..
BM: az idén is a tavalyihoz hasonló számú közfoglalkoztatott lesz
Az idén a tavalyinál több pénz jut közfoglalkoztatásra, és 2014-ben is az elmúlt évihez hasonló létszám bevonásával folytatódnak a közfoglalkoztatási programok - közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel, reagálva a sajtóban és egyes ellenzéki megnyilvánulásokban megjelent állításokra.
..
Több mint 2,5 milliárd forintos beruházás a Rosenberger Kft.-nél Jászárokszálláson
Komplex fejlesztésként 2,6 milliárd forint értékű beruházás kezdődött a német tulajdonú családi cég, a Rosenberger hazai leányvállalata, a Rosenberger Magyarország Kft. jászárokszállási gyárában.
..
Elindul az egészséges munkahelyekért uniós kampány Magyarországon
Magyarországon is elindul az Európai Unió "Egészséges munkahelyek - Kezeljük a stresszt!" kétéves kampány - jelentette be Balogh Katalin, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által működtetett Nemzeti Fókuszpont vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
..
GKI: másfél évtizede voltak ilyen optimisták a cégek
Áprilisban tovább folytatódott a GKI-Erste konjunktúra-index értékének másfél éve tartó, látványos emelkedése: a GKI által az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint összességében több mint másfél évtizede voltak ilyen kedvezőek a várakozások.
..
Többre értékelik a munkát a szabadidőnél a jómódú, tanult brit dolgozók
Többre értékelik a munkát a szabadidőnél a jómódú, tanult brit dolgozók - derült ki egy oxfordi tanulmányból. Az új "szuperdolgozók" több időt töltenek a munkahelyükön, mint az alacsonyabb végzettségűek.
..
Csökkenő kereslet, növekvő kihasználatlanság az irodapiacon
Az idei első negyedévben 57 200 négyzetméter területre volt kereslet a fővárosi irodapiacon, ez a legalacsonyabb negyedéves bérbeadás 2010 óta, a kihasználatlanság pedig 0,1 százalékkal 18,5 százalékra emelkedett - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) kedden az MTI-vel.
..
Kiegyensúlyozott munkatársak – sikeres cégek
Akár az üzleti fejlődés és siker gátja is lehet, ha a munkatársak túlhajszoltak – hívja fel a figyelmet a Slow Budapest mozgalom. A Telenor és a Microsoft kezdeményezésében a rugalmas munkavégzés előnyeit hirdető Dolgozz Otthonról Nap programhoz szakmai partnereként csatlakozó szervezet szerint a munkavállalók kiegyensúlyozottsága a cégek érdeke is.
..
Hay Group: több nő dolgozik, de nőtt a fizetési különbség a férfiakhoz képest
Emelkedett a nők száma a munkaerő-piacon az utóbbi egy évben, de ezzel párhuzamosan a két nem közötti fizetési különbségek is nőttek - közölte a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérésének eredményeit az MTI-vel.
..
Három új beszállítói megállapodást kötött a Musashi Hungary Ipari Kft.
Három új beszállítói megállapodást kötött a Musashi Hungary Ipari Kft., így az eddigiek mellett az Audikba, Jaguárokba és Honda modellekbe is Magyarországon, az ercsi gyárban készült alkatrészek kerülnek - tájékoztatta Nagy András, a japán autó- és motorkerékpár alkatrészgyártó cégcsoport magyarországi gyárigazgatója az MTI-t.
..
Megállapodtak a bérekről a BKV-nál
Megállapodott a bérekről a BKV a cég szakszervezeteivel pénteken, a munkáltató április elsejével bruttó 7500 forintos alapbéremelést hajt végre.
..
Elemzők: idén tovább nőnek még a keresetek
A keresetek növekedésére számítanak ebben az évben az MTI által megkérdezett elemzők, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen lehúzza az átlagot.
76. oldal / összesen: 127