2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
75. oldal / összesen: 127
..
Budapesten, vagy a vidéki nagyvárosokban éri meg jobban dolgozni?
Rengeteg szó esik a külföldi munkavállalásról, itthoni és kinti bérek összehasonlításáról, de keveset foglalkozunk azzal, hogy mi a helyzet országon belül: hogyan él meg egy felszolgáló Budapesten és vidéken, hol éri meg jobban villamosmérnöknek lenni, hogyan alakulnak egy fodrász bevételei és kiadásai a fővárosban, vagy azon kívül. A Profession.hu körképéből most kiderül.
..
NAV: a diákmunka is lehet adóköteles
Adóköteles a diákmunkával, egyszerűsített foglalkoztatás keretében szerzett jövedelem, ha összege meghaladja a mentesített keretösszeget, azaz a foglalkoztatás napjainak száma és az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napibérként meghatározott összegének (2013-ban 4510 forint/nap) szorzatát - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) hétfőn a Facebook oldalán.
..
Változatlan munkanélküliség az eurózónában márciusban
Nem változott márciusban a munkanélküliség az eurózónában havi összevetésben. A 18 tagállamot felölelő euróövezetben 2013 decembere óta 11,8 százalék a ráta, de alacsonyabb a tavaly márciusi 12 százaléknál - tette közzé legfrissebb adatait az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken.
..
Egymilliárdos beruházással bővítik a jászfényszarui ipari parkot
A jászfényszarui ipari park fejlesztése kiváló példája annak, hogy miként működhet együtt eredményesen egy város vezetése, az ipari centrum és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) - mondta a HITA elnöke a jászfényszarui ipari park mintegy egymilliárd forintból megvalósuló bővítésének részeként épülő Vállalkozói Ház alapkőletételén szerdán.
..
A Bosch csoport növelte árbevételét 2013-ban
A Magyarországon is jelenlévő Bosch csoport 2013-ban 46,1 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 3,1 százalékos emelkedést jelent 2012-höz képest, uganakkor a cégcsoport adózott eredménye 17,5 százalékkal csökkent, 2,28 milliárd euró volt - közölte a Bosch szerdán az MTI-vel.
Indul a harmadik műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában
Május 5-én indul a harmadik műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában - közölte Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hr-igazgatója szerdán az MTI-vel.
..
Újraindul a tejporgyártás Berettyóújfaluban
Hamarosan ismét üzemel az egykori berettyóújfalui tejporgyár: a jelenleg folyó átalakítási munkák, és az engedélyeztetési eljárás befejezését követően júniustól megindul a próbagyártás, majd a folyamatos termelés az üzemben - közölte Galló Ferenc, a Berettyóújfalui Tejporgyár Kft. ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-vel.
..
MNB: A vállalatok márciusban is betétekből finaszírozták a hitelek leépítését
A nem pénzügyi vállalatok márciusban 27,9 milliárddal több hitelt törlesztettek, mint amennyi új hitelt felvettek és a hitelek visszafizetését 40,6 milliárd forint betétkivonásból finanszírozták - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán kiadott friss adataiból.
..
NGM: az ünnep ellenére mindenki időben megkapja a fizetését
A Magyar Államkincstár a május elejei szünnapok miatt már április végén átutalja a családtámogatások és a bérek kifizetéséhez szükséges fedezetet, hogy mindenki a szokásos időben megkaphassa a fizetését és a járandóságát - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.
..
Közösségi vállalkozást hoztak létre megváltozott munkaképességűek Pécsett
Közösségi vállalkozást indítottak megváltozott munkaképességűek több mint százmillió forintos európai uniós támogatással Pécsett - közölte a projektet megvalósító, komplex foglalkoztatással és rehabilitációval foglalkozó Retextil Alapítvány az MTI-vel.
..
Elemzők: a vártnál kedvezőbben alakultak a munkaerő-piaci folyamatok
A vártnál kedvezőbben alakultak a munkaerő-piaci folyamatok az idei első negyedévben az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a közmunkaprogram is jelentős szerepet játszott a javulásban. Az NGM a kormány foglalkoztatási programjainak sikereként értékelte az adatokat.
..
EGYRE TÖBB A DIPLOMÁT NEM IGÉNYLŐ ONLINE ÁLLÁSHIRDETÉSEK SZÁMA
Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: az első negyedévben 40 százalékkal több pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly ilyenkor. A Profession.hu első negyedéves jelentése arra is rámutat, hogy arányaiban nőtt azoknak az álláshirdetéseknek a száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást. Ezzel párhuzamosan legtöbben az eladó, a raktáros, és a területi képviselő állásokat keresik.
..
Megépült az új keverőüzem a Hankook rácalmás gyárában
Befejeződött a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának újabb bővítése: a cég 2,6 milliárd forintból - uniós támogatás felhasználásával - egy új keverőgépet és az ahhoz tartozó üzemcsarnokot létesített, amellyel jelentősen javul a gumigyár hatékonysága.
75. oldal / összesen: 127