2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
73. oldal / összesen: 127
..
NEM PIHENNEK ELEGET A MAGYAROK
Bár a hazai munkavállalók negyven százaléka kevésnek találja az adott évben kivehető szabadnapok számát, így is minden második dolgozóval előfordult már, hogy csak papíron ment szabadságra, 2 százalék pedig egyáltalán nem vett ki szabadságot – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből.
..
Nemzetgazdasági érdek az állami cégek megjelenése a gyorsan fejlődő régiókban
Nemzetgazdasági érdek, hogy az erős magyar állami vállalatok minél több tendert nyerjenek el külföldön, a gyorsan fejlődő régiók piacain - hangsúlyozta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán Budapesten, az MVM OVIT Zrt. által elnyert jordániai beruházásokat bemutató tájékoztatón.
..
Javul a magyar vállalkozások fizetési fegyelme
Javul a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, de késés esetén átlagosan 45 napot kell várnia egy számlakibocsátónak, mire a pénzéhez jut - közölte a Bisnode üzleti információszolgáltató szerdán az MTI-vel.
..
Béremelést sürget a Húsipari Dolgozók Szakszervezete
Az évek óta elmaradó béremelés a húsiparban csökkenti az ágazat stabilitását és vonzerejét; a szektor versenyképességének javítása érdekében elengedhetetlen műszaki és technológiai fejlesztésekhez, beruházásokhoz pedig külső forrásokra is szükség lenne - állapította meg a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) keddi, Budapesten tartott kongresszusa az érdekképviselet közleménye szerint.
..
Képzés- és állásbörzével segítik a hátrányos helyzetű álláskeresőket Békés megyében
Képzés- és állásbörzével segítik a hátrányos helyzetű álláskeresőket Békés megyében. Kilenc foglalkoztatási körzetben mintegy 250 munkaadót hívtak meg, akik közel nyolcszáz állást tudnak felajánlani az érdeklődők részére - mondta el a békéscsabai járási munkaügyi kirendeltségen szervezett első rendezvény megnyitóján kedden a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója.
..
GfK: fellendülőben a műszaki termékek piaca
Fellendült Magyarországon a műszaki termékek piaca az első negyedévben, a tartós műszaki cikkek értékesítése 14,9 százalékkal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakában mértet. A negyedéves teljes értékesítési összforgalom 105,9 milliárd forintot tett ki - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet az MTI-vel kedden.
..
Átadták a Polifoam Kft. új üzemét Budapesten
Átadták a habgyártással foglalkozó Polifoam Kft. új, 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát és raktárait, a japán tulajdonú cég gyártóterülete a kétmillió eurós beruházással 14,5 ezer négyzetméterre bővült - jelentette be a kft.-t tulajdonló Trocellen csoport vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
..
Pedagógus elbocsátásoktól tart a PDSZ
Pedagógus elbocsátásoktól tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a több középiskolában tapasztalható tanulóhiány miatt. A tömörülés a tankötelezettség korhatárának visszaállítását javasolja.
..
Ismét kevesebb álláskereső volt áprilisban
Áprilisban 413 700 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az előző év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresők száma - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci statisztikából.
..
Randstad: a magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni
A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni - derült ki a Randstad nemzetközi felméréséből, amelyben 23 ország, köztük Magyarország munkaerő-piacát vizsgálták.
..
Több millió eurót fektet egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégbe az iEurope Capital
Több millió euró nagyságrendű közös tőkebefektetést hajtott végre a közép-európai, szakképzett munkaerő kölcsönzésével foglalkozó TjobsRecruit-ba két nagy befektetési társaság, a részben Budapesten működő iEurope Capital és az Earlybird Digital East Fund - közölte az iEurope Capital az MTI-vel.
..
A nők harmada diszkriminatívnak tartja bérezését
A Jobline.hu felmérésében megkérdezett 800 nő 35 százaléka diszkriminatívnak tartotta a javadalmazását, ötöde pedig szakmai tudásának elismerését, ugyanakkor a válaszolók több mint fele nyilatkozott úgy, hogy soha nem került hátrányba nőként átszervezésekkor vagy szakmai továbbképzési lehetőségeknél - derül ki az állásportál április végén készített felméréséből, amelynek az volt a célja, hogy felderítse, a megkérdezettek szerint milyen tényezők gátolják a nők szakmai kibontakozását.
..
Regus: a magyar cégek inkább külföldön terjeszkednének
Egy nemzetközi felmérés szerint két és félszer annyi vállalat terjeszkedne a belföldi piacokon, mint amennyi külföldön, világszerte a cégek 42 százaléka tervez bővülést a saját országában, 17 százalékuk pedig más országban keresi az új üzleti lehetőségeket; Magyarországon fordított a helyzet, a vállalkozások 21 százaléka külföldön tervez növekedést, míg a hazai piacon 19 százalék.
73. oldal / összesen: 127