2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
72. oldal / összesen: 127
..
Háromszáz millió forintos fejlesztés a Salgglas Üvegipari Zrt.-nél
Több mint 300 millió forintos kutatás-fejlesztési program valósult meg a salgótarjáni Salgglas Üvegipari Zrt.-nél, a fejlesztést 108 millió forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
..
Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél
A tatabányai ASG Kft. félmilliárd forintot fordít gépgyártó üzemének fejlesztésére, új megmunkáló központot vásárolnak és integrált vállalatirányítási rendszert vezetnek be - tájékoztatta kedden a cég ügyvezetője az MTI-t.
..
A magyar cégek 98 százaléka mikrovállalkozás
A magyar cégek 98 százalékának árbevétele nem éri el az évi 2 millió eurót, ami az uniós definíció szerint a kisvállalkozás határa, tehát majdnem az összes magyar cég mikrovállalkozásnak számít EU-s mércével. Az elaprózódó cégstruktúra ingoványos gazdasági környezetet okoz - áll a BCE Nemzeti Cégtár Nonprofit Zrt. (NCT) közleményében.
..
Jól kezdte az évet a gépipar
Nagyon jól kezdték az évet a gépipari vállalkozások, a gépek és szállítóeszközök árufőcsoport az export 53,9 százalékát, az import 45,1 százalékát adta, a kereskedelmi egyenleghez pedig 2,7 milliárd euróval járult hozzá - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott külkereskedelmi jelentését kommentálva.
..
Tovább nőtt a foglalkoztatottság
Meghaladta a 4 millió százezret a foglalkoztatottak száma a február-április közötti három hónapos időszakban az első negyedévi 4,078 millió után, a 15-74 éves korosztályban 4,107 millióan dolgoztak - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Megegyeztek a bérkövetelésekről, elmarad a sztrájk a VW pozsonyi gyárában
Megegyezett a bérkövetelésekről a Volkswagen pozsonyi gyárának szakszervezete és az üzem vezetősége szerdán, így elmarad a munkavállalói érdekképviselet által korábban csütörtökre bejelentett figyelmeztető sztrájk - számolt be honlapján a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap.
..
A minőségi munkahelyek lehetnek a fenntartható növekedés motorjai
A minőségi munkahelyek a feltörekvő és a fejlődő országokban a fenntartható növekedés motorjaként működhetnek - állapítja meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Munka világa című 2014-es jelentésében, amely 140 fejlődő és feltörekvő gazdaság részletes elemzését tartalmazza.
..
Nőtt a szabálytalan munkáltatók aránya
Az idei első negyedévben a munkaügyi hatóság 5918 munkáltatót ellenőrzött, és a vizsgálatok során a foglalkoztatók 58 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, míg 2013 azonos időszakában a munkáltatók felénél tárt fel szabálytalanságokat - olvasható a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának honlapján közzétett tájékoztatóban.
..
Ingyenes céginformációs szolgáltatást nyújt a Corvinus és az Opten
Kockázatelemzési információk is megtalálhatók az ingyenesen elérhető Nemzeti Cégtárban, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Opten céginformációs szolgáltató hozott létre.
..
Vas megyében 5 százalék alá csökkent az álláskeresők aránya
Vas megyében folytatódott a regisztrált álláskeresők számának csökkenése. A megyei kormányhivatal munkaügyi központja hétfői tájékoztatása szerint áprilisban a munkanélküliségi ráta 4,8 százalékra mérséklődött az egy hónappal korábbi 5 százalékról, tavaly áprilisban pedig még 7,3 százalék volt a mutató.
..
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program zárult
Lezárult a Kézenfogva Alapítvány megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program, amelyben hetvenöten vettek rész a felkészítő tréningeken, és tizenöt embert állítottak munkába - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.
..
Adócsaló munkaerő-kölcsönzőket számolt fel az adóhatóság
Két munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaság vezetőit vették őrizetbe a napokban a NAV közép-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóságának nyomozói, mert a gyanú szerint 244 millió forint adót csaltak el - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense pénteken az MTI-t.
..
A cégvezetők pozitívan értékelik Magyarország EU-tagságát, de nem túl optimisták
Magyarország európai uniós tagsága a vállalati szférára egyértelműen pozitív, a cégek közel fele kedvező hatásokról számolt be, de a 2020-ig terjedő időszak fejlődési lehetőségei tekintetében nagy a bizonytalanság, a várakozások erősen szóródnak - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. májusban végzett reprezentatív felméréséből.
72. oldal / összesen: 127