2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
71. oldal / összesen: 127
..
KSH: bővült a vállalkozói szféra tavaly
Tavaly folytatódott a vállalkozói szféra bővülése: december végén a regisztrált gazdasági szervezetek száma megközelítette az 1 millió 828 ezret, ami csaknem 22 ezres növekedés az előző évihez képest, és közel 41 százalékkal több a 2005. évinél, a tavalyi bővülés azonban kizárólag az önálló vállalkozók számának bővüléséből adódott, a vállalkozások 99,7 százaléka kisvállalkozás - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 című, most megjelent kiadványából.
..
Módosulnak a lakáscélú munkáltatói támogatás feltételei
Módosítaná a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket, valamint az acélipar területén tapasztalható adócsalások visszaszorítása érdekében fordított adózást vezetne be a csalással leginkább érintett termékekre az a törvényjavaslat, amelyet Bánki Erik (Fidesz) képviselő terjesztett be csütörtökön képviselői önálló indítványként a parlamenthez.
..
Jelentősen bővült a papíripar a válság óta
Az 500 éves, tradicionális magyar papíripar a válság óta 55 százalékos bővüléssel 350 milliárd forint termelési értéket állított elő, és ennek kétharmadát a Vajda Papír Kft. adta - mondta Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter helyettes, a cég két új gyártósorának átadásakor szerdán Budapesten.
..
Szorosabban együttműködnek a magyar és a sanghaji cégek
A magyar és kínai kis- és középvállalatok közti kapcsolatok szorosabbra fűzését segítő együttműködésről állapodtak meg Magyarország és Sanghaj képviselői szerdán a kelet-kínai metropoliszban.
..
Bővíti működési területét az ÉDV Zrt.
Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2014 eleje óta 15 településsel bővítette szolgáltatási területét - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.
..
Bisnode: kockázatosabb az állattartás a növénytermesztésnél
Az állattartás, valamint az erdő- és vadgazdálkodás területén magas, 2,5 százalék feletti a cégek bedőlési aránya, míg a növénytermesztésben és a halászatban ennél alacsonyabb, 1,5 százalék alatti a fizetésképtelenné válási mutató - közölte a Bisnode nemzetközi cégminősítő a mezőgazdaság egyes területein tevékenykedő vállalkozások közötti eltérések vizsgálata alapján.
..
Jövőre bezárja a Danone a budapesti gyárát
A Danone budapesti gyárának kapacitáskihasználtsága olyan kritikusan alacsony, ami hosszú távon már nem tartható fenn, ezért a vállalat szerdán bemutatott terve szerint fokozatosan csökkentenék, 2015 második félévére pedig beszüntetnék a budapesti gyártást.
..
Egyre optimistábbak a magyarországi munkaadók
Egyre optimistábbak a magyarországi munkaadók, a Manpower legfrissebb felmérése szerint az idei harmadik negyedévben a munkáltatók 16 százaléka tervez létszámbővítést, miután az első negyedévre 11 százalékuk, a második negyedévre pedig 15 százalékuk kalkulált felvétellel.
..
Nemzeti Cégtár: német érdekeltség dominál a külföldi tulajdonú cégek között
A magyarországi cégek közül több mint 40 ezer vállalkozás köthető külföldi tulajdonosokhoz, közöttük a legnagyobb számban a német cégek és magánszemélyek találhatóak, a második és harmadik helyen Ukrajna és Románia szerepel - derül ki a BCE Nemzeti Cégtár Nonprofit (NCT) Zrt. keddi közleményéből.
Létszámbővítésre készülnek a szlovákiai autógyárak
Jelentős létszámbővítésre készül a három szlovákiai autógyár, a pozsonyi Volkswagen, a nagyszombati PSA és a zsolnai Kia - számolt be a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti napilap saját információkra és a gazdasági tárcára hivatkozva hétfőn.
Tíz százalékot meghaladó bevételnövekedés a Magyar Suzuki Zrt.-nél
A Magyar Suzuki Zrt. értékesítésből származó bevétele 2013-ban elérte a 1567 millió eurós rekordértéket, mely 11,6 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.
..
Népszerű a mikrovállalkozások körében az új beszámolási rendszer
Népszerű a mikrovállalkozások körében az új beszámolási rendszer, ami Pankucsi Zoltán szerint annak is köszönhető, hogy bevonták a számviteli és adószakmai szervezeteket a részletszabályok kidolgozásába.
..
Egyre jobban veszélyezteti a versenyképességet a szakemberhiány Magyarországon
Bár a szakemberhiány világszerte egyre nő, a magyar munkaadók körében végzett felmérés szerint itthon a globális átlagnál jóval nehezebb megfelelő munkaerőt találni: Magyarországon a munkaadók 45 százaléka, míg világszerte 36 százaléka panaszkodott a szakemberhiányra - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeit kedden juttatta el az MTI-nek.
71. oldal / összesen: 127