2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Munkahely
Keresés
70. oldal / összesen: 127
..
Kétmilliárdos fejlesztés a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2 milliárd forintos fejlesztést hajt végre 2015 végéig - tájékoztatta a társaság az MTI-t kedden.
..
Az alacsonyan képzettek helyezkednek el a legnehezebben
Az alacsonyan képzett munkavállalók számára a legnehezebb az elhelyezkedés, még a pusztán a legalapvetőbb képzettséget igénylő munkákat is inkább közepesen végzett emberek kapják, a magasan képzettek helyzete némely területeken pedig egyenesen javult - derül ki az Európai Bizottság hétfői közleményéből.
..
Új áfaszabályok a telekommunikációs szolgáltatásokra
Jövő év januárjától uniós irányelv alapján Magyarországon is megváltoznak a telekommunikációs, a rádió és televíziós, illetve az internetes szolgáltatások adózásának szabályai: az új rendelkezés értelmében a szolgáltatók az áfát nem a saját székhelyük, hanem a szolgáltatások igénybevevőinek székhelye alapján fizetik majd - hívta fel a figyelmet a BDO gazdasági tanácsadó cég hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
..
Csökkent az álláskeresők száma Zala megyében
Zala megyében 11,2 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma májusban, az elmúlt év azonos időszakához képest - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel pénteken.
..
Csökkent az álláskeresők száma Zala megyében
Zala megyében 11,2 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma májusban, az elmúlt év azonos időszakához képest - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel pénteken.
..
Gumihulladékot újrahasznosító üzemet hoznak létre Bátonyterenyén
Gumihulladékot újrahasznosító üzemet hoz létre a KGF Hungary Kft. a Bátonyterenyei Ipari Parkban; augusztus elejére fejezik be a telepítési munkákat, majd a próbaüzem után év végén, jövő év elején kezdik meg a gyártást a Nógrád megyei városban, ahol 24 embernek adnak munkát - mondta a kft. ügyvezető igazgatója pénteken a beruházás nyitórendezvényén.
..
Nielsen: átlag felett díjazzák a magyarok a vállalatok társadalmi felelősségvállalását
A magyar fogyasztók 51 százaléka kész többet fizetni egy termékért vagy szolgáltatásért, ha tudja, hogy gyártója közvetlenül támogat társadalmi célokat; tavaly a válaszadók 43 százaléka, három éve pedig csak a 32 százaléka nyilatkozott így - derült ki a Nielsen kutatásából, amelyet a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról készített.
Csökkent a cseh autógyárak nyeresége
A kereslet visszaesése és az új modellek fejlesztési költségei miatt Csehországban csökkent a nagy autógyárak adózott nyeresége tavaly.
..
Fizetesek.hu: öt százalékkal nőttek az átlagfizetések az oktatás és a tudományos kutatás területén
A fizetesek.hu bérfelmérés-eredményei szerint Magyarországon az oktatás és a tudományos kutatás területén a havi bruttó átlagfizetés 178 600 forint, ami ötszázalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.
..
Mobiltelefonos alkalmazás a munkaügyekben való eligazodáshoz
Ingyenes mobiltelefonos alkalmazást fejlesztett ki az Allen & Overy budapesti jogi irodája a fontosabb munkajogi kérdésekben való eligazodás segítésére - közölte az iroda az MTI-vel.
..
Visszatérőben a vállalati bizalom a régióban
Régiós és magyarországi szinten is megduplázódott a bevétel-növekedéssel számoló cégek aránya. A közép- és délkelet-európai térség vállalatvezetői egyre bizakodóbbak a hitelhez jutás feltételeit illetően is, amely a teljes régió gazdasági élénkülését jelezheti – derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.
..
Terjed, de továbbra sem jellemző az atipikus foglalkoztatás Magyarországon
Az atipikus, például részmunkaidőben történő foglalkoztatás aránya nőtt a válság előtti szinthez képest, azonban széles körű alkalmazása továbbra sem jellemző Magyarországon - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013-as évkönyvének online kiadásából, amely a munkaerő-piaci viszonyokat is vizsgálja.
..
Több mint másfél száz diák kezdte meg gyakorlatát az Audinál
Több mint másfél száz diák kezdte meg négyhetes nyári gyakorlatát hétfőn az Audi Hungaria motor Kft.-nél; ők lesznek azok, akik szeptembertől a társaságnál töltik szakmai gyakorlatukat a duális képzés keretében.
70. oldal / összesen: 127