2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
69. oldal / összesen: 127
..
Jelentősen bővítette élelmiszergyártó kapacitását a Mondelez Kft.
A Mondelez Europe mintegy 4,5 milliárd forintból bővítette kapacitását székesfehérvári gyárában, a snackgyártó és forgalmazó cég új gyártósort állított be, amelyen csokoládé-keksz szendvicstermékek készülnek - közölte a cég az MTI-vel.
..
Elkezdte 2500 alkalmazott elbocsátását a román CFR Marfa vasúti teherszállító
Elkezdte 2500 alkalmazott elbocsátását a Román Államvasutak teherszállító részlege, a CFR Marfa - közölte szerdán a román társaság.
..
A jogszerűtlen munkáltatói ellenőrzés súlyos büntetéssel jár
Jogellenesen végzett munkahelyi ellenőrzés miatt 100 ezer forinttól 10 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), a jogsértés súlyától függően - hívja fel a figyelmet a Deloitte Legal.
..
Csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban
Kissé javult a foglalkoztatási helyzet az Európai Unióban, májusban szezonálisan kiigazítva 10,3 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az áprilisi 10,4 százalékról - közölte kedden az Eurostat, az unió statisztikai hivatala. A legnagyobb javulás Magyarországon volt.
..
Lassabban, de tovább nő a magyar feldolgozóipar
A beszerzésimenedzser-index (BMI) júniusi kiigazított 51,5 pontos értéke a feldolgozóipar növekedését mutatja, bár 2,3 ponttal alacsonyabb az előző, május havi értéknél és elmarad az elmúlt három év 52,7 pontos júniusi átlagától is - derül ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) kedden közölt felméréséből.
..
Munkaszüneti nap van az egészségügyben és a hivatalokban
Ma, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain.
..
A CÉGVEZETŐK TÖBB MINT FELE BÍZIK AZ OTTHONI MUNKAVÉGZÉSBEN
A munkavállalói igényeket és a távmunka által biztosított előnyöket mérlegelve a cégvezetők több mint fele támogatja annak lehetőségét, hogy munkatársai otthonról lássák el feladataikat – derül ki a Profession.hu legújabb felmérésből. Ezzel szemben a gyakorlatban csak minden negyedik vállalatnál létezik ilyen pozíció.
..
Van-e létjogosultsága ma Magyarországon a szociális munkának a multinacionális üzleti szférában?
Napjainkban a szociális munka egyre elterjedtebb, feladatköre és fontossága folyamatosan növekszik. „Klasszikus”, mindenki előtt ismeretes tevékenységei (pl.: gyermekvédelem, hajléktalanellátás, idős-gondozás, családsegítés, stb.) mellett azonban a mindennapi élet más területein is eredményesen alkalmazható lehet.
..
Több mint 40 milliárd forinttal megemelték az idei közfoglalkoztatási összeget
A kormány legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy több mint 40 milliárd forintot még hozzátesz az idei közfoglalkoztatási összeghez - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.
..
A fogyatékkal élők elhelyezkedését segítő programot zárt a RehabJob
Lezárult a RehabJob speciális munkaerő közvetítő fél éves programja, amelynek keretében szervezett tanácsadással és képzéssel segített felkészülni több mint 200 fogyatékkal élőnek az álláskeresésre és a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedésre.
..
Az infokommunikációs szektor a gazdaság motorja
Az infokommunikációs szektor a gazdaság motorja, az ágazatnak a bruttó hazai terméken (GDP) belüli részaránya 11-12 százalékos, és a következő években további növekedésére lehet számítani - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke egy szakmai konferencián csütörtökön, az Országházban.
..
Rekordszámú frissdiplomás jelentkezett a Mol-csoport Growww 2014 gyakornoki programjára
Lezárult a Mol-csoport Growww 2014 díjnyertes nemzetközi gyakornoki programjának jelentkezési időszaka. Rekordszámú, összesen 9000 frissdiplomás pályázott a Growww keretében. A Mol-csoport 25 vállalatánál, 11 országban ad egyedülálló lehetőséget a fejlődésre a legkimagaslóbb tehetségeknek.
Kizárólag a kecskeméti Mercedes-üzem gyártja majd a márka új kompakt modelljét
Kizárólag a kecskeméti gyárban készül majd a Mercedes-Benz új, CLA Shooting Brake nevű kompakt modellje - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
69. oldal / összesen: 127