2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
68. oldal / összesen: 127
..
Elindult az EY Az év üzletembere program – hazai és nemzetközi elismerés a tét
Elindult a jelölési időszak az EY Az év üzletembere programjában. A sikeres és példamutató magyarországi vállalkozók szeptember végéig jelölhetőek a rangos üzleti díjra. A program hazai győztese a nemzetközi döntőn Monte-Carlóban mérettetheti meg magát.
..
Szervezetfejlesztéssel a befogadó munkahelyekért
Az mtd Tanácsadói Közösség az mtd PRIZMA szervezetfejlesztési modell bevezetésével azt kívánja ösztönözni, hogy az esélyegyenlőség, sokszínűség terén tevékeny vállalatok, ne elégedjenek meg az elért eredményekkel, hanem a folyamatos fejlesztés elve mentén vigyék tovább, újabb és újabb akciók bevezetésével tökéletesítsék a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatását célzó stratégiájukat. Ennek megfelelően, „Elkötelezett a munkahelyi esélyegyenlőségért” elismerésben részesült két vállalat, amelyek az mtd Tanácsadói Közösség által díjmentesen nyújtott helyzetfeltárás, és orientáló tanácsadás mellett egyedi logóhasználatra is jogosultságot kaptak.
..
Elemzők: továbbra is az állami beruházásoknak köszönhető az építőipari növekedés
Növekedést várnak az idén az építőiparban az MTI által megkérdezett szakértők, akik azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a szektort az állami infrastrukturális beruházások húzzák.
..
Három műszakos termelésre áll át az Audi
Augusztus közepétől három műszakos termelésre áll át az Audi győri járműgyára - közölte az Audi Hungaria Motor Kft. az MTI-vel kedden.
..
A Borsodchem 84 millió euróért épít új üzemet Kazincbarcikán
Új sósav konverziós üzemet hoz létre a kormány támogatásával Kazincbarcikán a kínai Wanhua csoport tulajdonában lévő Borsodchem Zrt., amelynél a 84 millió eurós beruházásnak köszönhetően legalább 70 új munkahely jön létre - jelentette be hétfőn Budapesten Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Csien-seng Ting, a BorsodChem elnök-vezérigazgatója.
..
Az őrző-védőknél is lesz minimális rezsióradíj
Az építőipar után a vagyonvédelmi szolgáltatóknál is kötelező lesz a minimális rezsióradíj meghatározása, ennek az eljárási szabályait hozta nyilvánosságra a kormány a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendeletében.
..
Több száz dolgozóval bővíti oroszlányi gyárát a BorgWarner
Az amerikai BorgWarner a következő években több mint 300 fős létszámbővítést tervez oroszlányi telephelyén. A turbófeltöltők gyártása mellett előbb a kuplung-, majd a kipufogóalkatrészek gyártását kezdik meg - mondta el a vállalat turbógyártó divíziójának elnök-ügyvezetője kedden az MTI-nek.
..
Újabb cégtörlési rekord a második negyedévben
Idén a második negyedévben 10 297 cég szűnt meg Magyarországon, ilyen sok vállalkozást még soha nem törölt a cégbíróság - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel kedden.
..
Jogi előírások a németországi munkavállalásra
Komoly problémák adódhatnak Németországban abból, ha egy önkormányzati ellenőrzés során kiderül, hogy például a kőművesmunkával kapcsolatos tevékenységre bejelentett cég festési munkákat is végez, ugyanakkor ezt a tevékenységét elmulasztotta előzetesen bejelenteni - egyebek mellett ezt a praktikus tanácsot is tartalmazza az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) kiadványa, amely a német és osztrák munkavállalás feltételeit tartalmazza.
..
MSZP: mit tud tenni az Európai Bizottság a fiatalok Magyarországon maradásáért?
Írásbeli kérdéssel fordul a szocialista Ujhelyi István az Európai Bizottsághoz (EB) azt firtatva, mit tud tenni a testület, hogy segítse a fiatalok Magyarországon maradását és a kivándoroltak hazajövetelét. Az MSZP európai parlamenti képviselője hétfőn Budapesten kijelentette azt is, a már kivándorolt fiatalok hangja és érdekképviselete kíván lenni Brüsszelben és Budapesten.
..
Módosulnak a lakáscélú munkáltatói támogatás feltételei
A lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket is pontosítja a pénzügyi tárgyú törvények módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyűlés.
..
Vállalkozóvá válást segítő program indult Baranyában
A vállalkozóvá válást ösztönző munkaerő-piaci programot indított a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a kreatív ipar és a turizmus támogatására - mondta a központ igazgatója csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón.
..
Magyarország építőipara a huszonegyedik az unióban
Az építőipar teljesítménye 1162 milliárd eurót tett ki tavaly az Európai Unióban, Magyarország a 4 milliárd eurós (mintegy 1200 milliárd forint) teljesítményével a 21. helyen áll a rangsorban - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az Európai Építőipari Szövetség (FIEC) adataira hivatkozva az MTI-vel.
68. oldal / összesen: 127