2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
67. oldal / összesen: 127
..
RENGETEG DIÁK KERES ÁLLÁST A NYÁRRA ONLINE, DE ARÁNYAIBAN KEVÉS A MEGHIRDETETT POZÍCIÓ
A Profession.hu legújabb felmérése azt vizsgálta, milyen lehetőségeik voltak és vannak azoknak a munkakeresőknek, akik idén nyáron csak pár hónapra szeretnének elhelyezkedni. Az eredmények alapján az igény meglepően magas, a szezonmunkákat kínáló munkáltatók azonban még más alternatívákat keresnek az internet helyett. A diákmunkák esetében minden egyes meghirdetett pozícióra több mint 1100 keresés jutott eddig.
..
Vas megyében 5 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta
Vas megyében 5 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta. Június végén 5836 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken, mintegy 23,2 százalékkal kevesebbet, mint egy hónappal korábban - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja kedden az MTI-vel.
Gumihulladékot hasznosító üzemet hoztak létre Bátonyterenyén
Gumihulladékot hasznosító üzemet hozott létre a KGF Hungary Kft. a bátonyterenyei ipari parkban. A gépek telepítését ezekben a napokban fejezik be, jövő hét elején megkezdik a próbaüzemet. A cég 24 embert foglalkoztat majd.
..
Elemzők szerint fokozatosan javulnak a munkaerő-piaci adatok
A gazdaság élénkülésével együtt fokozatosan javulnak a munkaerő-piaci folyamatok, nem csak a közmunkaprogramok "húzzák" a foglalkoztatási adatokat az MTI által megkérdezett elemzők szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelte, hogy a javuláshoz a versenyszféra egyre jelentősebb mértékben járul hozzá, köszönhetően a kormány aktív foglalkoztatáspolitikai programjainak.
..
Építse karrierjét nyáron is!
Mindegy, hogy friss diplomásként, váltani vágyóként, vagy munkanélküliként töltjük a nyarat, a kánikulában is érdemes a karrierünkkel törődni.
..
Új üzemcsarnokot épített a szegedi Elcometal Kft.
Mintegy 180 millió forintból bővítette üzemcsarnokát az Elcometal Kft., a beruházáshoz a csavar- és kötőelemgyártással foglalkozó cég 61 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a cég szerdán az MTI-vel.
..
KSH: 190 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve
A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
..
A SZÉP-kártyákról visszautalt összeg után nem igényelhető vissza az szja és az eho
Nem igényelhető vissza a SZÉP-kártyákról a munkáltatóknak visszautalt összeg után a kifizető által megfizetett személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás (eho) - hívja fel a figyelmet az állami adóhatóság.
..
Mintegy 14 ezer új munkahelyet teremt a beruházások állami támogatása Csehországban
Mintegy 14 ezer új munkahelyet hoznak létre a közeljövőben azok a beruházások, amelyekhez az állam támogatást nyújt Csehországban - közölte Jan Mládek ipari és kereskedelmi miniszter hétfőn Prágában egy gazdasági fórumon.
..
Németországban betöltetlen csaknem 200 ezer gyakornoki és ipari tanulói hely
Csaknem 200 ezer gyakornoki és ipari tanulói helyre nem találnak jelentkezőt a német vállalkozások.
..
Nokia - A szlovák munkahivatal is bekapcsolódna a megoldásba
A szlovák munka, szociális és családügyi hivatal (ÚPSVR) is be akar kapcsolódni a Nokia komáromi gyára bezárásának következményeként előálló foglalkoztatási probléma megoldásába - közölte a hivatal révkomáromi kirendeltségének illetékese pénteken.
..
Négy százalék fölötti a reálbér-emelkedés az elemzők szerint
A negatív infláció miatt magas a reálbérek emelkedése, több mint 4 százalék, ami a fogyasztás további bővülését vetíti előre - mutattak rá banki elemzők a májusi keresetalakulást értékelve. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hangsúlyozta, hogy tovább folytatódik a reálbér-emelkedés Magyarországon.
..
Profession.hu: egyre többen keresnek munkát az interneten
Jóllehet a júniusi statisztikai adatok szerint a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezerrel csökkent, a Profession.hu 18 százalékkal több álláskeresőt regisztrált, mivel nő azoknak a száma, akik az interneten keresztül keresnek munkát - közölte a portál szerdán az MTI-vel.
67. oldal / összesen: 127