2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
66. oldal / összesen: 127
..
Több mint tíz százalékkal bővíti létszámát az EY Magyarországon
Tovább növekszik az EY Magyarországon, több mint hatvan új munkatárs csatlakozott a vállalathoz a nyár folyamán, amely tíz százalékot meghaladó létszámemelkedést jelent. A nemzetközi üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló cég világszinten is folyamatosan bővül, az elmúlt egy évben 15 ezerrel nőtt a cég magasan képzett szakembereinek száma.
..
KSH: 164 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt
Május-júliusban 4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 4,1 százalékkal, 164 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 3,1 százalékponttal 61,8 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
..
Uniós munkavállalás - A német kormány döntött a bevándorlási szabályok szigorításáról
A német kormány szerdán elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette az uniós társállamokból érkező bevándorlókra vonatkozó munkavállalási szabályok szigorításáról szóló javaslatait.
..
A tatabányai ipari parkba települ a MEVA-HU Kft.
A hulladéktároló eszközöket és környezetvédelmi anyagokat forgalmazó, cseh tulajdonú MEVA-HU Kft. új telephelyet épít, saját forrásokból, 146 millió forintért a tatabányai ipari parkban - mondta el a társaság ügyvezetője hétfőn az MTI-nek.
..
A munkanélküliség 6,3 százalékra csökkent Komárom-Esztergom megyében
Júniusban 6,5 százalék, míg július végén a gazdaságilag aktív népesség 6,3 százaléka volt álláskereső Komárom-Esztergom megyében - mondta el a kormánymegbízott hétfői sajtótájékoztatóján.
..
Csökkent a feldolgozóipar és a szolgáltató szektor teljesítménye az eurózónában
A feldolgozóipari és a szolgáltató szektori beszerzésimenedzser-index (BMI) is csökkent augusztusban júliushoz képest az eurózónában a Markit Economics csütörtöki előzetes adatai szerint.
..
NGM: jelentősen emelkedett a gyed
A havi átlagos gyermekgondozási díj (gyed) 6,2 százalékkal nőtt 2012-2013-ban, ez a kisgyermeket nevelő családok számára 2009 óta mintegy 20 ezer forinttal, a maximális juttatásra jogosultak esetében pedig csaknem 40 ezer forinttal magasabb juttatást jelent 2010-hez képest - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.
..
Egymilliárd forint munkahelyteremtésre Csongrád megyében
Százhúsz Csongrád megyei cég nyert több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást idén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait segítő pályázatán – közölte Juhász Tünde kormánymegbízott pénteken Szegeden.
..
A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listáján 4599 név júliusban
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózóinak listáján 4599 név szerepelt júliusban a júniusi 4659 után.
..
Uniós támogatással alakított ki iparterületet a Ver-Bau Kft.
Az Európai Unió és a magyar költségvetés 196 millió forint vissza nem térítendő támogatásával, 400 millió forintot meghaladó beruházással, iparterületet alakított ki Kerekegyházán a Ver-Bau Építőipari és Szolgáltató Kft.
..
Egyre népszerűbb a munkaerő-kölcsönzés
Tavaly csaknem 121 ezer munkavállaló dolgozott munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül, 18,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte a munkaerő-kölcsönző Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. hétfőn az MTI-vel.
..
Karrierlehetőségek az IBM-nél
Az IBM Magyarország egyik legvonzóbb munkahelye, amelyet számos díj és független kutatás is alátámaszt. Ahhoz azonban, hogy ezt a helyet megőrizze, nem elég, ha az új munkavállalók között népszerű, az is fontos, hogy kellőképpen motivált és megfelelően képzett dolgozók segítsék a szervezet mindennapjait.
..
Sokan keresnek nyári munkát
Meglepően sokan szeretnének nyári munkát vállalni, de kevés az interneten meghirdetett lehetőség - összegezte tapasztalatait saját adatbázisából a Profession.hu állásportál.
66. oldal / összesen: 127