2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
65. oldal / összesen: 127
..
Elkészült a százezredik autó az Audi új gyárában
Elkészült a százezredik autó az Audi tavaly, több mint 900 millió eurós beruházással elindított új győri járműgyárában, közölte az MTI-vel csütörtökön az Audi Hungaria Motor Kft.
..
Jogásznak nem, mérnöknek viszont megéri tanulni
Idén szeptemberben több mint 70 000 diák kezdte meg tanulmányait felsőoktatási intézményben, a legtöbben gazdálkodási és menedzsment, jogász és gépészmérnöki szakon. A Profession.hu annak járt utána, mely szakok elvégzése után indulnak a fiatalok legnagyobb eséllyel az álláspiacon és az általuk preferált területek mennyire állnak összhangban az álláspiac igényeivel.
..
Közvélemény-kutatás: a közfoglalkoztatásban részt vevők többsége pozitívan ítéli meg a rendszert
A résztvevők több mint kétharmada pozitívan ítélte meg a közfoglalkoztatást, az ott szerzett ismereteket négyötödük hasznosnak tartja, a bérezéssel kapcsolatban viszont megosztottan reagáltak - derül ki Belügyminisztérium által készített kutatásból, amelynek kiértékelésében a Századvég Alapítvány nyújtott segítséget.
..
Ismét sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái
Szerdán ismét sztrájkba lépnek a Lufthansa egyes pilótái, miután a Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet nem jutott dűlőre a német légitársasággal a korai nyugdíjazással kapcsolatban.
..
Manpower: a munkaadók 80 százaléka nem tervez létszámváltoztatást
A magyarországi munkaadók többsége, 80 százaléka nem tervez létszámváltoztatást a következő negyedévben, míg 10 százalék munkaerő-felvétellel, 7 százalék pedig elbocsátásokkal számol - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből, amely 750 hazai munkáltató megkérdezésével készült.
..
A Magyar Iparszövetség támogatja a vállalkozások gazdaságfejlesztési pályázatokon való részvételét
A Magyar Iparszövetség (OKISZ) támogatja a vállalkozások gazdaságfejlesztési pályázatokon való részvételét, a szövetség budapesti inkubátorházának szolgáltatásaival, pályázatfigyeléssel, a pályázatíráshoz nyújtott konkrét segítséggel készül arra, hogy hamarosan megjelennek a kiírások a 2014-2020-as európai uniós forrásokra - mondta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek annak kapcsán, hogy az elnökség a napokban tekinti át az uniós fejlesztési lehetőségeket.
..
Kazincbarcikán épít citromsavgyárat a kínai RZBC
Mintegy 30 milliárd forintos beruházással Kazincbarcikán építi fel európai citromsavgyárát a kínai RZBC vállalatcsoport, amely ezzel 165 embernek teremt munkahelyet.
..
Opten: rekordot döntött a cégmegszűnések száma az építőiparban
Idén júliusban soha nem látott mennyiségű cég szűnt meg az építőiparban Magyarországon: az egy hónap alatt regisztrált 815 törlés 170 darabbal több az eddigi legrosszabb hónapnál, és 73 százalékkal magasabb a tavaly júliusi értéknél - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből. A megszűnések száma magas a szektorban, de a kilátások javulnak.
..
Már 2300 vállalkozás van a pozitív fogyasztóvédelmi listán
Már 2300 vállalkozás található a jogkövető vállalkozások munkáját elismerő pozitív listán - mondta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Nyíregyházán.
..
Heti egy nap távol az iroda zajától
A Profession.hu előző két felméréséből kiderült, hogy a távmunka motiváltabbá teheti a dolgozókat és csökkentheti a munkahelyi stresszt. Az állásportál legújabb kutatása azt vizsgálta, mi lenne, ha a munkavállalók számára heti egy nap irodán kívüli munka engedélyezett lenne. Mind a dolgozók, mind pedig a munkáltatók egyharmada egyetért abban, hogy ez jó lehetőség lenne, miközben a munkáltatók közel egynegyede gondolja úgy, hogy ehhez további adatbiztonsági és infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.
..
Stagnált a munkanélküliség az Európai Unióban júliusban
Havi összehasonlításban nem változott a foglalkoztatási helyzet az Európai Unióban júliusban: szezonálisan kiigazítva 10,2 százalék volt a munkanélküliség, ugyanúgy, mint júniusban, ugyanakkor a ráta mérséklődött a tavaly júliusi 10,9 százalékhoz képest - közölte pénteken az Eurostat, az unió statisztikai hivatala. A legnagyobb javulás Magyarországon volt a jelentés szerint.
..
Hatezer munkavállalóját bocsátja el a Malaysia Airlines
Hatezer munkavállalóját bocsátja el a Malaysia Airlines, hogy 2017-re nyereségessé váljon, átalakítják útvonalhálózatukat és új céget hoznak létre, amelyik átveszi a teljes működtetést - közölte az állami tulajdonos Khazanah Nasional Berhad pénteken a honlapján.
..
Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma
Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma júliusban: az egy évvel korábbinál 23 százalékkal, a júniusinál pedig 3 százalékkal volt kevesebb a nyilvántartott álláskereső - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel csütörtökön.
65. oldal / összesen: 127