2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
64. oldal / összesen: 127
..
Globális probléma az informatikai szakemberhiány
Az informatikai szakemberhiány globális probléma, csak Magyarországon mintegy 10 ezer betöltetlen informatikus állás van - közölte az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) az MTI-vel csütörtökön.
..
Kissé csökkent a munkanélküliség az EU-ban
Augusztusban 10,1 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a júliusi 10,2 százalékról az Európai Unióban (EU) az unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közleménye szerint.
..
Hárommilliárd forintos kapacitásbővítés az esztergomi Kirchhoffnál
A legkorszerűbb, melegenalakító berendezések beszerzésével lezárult a karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. esztergomi gyárának 2,9 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása - közölte a társaság ügyvezető igazgatója kedden az MTI-vel.
..
Változnak a nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalásának uniós szabályai
Elfogadta hétfőn az Európai Unió tagállamainak szakminisztereit tömörítő tanács azt az új irányelvet, amely arra kötelez egyes uniós nagyvállalatokat, hogy a társadalmi szerepvállalás (CSR) jegyében minden évben nyilatkozatot tegyenek közzé a cég nem pénzügyi jellemzőiről, valamint arról, mennyire sokszínű az alkalmazottak köre.
..
Csaknem húsz céggel bővül a mórahalmi ipari park
Tizennyolc cég települhet be a mórahalmi ipari parkba - jelentette be csütörtökön a település polgármestere.
..
Összesen 1,2 milliárdos fejlesztés zárult a Continental veszprémi gyárában
Összesen több mint 1,2 milliárd forintos beruházással bővítette veszprémi gyárát a Continental Automotive Hungary Kft., a fejlesztéshez a cég 321 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a cég az MTI-vel.
..
Orbán: több mint 4,1 millió ember dolgozik
Oda jutottunk, hogy 10 millió emberből valamivel több mint 4 millió 100 ezer dolgozik, és mindannyian fizetünk adót; ez azt jelenti, hogy többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyógyszergyártó részlegének avatásán.
..
NMH: csökkent az álláskeresők száma augusztusban
Augusztus végén 401 500 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, júliushoz képest 3 százalékkal, tavaly júliushoz képest 18,4 százalékkal kevesebbet - tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.
..
Újabb stratégiai vállalatban szerez többségi tulajdont az állam
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése alapján a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. aláírta a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. 64,9 százalékos üzletrészének megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést a jelenlegi tulajdonos német Bombardier Transportation GmbH-val - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
..
Zala megyében csökkent az álláskeresők száma
Zala megyében a közfoglalkoztatás további több száz fős bővülésének eredményeként 4 százalékkal csökkent augusztusban az álláskeresők száma - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel szerdán.
..
Továbbra is a fővárosban a legmagasabbak a jövedelmek
Tavaly is Budapesten volt a legmagasabb a magánszemélyek által bevallott átlagjövedelem, 228 941 forint, míg a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Beregben, 132 309 forint, 171 590 forintos országos átlag mellett - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataiból.
..
Szijjártó: csúcstechnológiát képviselő vállalat épít üzemet Miskolcon
Csúcstechnológiát képviselő vállalat telepít egy teljes gyártófolyamatot Miskolcra - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, miután a magyar kormány nevében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Takata japán autóipari céggel.
..
Változatlan az üres álláshelyek aránya az EU-ban
Az eurózónában 1,7 százalék, az Európai Unióban (EU) 1,6 százalék volt a betöltetlen álláshelyek aránya 2014 második negyedévében. Egyik mutató se változott az idei első negyedévhez képest - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a közleményében.
64. oldal / összesen: 127