2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
63. oldal / összesen: 127
..
Szervezeted immunrendszerének rejtett rombolója
A szervezet belső, rejtett konfliktusainak megoldása nemzetgazdasági szinten is mérhető extra kiadásoktól mentheti meg a cégeket. A soron következő, október 14-i WIFI Felsővezetői Fórum célja, hogy a vállalati döntéshozóknak nemzetközi szinten elismert, hazánkban eddig nem kiaknázott, hatékony konfliktuskezelési technikákat adjon át.
..
Százmillió forintos beruházás valósult meg Herceghalomban
Százmillió forintos beruházás valósult meg Herceghalomban az Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet (NAIK-ÁTHK) állatházának és laboratóriumának csütörtöki átadásával - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a létesítmény átadását követően az MTI-vel.
Miskolcon épít járműipari gyárat a Patec
Miskolcon építi fel első európai gyárát a főleg járműipari alkatrész-gyártásban érdekelt szingapúri központú Patec-konszern, a beruházásról Andy Wong, a PATEC Precision Kft. ügyvezető igazgatója és Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere csütörtökön szándéknyilatkozatot írt alá a miskolci városházán.
..
Osztrák matracgyártó üzem épül Zalaegerszegen
Mintegy félmilliárd forintos beruházással épít matracgyártó üzemet Zalaegerszegen az osztrák ADA cégcsoport, amely 100 új dolgozót alkalmaz a jövő nyárra elkészülő gyárban.
..
Szegeden is keres munkatársakat az Emirates Airlines
Szegeden is keres munkatársakat, elsősorban légiutas-kísérőket az Emirates Airlines – közölte Farkas Csilla, a légitársaság toborzó tisztje csütörtökön az MTI-vel.
..
Újra a válság előtti szinten a vállalati bizalom
Újra a válság előtti szinten a világ vállalatvezetőinek gazdasági fejlődésbe vetett bizalma: a cégek 40 százaléka tervez akvizíciót, amelynek köszönhetően a vállalati felvásárlások és értékesítések (M&A) száma és értéke is elérheti a 2006-os szintet – derül ki az EY legfrissebb Globális Tőkebizalmi Barométeréből.
..
Újraindulhat a széntermelés a vasasi bányában
Tíz év szünet után még ebben az évben újraindulhat a széntermelés a Pécstől északkeletre található vasasi bányában - mondta a Mecsek Bányászati Klaszter elnöke szerdán a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
..
Egymilliárd forintos beruházását adta át a salgótarjáni járműüveggyár
Saját erőből, illetve banki kölcsönből egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a Salgglas Zrt. A több termékével is világviszonylatban piacvezető autóüveg-gyártó vállalkozás a legújabb kemencéjével és a hozzá kapcsolódó gépsorral hetven új munkahelyet teremtett – jelentette be Kugler Gábor, a cég vezérigazgatója az új csarnokrész átadásán, kedden.
..
Uniós támogatással épült dohánygyárat adtak át Debrecenben
A Róna Dohánytermelő Kft. 3,1 milliárd forintos beruházásával elkészült a cég új debreceni dohánygyára, amely 440 embernek ad munkát - jelentette be Marc Wagener, a többségi tulajdonos luxemburgi Vandewyck Tobacco ügyvezető igazgatója kedden, a gyár átadásán.
..
Pogácsás: értékteremtő munkát végeznek a szociális szövetkezetek
Értékteremtő munkát végeznek az önkormányzati szervezésű szociális szövetkezetek, amelyek a következő években várhatóan már önálló gazdasági szereplőként is meg tudnak jelenni a piacon és termékeiket akár a nagykereskedelemben is forgalmazni tudják majd - erről a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára beszélt kedden Budapesten.
..
Huszonötszörös eltérés a hazai bérek között
Huszonötszörös eltérés van a legmagasabb és a legalacsonyabb bérbesorolású munkakörökben fizetett összegek között Magyarországon - derült ki a Trenkwalder és szakmai partnereinek szervezésében lezajlott felmérésből.
..
A dolgozók közel kétharmada szívesen vállalna munkát külföldön
Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada a legnépszerűbb célországok a Boston Consulting Group és a The Network világméretű kutatása szerint, amelyben a magyarországi partner a Profession.hu volt. A több mint 200,000 álláskereső megkérdezésével lezajlott vizsgálat arra is rávilágított, hogy a világon sokfelé a pénzbeli javadalmazáson túl egyre nagyobb figyelem irányul az egyéb juttatásokra. A világon minden három álláskereső közül kettő hajlandó lenne külföldre költözni egy állás kedvéért. Ez a meglepően magas arány sokat elárul a munkaerőpiac átalakulásáról – derül ki egy friss kutatásból, amelyet a világ egyik vezető tanácsadó vállalata, a The Boston Consulting Group (BCG), és a több mint ötven álláskereső website-ot tömörítő szövetség, a The Network végzett. A kutatás eredményét ismertető beszámolót ma teszik közzé: www.bcgperspectives.com.
..
A HR új hullámai
Tízből hét mai óvodás olyan munkát végez majd felnőtt korában, amely ma még nem létezik - hangzott el csütörtökön a Profession.hu Országos HR konferenciáján. A nem csupán technológiai iparágakat érintő automatizálás, a demográfiai és életmódbeli változások, az átalakuló fogyasztói igények mind a munkaerőpiac és a vállalatok gyökeres szervezeti átalakulásának irányába mutatnak.
63. oldal / összesen: 127