2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
62. oldal / összesen: 127
..
Novák Katalin: eddig csaknem kétszázan vették igénybe a diplomás gyedet
Eddig csaknem kétszázan vették igénybe a diplomás gyedet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel.
..
A munkatársak tulajdonába kerül a HVG
A munkatársakat tömörítő Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. tulajdonába kerül a HVG Kiadó Zrt. - tette közzé honlapján pénteken a kiadóvállalat.
..
Egy felmérés szerint Németországban a bevándorlók több mint kétszeresét keresik korábbi otthoni jövedelmüknek
Németországban a bevándorlók jellemzően hasonló mértékben elégedettek élethelyzetükkel, mint a többségi társadalom tagjai, jövedelmük pedig több mint a kétszerese a hazájukban korábban szerzett jövedelemnek - mutatta ki egy pénteken Berlinben ismertetett felmérés.
..
Csökkent az irodabérlés a harmadik negyedévben
A budapesti irodapiacon a harmadik negyedévben 99 660 négyzetméter felületet adtak bérbe, hasonlóan a 2013 harmadik negyedévihez, de a második negyedéves kiemelkedő adatnak csak 52 százalékát - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) csütörtökön az MTI-vel.
..
A magyarok több mint felének stresszes a munkahelye
A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait a jövő heti Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
..
Zala megyében csökkent az álláskeresők száma
Szeptember végén 10 690 álláskeresőt tartottak nyilván Zala megyében, az egy hónappal korábbinál 4,5 százalékkal, a tavaly augusztusihoz képest pedig 29 százalékkal kevesebbet - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.
..
Győr-Moson-Sopronban enyhén emelkedett a munkanélküliségi ráta
Szeptemberben enyhén emelkedett Győr-Moson-Sopronban a munkanélküliségi ráta, de a mutató így is kevesebb mint kétharmada az egy ével korábbinak - közölte az MTI-vel szerdán a megyei kormányhivatal munkaügyi központja.
..
A legjobb informatikusokra vadászik a Qualysoft
Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez. A Qualysoft, hazánk egyik legsikeresebb informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalata gyakornoki programokkal, valamint egyetemi együttműködésekkel kíván hozzájárulni az informatikusképzés sikerességéhez.
..
KKM: sikeresen indult a komáromi Nokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítása
Sikeresen indult a komáromi Nokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítása - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.
..
Andor László: a jobb munkahelyi körülmény megtérülő beruházás
A jobb munkahelyi körülmény, megfelelő munkabiztonság kialakítása megtérülő beruházás - hangsúlyozta Andor László, az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa kedden a Napi.hu hírportál a munkahelyi stressz csökkentésről "Munkavédelem másként" címmel tartott konferenciáján, Budapesten.
..
Opten: lassú konszolidáció a cégvilágban
Minden korábbinál több, 10 722 céget törölt a cégbíróság 2014 harmadik negyedévében Magyarországon, ez az előző negyedévi 10 174-nél 5 százalékkal, míg az egy évvel korábbi 8058-nél 33 százalékkal több. Az emelkedő trend konszolidációs folyamatot mutat - vélik az adatokat közzétevő céginformációs szolgáltató Optennél.
..
Jól teljesítenek el az európai és a magyar lízingcégek is
A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett - derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.
..
Harminc új munkahely az egri Agria Humán Kft.-nél
Üzemcsarnokká alakította az egri Agria Humán Nonprofit Kft. a cég székhelyéül szolgáló egykori iskola tornatermét, a 60 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően harminc új munkahely jött létre a zömmel megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozásnál - hangzott el az üzemcsarnok avatóünnepségén Egerben, csütörtökön.
62. oldal / összesen: 127