2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
61. oldal / összesen: 127
..
Transparency International: a vállalatok ellenőrizhetetlenül lobbiznak Magyarországon
A vállalatok ellenőrizhetetlenül és átláthatatlanul lobbiznak Magyarországon - állítja a Transparency International Magyarország (TI) abban a tanulmányban, amelyet kedden mutattak be Budapesten.
..
Uniós támogatással épít üzemcsarnokot a Szalai Fafeldolgozó Zalalövőn
Új rönkvágó üzemcsarnokot épít, a meglévő műhelyét pedig bővíti és korszerűsíti a Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. Zalalövőn, az ipari parkban - tájékoztatta a cég ügyvezetője hétfőn az MTI-t.
..
Idén is lehet pályázni a fiatal vállalkozók díjára
A fiatal vállalkozók díjára november 16-ig lehet pályázni, a díjat idén is a Fiatal Vállalkozók Hete keretében adják át - tájékoztatta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) hétfőn az MTI-t.
..
Közel 400 millió forintos informatikai fejlesztés az MVH-nál
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 400 millió forintos támogatásból fejlesztette ügyfélszolgálati rendszerét, a projekt az Új Széchenyi Terv keretén belül valósult meg - közölte a hivatal az MTI-vel hétfőn.
..
Hay Group: több mint 2 százalékkal nőnek a reálbérek idén
Több mint 2 százalékos reálbér növekedéssel számol az idén Magyarországon a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérése, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.
..
Több milliárd dollárnyi adómegtakarítást bukik sok multinacionális cég
A folyamatos nemzetközi nyomás eredményeként megszüntetik a "Double Irish"-ként elhíresült adótervezési lehetőséget, amelynek segítségével főleg amerikai gyógyszeripari és technológiai vállalatok spóroltak meg több milliárd dollárnyi adót - hívja fel a figyelmet a Ryan amerikai adótanácsadó cég.
..
Sok munkavállaló fél bejelenteni a visszaéléseket
Sok munkavállaló bizalmatlan a munkáltatói jogsértések jelzésére szolgáló visszaélés-bejelentési rendszerrel, ami még nem terjedt el széleskörűen, bár a vonatkozó jogszabály idén januárban hatályba lépett – derül ki a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda közleményéből.
..
Elemzők: tovább javul a munkaerő-piaci helyzet
Tovább javul a munkaerő-piaci helyzet, a foglalkoztatás bővüléséhez a versenyszféra is hozzájárult, és a reálkeresetek érdemben bővültek a negatív infláció mellett - mondták a Buda-Cash és az ING elemzői a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt friss kereseti adatokkal kapcsolatban kedden az MTI-nek.
..
Megéri majd háziorvosnak lenni
Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.
BDO: Egyre több nagyvállalat is a bérszámfejtés kiszervezése mellett dönt
Bár a bérszámfejtés kiszervezését a köztudat még mindig a kisebb cégekhez köti, a legnagyobb hazai cégeknek is mintegy harmada él ezzel lehetőséggel. A BDO Magyarországnak a TOP 200 hazai vállalat körében végzett felmérése szerint e döntésben a költséghatékonyság mellett számos szempont, így a szakszerűség, a rugalmasság is szerepet játszott. A válaszadó cégek háromnegyede a bérszámfejtés mellett más tevékenységeket, így a cafeteria kezelését, a könyvelést vagy akár a teljes HR szolgáltatások körét is jellemzően ugyanahhoz a szolgáltatóhoz szervezi ki.
..
Húszezer vállalkozó jutott támogatáshoz a Progress mikrofinanszírozási eszköz révén
Több mint húszezer kezdő, vagy terjeszkedést tervező kisvállalkozó jutott eddig támogatáshoz a foglalkoztatási és társadalmi befogadási célú európai Progress mikro finanszírozási eszköz 182 millió euró értékű kölcsönei és garanciái segítségével a pénzügyi eszköz végrehajtásáról szóló legfrissebb európai bizottsági jelentés szerint.
..
Nyolc évvel korábbi szintre csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében
A harmadik negyedév végén 14 százalékkal kevesebb álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban Nógrád megyében, mint egy éve, az utóbbi évek szeptemberi adataihoz képest pedig még jelentősebb a változás, mert utoljára 2006-ban volt ennél kevesebb álláskereső a térségben - mondta az MTI-nek a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója hétfőn.
..
November elején indul az Audi TT Roadster gyártása Győrben
November elején kezdődik meg az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában a TT Roadster modell gyártása - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
61. oldal / összesen: 127