2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
60. oldal / összesen: 127
..
Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését
Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését - figyelmeztetett egy friss tanulmány.
..
Csak elméletben szeretnénk külföldre költözni
A Boston Consuting Group és a The Network 200 000 álláskereső megkérdezésével készült Decoding Global Talent kutatásának magyarországi partnere a Profession.hu 5144 fő bevonásával azt vizsgálta, hogy milyen a külföldre költözési hajlandóság az országban. Az elemzés kimutatta, hogy ugyan a megkérdezettek közel 55 százaléka szeretne máshol élni, de sokakban ez az igény csak elméletben fogalmazódik meg, aktívan csupán a válaszadók 21 százaléka keres külföldi munkát. Bár magas azok aránya, akik elvágyódnak az országból, 62 százalék mégis motiváltnak érzi magát a jelenlegi munkahelyén.
..
Egymilliárdos fejlesztés és jelentős létszámbővítés a marcali Ziehl-Abegg Kft.-nél
Egymilliárd forintot meghaladó program keretében infrastrukturális beruházásokat és információs technológiai fejlesztéseket valósított meg, gépeket vásárolt és jelentősen bővítette a foglalkoztatottak létszámát a főként ventillátorok részegységeinek gyártásával foglalkozó marcali Ziehl-Abegg Kft.
..
Költségvetés - PDSZ: pedagógusokat bocsáthatnak el a forráskivonás miatt
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el.
..
Az ajánlás a legolcsóbb toborzási módszer
Egyre gyakrabban hallani, hogy aktív Facebook jelenléttel milyen mértékben növelhető az adott cég ismertsége, vagy hogy egy-egy jól sikerült Facebook kampányt követően mennyivel többen jelentkeznek egy adott céghez dolgozni. A TMP Worldwide, a világ legjelentősebb munkáltatói márka építéssel foglalkozó cége ennél jóval árnyaltabb megközelítést javasol: a toborzás, a kiválasztás, a munkába állás és a munkavégzés teljes folyamatát érdemes egy cégnek néznie és mérnie ahhoz, hogy valóban reálisan tudja megítélni, mennyire hatékonyan építi munkáltatói márkáját. A JobGrouphoz tartozó BrandJob ügyvezető igazgatója szerint nem általában érdemes vonzónak lenni, hanem a legfontosabb célcsoportok szemében kell adott szempontok alapján kiválóságra törekedni.
..
NGM: Magyarország uniós listavezető a női munkanélküliség csökkentésében
Magyarország nyolc hónapja listavezető a női munkanélküliség csökkentésében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eurostat adatai alapján vasárnap az MTI-vel.
..
Vissza kell fizetni a hibás jövedelembevallás miatti táppénzt
Akinek az adóhatóság utóbb módosítja a jövedelemadatait, annak a korábban megállapított és a módosított jövedelem alapján járó táppénz különbözetét vissza kell fizetnie a hatóságnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány honlapján megjelent törvénytervezet.
..
Emmi: tovább emelkedett a női foglalkoztatottság
Elérte az 56,5 százalékot a női foglalkoztatottság, ugyanakkor a női munkanélküliség mintegy 7,7 százalékra csökkent a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.
..
Újra fejleszt a magyar Greiner Bio-One
Két milliárd forintos beruházás kezdődött meg a Greiner Bio-One Hungary Kft. mosonmagyaróvári telephelyén. A több mint 2000 m2 alapterületű új gyártócsarnok alapkőletételére 2014. október 29-én került sor, a tervek szerint jövő nyáron már elindul a termelés az új üzemben. A bővítés következtében a vállalat további 40-50 főnek ad majd munkát.
..
Elemzők: folytatódhatnak a kedvező folyamatok a munkaerőpiacon
Folytatódhatnak a kedvező folyamatok a munkaerőpiacon az idén az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által szerdán közölt munkaerő-piaci adatokkal kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet, hogy a foglalkoztatottság a versenyszférában is bővül.
..
Újabb beruházás a Mediterrán Kft.-nél
A Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. elindította a kunszentmiklósi gyárának 250 millió forintos technológiai bővítését, a beruházás 80 százaléka saját erő, míg a maradék pályázati forrásból származik - közölte a magyar családi tulajdonban lévő társaság az MTI-vel szerdán.
..
KSH: 7,4 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta
A munkanélküliek száma 102 ezerrel, 333 ezerre csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a munkanélküliségi ráta 2,4 százalékponttal, 7,4 százalékra mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
..
Bővíti létszámát a Wescast oroszlányi gyára
November elejéig 250 új munkatárs felvételét tervezi oroszlányi gyárába a kínai tulajdonban lévő, kipufogócsonkokat és turbófeltöltő-házakat gyártó Wescast Hungary Zrt. - tájékoztatta a Wescast vállalatcsoport igazgatótanácsának alelnöke, a társaság európai elnöke az MTI-t.
60. oldal / összesen: 127