2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Munkahely
Keresés
58. oldal / összesen: 127
..
Jövő év közepén indulhat Borsodban a kínai citromsavgyár-beruházás
A tervek szerint a jövő év közepén megkezdi citromsav gyárának építését a kínai RZBC konszern Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a cég 31 milliárd forintot fordít a beruházásra, az üzem 165 embernek ad majd munkát - közölte Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke kedden sajtótájékoztatón, Miskolcon.
..
Sokat túlórázunk ingyen és nem is szólunk róla
Bár a munkavállalók nagy része gyakran túlórázik és ezért semmilyen kompenzációt nem kap, többségük nem jelzi ezt felettese felé. A Profession.hu által végzett kutatásból kiderül, hogy a havi rendszerességgel túlórázók közel egynegyedének több mint 24 óra plusz munkaórája gyűlik össze havonta.
..
Tovább nőtt a vállalati bizalom a közép- és délkelet-európai régió gazdasága iránt
Tovább erősödött a vállalati bizalom a közép- és délkelet-európai (CSE) régióban: a cégvezetők négyötöde szerint stabilizálódik vagy javul országuk gazdasági helyzete. A vállalatok 37 százaléka tervez akvizíciót a következő egy évben, míg közel felük bővítené munkatársai számát – derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.
..
Fordulóponthoz érkezett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása
A Központi Statisztikai Hivatal 2012-es adatai szerint 2 éve a megváltozott munkaképességűek alig 18 százalékának volt munkája, ami mind a foglalkoztatás általános szintjétől, mind pedig a hasonló európai átlagtól lényegesen elmaradó képet tükröz. Eközben a NAV adatai szerint mintegy 64 ezer olyan, szabad munkahely van, ahol a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása helyett a cégek inkább a rehabilitációs hozzájárulás befizetését választják. A legfrissebb piaci tapasztalatok azonban a helyzet változását jelzik.
..
Fiatal Vállalkozók Hete november 17. és 21. között
A gazdasági utánpótlás-nevelés kulcsfontosságú programsorozatát, a Fiatal Vállalkozók Hetét november 17. és 21. között rendezik meg Magyarországon a Global Entrepreneurship Week világméretű összefogás keretében 152 ország részvételével - közölte a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) az MTI-vel.
..
Több szakmunkásra van szükség, mint amennyit a képzési rendszer kibocsát
Több szakmunkásra, technikusra van szükség, mint amennyit a jelenlegi képzési rendszer kibocsát, ezért egyebek mellett ki kellene tolni vagy meg kellene szüntetni az iskolarendszerű szakképzés 21-éves korhatárát, hogy érettségi után minél többen tudjanak részt venni abban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésekért és munkaerőpiacért felelős államtitkára pénteken, Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállításán megtartott szakmai fórumon.
Az Erasmus Alumni segít a toborzásban
Új szolgáltatást kínál a Tempus Közalapítvány cégeknek, vállalkozásoknak, intézményeknek és nonprofit szervezeteknek. Az Erasmus+ program hazai koordinálását végző közalapítvány jelenleg 5500 főt számláló Alumni hálózattal rendelkezik, amelynek tagjai nemzetközi tapasztalattal rendelkező, korábbi Erasmus ösztöndíjas hallgatók.
..
A letiltott prémiumok és egyéb mozgóbérek kifizetésének rendezését kéri a Munkástanácsok
Az állami tulajdonban álló munkáltatóknál letiltott prémiumok és egyéb mozgóbérek kifizetésének ügyében nyílt levéllel fordult Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez a Munkástanácsok versenyszféráért felelős alelnöke, Kovács Zoltán csütörtökön.
..
További javulásra számítanak a vállalkozások a kamara szerint
A vállalkozások további javulásra számítanak a következő fél évben, amit mutat az is, hogy a kamara konjunktúra indexe az áprilisi plusz 30 pontról októberre plusz 34 pontra emelkedett - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a felmérés eredményeit ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Budapesten.
..
A versenyszféra adja a foglalkoztatási növekedés döntő többségét
Mintegy tizenegy hónapja úgy nő a foglalkoztatás Magyarországon, hogy a növekedés döntő többségét a versenyszféra adja - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a Vállalati felelősségvállalás - felelős foglalkoztatás elnevezésű konferencián.
..
A Nokiából elbocsátott magyar dolgozók kétharmada már elhelyezkedett
A Nokia november végén bezáró komáromi gyárából elbocsátott 1149 magyar munkavállaló kétharmada már elhelyezkedett - mondta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője csütörtökön az MTI-nek.
..
Munkaadók: kedvezőtlenül hathat a turizmusra és vendéglátásra a kafetéria terhek növelése
A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) szerint a kafetériát és azon belül a Széchenyi Pihenőkártyát (SZÉP-kártya) érintő, tervezett köztehernövekedés negatívan érintheti a belföldi turizmust és vendéglátást - közölte a szövetség az MTI-hez szerdán eljuttatott állásfoglalásában.
..
Felmérés készül a magyarországi telefonos ügyfélszolgálati piacról
A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) a KPMG Tanácsadó Kft.-vel közösen méri fel a magyarországi telefonos ügyfélszolgálati piacot - közölte a szövetség és a KPMG szerdán az MTI-vel.
58. oldal / összesen: 127