2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
57. oldal / összesen: 127
..
Önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emmi
Az önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn, a december 5-éig tartó akció célja, hogy felhívja a figyelmet az önkénteseket foglalkoztató szervezetekre, intézményekre.
..
Több mint egymilliárd forintos karácsonyi forgalmat vár a Formatex Kft.
Idén a karácsonyi szezonban a Formatex Kft. összesen 1,06 milliárd forintos nettó forgalmat tervez, ez az előző évhez képest 13 százalékos növekedés, a várakozások szerint az eladások 8 százalékát adja a webshop - közölte a játékkereskedő és importőr társaság az MTI-vel.
..
Növeli kapacitását és a munkahelyek számát a Schott Kft.
Tíz új gyártósort vásárol és bővíti termelési kapacitását, illetve a beruházásnak köszönhetően újabb munkahelyeket hoz létre a Vas megyei Lukácsházán a gyógyszercsomagoláshoz használatos üvegtermékeket előállító Schott Hungary Kft. - közölte Szabó Imre, a cég pénzügyi igazgatója az MTI-vel.
..
Árnyalatnyit emelkedett Győr megyében a munkanélküliség
Árnyalatnyit emelkedett októberben az állástalanok száma Győr-Moson-Sopronban, de így is csak 2,5 százalékos a munkanélküliségi ráta, ami az egy évvel korábbi mutató kétharmada - tudható meg a megyei kormányhivatal munkaügyi központja által az MTI-nek pénteken megküldött összefoglalóból.
..
Tovább gyorsult a keresetek emelkedése szeptemberben
Szeptemberben 2,4 százalékra gyorsult a havi bruttó és nettó átlagkeresetek emelkedése az egy évvel korábbihoz képest az augusztusi 2,2 százalékról, a közfoglalkoztatottak nélkül az éves növekedési ütem 4,4 százalékra emelkedett a megelőző havi 3,9 százalékról - közölte a KSH pénteken.
..
A 18 és 25 év közöttiek vállalkoznának a legszívesebben egy felmérés szerint
A 18 és 25 év közötti fiatalok 52 százaléka lenne inkább vállalkozó, mint alkalmazott, a vállalkozás alapításához pedig elsősorban vissza nem térítendő támogatásra vagy kedvezményes hitelre, az induló vállalkozásokat segítő adó- és járulékfizetési környezetre, valamint adó- és jogi tanácsadásra lenne szüksége a fiataloknak.
..
AAA Auto: csaknem 57 ezer eladott autó az idén
A használt autók eladásával foglalkozó, és Magyarországon is jelen lévő cseh AAA Auto csoport 56 646 darab autót értékesített 2014-ben november közepéig, ezzel már most elérte a 2013-as eladási számokat - közölte a cégcsoport csütörtökön az MTI-vel.
..
Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán
Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán 400 ezer eurós (120 millió forintos) beruházással - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
..
Az állásinterjút pozitívan befolyásoló tényezők
A Jobinfo.hu álláskeresési portál olvasóinak 75 százaléka szerint a csinos, vonzó külsővel rendelkezők nagyobb eséllyel indulnak egy-egy állásért.
..
A Liga ellenzi a szociális ellátások munkaviszonyhoz kötését
A Liga Szakszervezetek a leghatározottabban ellenzi a szociális ellátások munkaviszonyhoz kötésének tervét, amely szociális katasztrófát is okozhat, amellett, hogy tovább mélyítené a meglévő szociális válságot - közölte a munkavállalói érdekképviselet szerdán az MTI-vel.
..
Pozitív fordulatot várnak a trafikosok a dohánykereskedelmet szabályozó törvény módosításától
A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete (MDKE) kedvező fordulatként értékeli, hogy a dohánykereskedelmet szabályozó törvény tervezett módosítása optimalizálja a működési feltételeket, egyúttal fellép egyes piaci szereplők tisztességtelen üzleti gyakorlata ellen - mondta Adorjánné Pordán Éva, az MDKE titkára az egyesület szerdai, egy budapesti trafik előtt tartott sajtótájékoztatóján.
..
Befejeződött a pezsgőgyártás Pécsett
Bezárta pécsi pezsgőgyárát és a termelést a Zala megyei Nagyradára tette át a Cézár Pincészet.
..
Az atipikus HR szolgáltatók a piac tisztulását várják a fordított áfa bevezetésétől a szektorban
Az atipikus HR szolgáltatók a piac tisztulását várják a fordított áfafizetés kiterjesztésétől a munkaerő-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre - közölték a szektorban működő érdekképviseleti szervezetek kedden az MTI-vel.
57. oldal / összesen: 127