2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
56. oldal / összesen: 127
..
Elemzők: a privát szektor munkaerő-kereslete is bővülőben van
A magánszférában is bővült a munkaerő-kereslet augusztus-októberben, de a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt munkaerő-piaci adatait az elemzők.
..
Németországban történelmi csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság
Németországban az idén ősszel történelmi csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság, a munkanélküliség pedig három éve a legalacsonyabb szintre süllyedt a csütörtökön megjelent adatok szerint.
..
7,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta
A július-szeptemberi 7,4 százalékról 7,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta augusztus-októberben, így a 15-74 éves korosztályban 319 ezer munkanélküli volt, 114 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Leáll a Bonbonetti nagykanizsai gyára, a dolgozók egy része új munkát kap
Várhatóan december 10-én befejezi a működését és ezzel az ostyagyártást a Bonbonetti Choco Kft. nagykanizsai cége, a Choco Bonita Kft., a csoportos létszámleépítéssel elküldött 64 dolgozó mintegy harmadát az ugyanazon a telephelyen működő Kanizsa Pékség foglalkoztatná tovább.
..
Külügyi államtitkár: exportösztönző programmal segítik a kisvállalkozásokat
Exportösztönző programot indít a kormány az exportképes árukat és szolgáltatásokat előállító kis- és közepes vállalkozások (kkv) támogatására - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára egy a tárca által szervezett sajtóbeszélgetésen, szerdán Budapesten.
..
Legjobb munkahely lett a Vodafone
Magyarországi jelenlétünk 15. évfordulóján különösen nagy öröm, hogy a munkatársak megkérdezésén alapuló felmérés szerint a Vodafone Magyarország stabilan az egyik legjobb munkahely az országban, mondta Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, miután a Vodafone az 1000 fő feletti vállalatok kategóriájában elnyerte a Legjobb Munkahely díjat.
..
Elegendő forrás van a téli közfoglalkoztatási programokra
Rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra, amelyekben lényegesen több ember vehet részt, mint az előző években - jelentette ki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára szerdán Szegeden.
A Hilti, a Microsoft, és a Provident lettek idén a legjobb munkahelyek
A Hilti, a Microsoft, és a Provident végeztek első helyen az Aon Hewitt idei legjobb munkahely felmérésében, amelynek során több mint 34 ezer munkavállaló mondta el véleményét munkahelyéről.
..
Bővítette kapacitását az Accell Hunland Kerékpárgyártó Kft. Tószegen
Az Accell Hunland Kerékpárgyártó Kft. több mint 600 millió forintos beruházás keretében új csarnokot épített, fejlesztette technológiáját és 100 új munkahelyet teremtett tószegi telephelyén - közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel kedden.
..
Csak a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett vállalatok maradhatnak versenyképesek
A fenntartható fejlődés a vállalatok szempontjából versenyképességi elem, ráadásul egyre inkább társadalmi elvárás - jelentette ki Salgó István, az ING Bank vezetője, a vállalatvezetőket tömörítő, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet elnöke kedden Budapesten, az Action 2020 program ünnepélyes bemutatóján.
..
Egyre több korrekt vállalkozás van
Évről évre javulnak a statisztikák a fogyasztóvédelmi panaszok és a különböző szabálysértések szempontjából országos szinten, ami azt is jelenti, hogy egyre több korrekt vállalkozás van - mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NMF) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden Szegeden sajtótájékoztatón.
..
Bisnode: tovább csökken a cégek száma
A magyar cégek száma tovább csökken, mivel egyre kevesebb céget alapítanak, és egyre több a kényszertörlés - írja kedden közzétett jelentésében az üzleti információszolgáltató Bisnode.
..
Német tanulmány szerint a szakemberek elvándorlása veszélyezteti az új EU-tagállamokat
Az életminőség romlásához és a hazai össztermék (GDP) csökkenéséhez vezethet a képzett, fiatal munkaerő elvándorlása azokban az EU-hoz 2004 óta csatlakozott országban, ahonnan a munkaerő a nyugati társállamokba áramlik - ezt mutatta ki egy hétfőn ismertetett német tanulmány.
56. oldal / összesen: 127