2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
55. oldal / összesen: 127
..
Több mint 12 százalékkal nőttek a Mercedes-Benz eladásai
Az év első 11 hónapjában éves alapon 12,4 százalékkal nőttek a német Daimler AG százszázalékos tulajdonában levő Mercedes-Benz autógyártó eladásai. A Mercedes-Benz idén novemberig 1,48 millió járművet adott el pénteki közleménye szerint.
..
A fejlett gazdaságokban háromszor magasabbak a bérek, mint a fejlődőkben
A fejlett gazdaságokban még mindig átlagosan háromszor olyan magasak a bérek, mint a feltörekvő és fejlődő országokban, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben a fejlődő országok átlagbérei közeledtek a fejlettekéhez - állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) bérekről szóló legújabb globális jelentése.
..
Több mint egymillióan sürgetnek változást a munkahelyi esélyegyenlőségért
Több mint egymillióan sürgetnek változásokat a férfiak és nők munkahelyi esélyegyenlőségének elősegítéséért - hangzott el a Nyitottak vagyunk csoport csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
..
A TOP 100 vállalkozások adják Fejér megyében a nettó árbevétel háromnegyedét
Fejér megye 100 legnagyobb nettó árbevételét produkáló vállalkozása adja az összes megyei nettó árbevétel háromnegyedét a 2013-as társasági adóbevallások szerint - ismertette Umenhoffer Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága főigazgatója egy csütörtöki gazdasági fórumon.
..
Jelentősen nőtt a Győr-Moson-Sopron megyei cégek árbevétele 2013-ban
Tavaly 7,2 százalékkal bővült a Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozások nettó árbevétele az előző évhez képest – közölték a megye legnagyobb vállalkozásainak adatait tartalmazó TOP 100 kiadvány győri bemutatóján csütörtökön.
..
A „nőiesebb” vezetői stílusé a jövő
Sokkal nagyobb az igény a „nőiesebb” vezetői stílus elterjedésére a Ketchum Leadership Communication Monitor felmérése szerint, miközben világszerte még mindig válságban van a vezetői kommunikáció. A kutatás szerint az európai vezetők a legkevésbé bizakodóak a jövőt illetően.
..
Nőtt a kereslet a szállítási szolgáltatások iránt
A gazdaság teljesítményének növekedésével párhuzamosan az áruszállítás iránti kereslet is nőtt 2014. harmadik negyedévében: az áruszállítás tonnakilométerben mért teljesítménye 2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)
Dolgozói Önkéntes Program a Hankooknál
A fenntartható fejlődés problémája több megoldandó feladat elé állítja a szervezeteket. Az üzleti eredmények folyamatos növelése megköveteli a vállalatoktól, hogy maximalizálják dolgozóik hatékonyságát. Az állandó, magas színvonalú dolgozói teljesítmény alapja a dolgozói elköteleződés. A társadalmi felelősségvállalás ugyanakkor fontos meghatározója egy cég külső megítélésének, így a különböző CSR tevékenységek ma már szinte minden vállalat életének szerves részét képezik. A társadalmi felelősségvállalás kérdésével illetve a dolgozói elköteleződés növelésével ma a legtöbb vállalatnál külön osztályok vagy szakértői csoportok foglalkoznak. A szervezeti hatékonyság növelése érdekében érdemes feltennünk a kérdést: létezik-e szinergikus hatás e két terület működése között?
..
Bezárt a Nokia komáromi gyára
A hónap végén bezárt a Nokia komáromi telefongyára - mondta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője vasárnap az MTI érdeklődésére, hozzátéve, a gyár utolsó 24 dolgozójának leépítését pénteken jelentették be a megyei munkaügyi központban.
..
Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség az elmúlt évben
Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség az elmúlt évben az Európai Unió 28 tagállama közül közvetlenül Svédország, Belgium és Finnország előtt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Eurostat legfrissebb adataira hivatkozva pénteken az MTI-vel.
..
Nem csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban
z előző hónaphoz képest nem változott, de az egy évvel korábbi rátához képest mind az euróövezetben, mind az Európai Unió egészében csökkent a szezonálisan kiigazított adatok szerint a munkanélküliség októberben.
..
Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkaerő-kölcsönzés és a szabadság szabályainak betartását
A munkaügyi hivatal kiemelten ellenőrzi jövőre a munkaerő-kölcsönzéssel és a szabadsággal kapcsolatos szabályok betartását - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2015-ös ellenőrzési tervéből.
..
A foglalkoztatók többsége nem tartja be a munkaügyi szabályokat
Munkaügyi jogsértéseket és munkavédelmi szabálytalanságokat tárt fel a foglalkoztatók többségénél a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) az év első kilenc hónapában végzett vizsgálatai során - derült ki a NMH honlapján közzétett jelentésből.
55. oldal / összesen: 127