2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
53. oldal / összesen: 127
..
Az anyagi helyzetről és a közállapotokról kritikusan, az egészségről és a munkáról pozitívan nyilatkozott a többség
Az Ipsos felmérése szerint különösen az anyagi helyzetről és a közállapotokról nyilatkozott kritikusan a megkérdezettek többsége; 56 százalék úgy értékeli, hogy pénzügyei idén kedvezőtlenül alakultak, a hazánkban történt eseményekről 62 százalék azt állítja, hogy 2014 rossz év volt. A közvélemény-kutatásból az is kiderül, a lakosság 58 százaléka pozitívan nyilatkozott egészségi állapotáról, s a dolgozók 54 százaléka elégedett volt a munka világában eltöltött utóbbi egy esztendővel.
..
Megállapodtak a béremelésről a postánál
A dolgozók 80 százalékára kiterjedő, 1,5-4,7 százalékos jövő évi bérfejlesztésről állapodtak meg a Magyar Postánál - közölte a társaság az MTI-vel.
..
Vasárnapi pihenőnap - Munkaerőhiány van a kereskedelemben
A kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van, ezért Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára nem számít elbocsátásokra a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt - közölte a minisztérium szerdán az MTI-vel.
..
Személyzeti tanácsadó: fizetésemelésre számítanak a magyarok jövőre
A magyar lakosság közel fele fizetésemelésre számít 2015-ben, noha a többség nem számol a gazdaság bővülésével 2015-ben - derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb felméréséből, amelyet szerdán jutatott el az MTI-nek.
..
Október óta nőtt, tavaly óta mérséklődött az álláskeresők száma Zalában
Zala megyében 17 százalékkal kevesebb volt az álláskeresők száma november végén az egy évvel korábbinál, októberhez képest viszont 7,5 százalékkal többen szerepeltek a kirendeltségek nyilvántartásában - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kedden az MTI-vel.
..
Jelentős gazdasági veszélyekkel jár a dohány-kiskereskedelmi törvény a dohányipar szerint
Jelentős gazdasági veszélyekkel jár az Országgyűlés által hétfőn elfogadott, integrált dohány-kiskereskedelmi ellátóról szóló törvény - közölték közös közleményben a dohányipari szereplők.
..
EGYÉNI VÁLLALKOZÓ IS NYERHET TÖBB MINT 40 MILLIÓS EU-S TÁMOGATÁST
Tévhit, hogy csak olyanoknak érdemes nagyobb összegű EU-s támogatásra pályázni, akik legalább kft.-t üzemeltetnek. Varga Zsolt egyéni vállalkozóként fuvarszervezéssel, valamint szőlőtermeléssel, borászattal foglalkozik. Már négy éve tervezi, hogy fejleszti vállalkozását és bővíti telephelyét, annak érdekében, hogy a szállítóeszközöket biztonságos, zárt helyen tudják tárolni. A fejlesztés idén valósult meg, a teljes költség 40 százalékát, 43,55 millió forintot az Európai Unió finanszírozta a Széchenyi2020 program keretében.
..
Jövő nyártól 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére
Jövő júliusban bevezetik a közszolgálati életpályamodellt, és 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
..
Magyar-szlovák közös munkahelyteremtő célú együttműködési megállapodást írtak alá Pozsonyban
A határ menti térségek gazdasági fejlődésének élénkítése és ezzel a munkahelyteremtés a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a magyar (HIPA) és a szlovák (SARIO) befektetés-ösztönző társaságok vezetői írtak alá hétfőn Pozsonyban.
..
Három és félmilliárd forintos beruházásban létesült ostyaüzem Rétságon
Összesen három és félmilliárd forintos beruházásban létesített ostyaüzemet Rétságon a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft.; a cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált, a Nógrád megyei városban harminc embernek adnak munkát.
..
A MUNKAKÖRNYEZET FEJLESZTÉSÉVEL MEGTARTHATÓK A JÓ SZAKEMBEREK
A jól képzett szakemberek megtartása is fontos szempont volt, amikor új üzemcsarnok építésével fokozta kapacitását és teljesítményét a mélyépítéssel és ipari szerelési munkákkal foglalkozó, hevesi Nexus Kft. A beruházás révén csökken a megbízások vállalási ideje, kevesebbet állnak a gépek és bővül a tevékenységi kör. A társaság sikerrel pályázott a Széchenyi2020 programban, a teljes költség 40 százalékát, 19,9 millió forintot az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozta.
..
Nemzeti Pedagógus Kar: maradjon a pedagógusbérek minimálbérhez kötése a költségvetési javaslatban!
A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) azt kéri, hogy az előterjesztők és a döntéshozók vonják vissza a költségvetési törvény azon pontját, amely megszüntetné a pedagógusbérek minimálbérhez kötését
..
Közel 400 millió forintos beruházást tervez a Rondo Hullámpapírgyártó jövőre
Közel 400 millió forintos beruházást tervez a Rondo Hullámpapírgyártó jövőre soroksári gyárában, miután az idén 350 millió forintból teljessé tette az automata áruáramlási rendszert az üzemben - közölte az osztrák tulajdonú csomagolóanyag gyártó vállalat az MTI-vel.
53. oldal / összesen: 127