2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
52. oldal / összesen: 127
..
Kedvezőek a foglalkoztatási adatok, de továbbra is jelentős a közmunkaprogram hatása
Jelentősen csökkent a munkanélküliségi ráta tavaly szeptember-novemberben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az augusztus-októberben mért adatokhoz képest nőtt - hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik hangsúlyozták azt is, hogy a közmunkaprogram továbbra is erőteljesen befolyásolja az adatokat.
..
188 ezerrel többen dolgoztak szeptember-novemberben, mint egy évvel korábban
A foglalkoztatottak száma tavaly szeptember-novemberben 4 millió 155 ezer volt, a munkában állók száma 188 ezerrel nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
7,2 százalék a munkanélküliségi ráta
Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az előző év azonos időszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklődött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
..
Látogatóink véleménye
Ön szerint mennyi időt vesz igénybe az álláskeresőknek az elhelyezkedés? - erre a kérdésre voksolhattak olvasóink a legutóbbi alkalommal.
..
Több mint 41 ezer cég szűnt meg tavaly
Több mint 41 ezer cég szűnt meg Magyarországon tavaly, csaknem 25 százalékkal több mint 2013-ban - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel.
..
Magyarország uniós listavezető a női foglalkoztatás javulásában
Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon bővült leggyorsabban a női foglalkoztatás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden az MTI-vel.
..
Jövő évtől használható az Elektronikus Értékesítési Rendszer a felszámolási eljárásban
A jövő évtől a felszámolási eljárásokban elektronikus úton kell értékesíteni az adós vagyontárgyait, az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétől hivatalosan is működik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik a felszámolók munkája - jelentette be a felszámolói névjegyzék vezetésével kapcsolatos feladatok irányításáért és összehangolásáért felelős miniszteri biztos hétfőn, Budapesten sajtótájékoztatón.
..
Tovább nőnek a pedagógusbérek
Tovább emelkednek a pedagógusbérek, racionalizálják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését és biztonságos lesz jövő évben a köznevelési intézmények működése - erről Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár beszélt az MTI-nek adott évvégi interjúban, kiemelve: lesz elegendő férőhely a kötelező óvodáztatáshoz.
..
Jelentősen csökkent a táppénzt igénybe vevők száma 2005 óta
Jelentősen csökkent a táppénzt igénybe vevők és a táppénzen töltött napok száma 2005 és 2013 között annak ellenére, hogy a foglalkoztatottság emelkedésével bővült a jogosultak köre - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Táppénz, 2005-2013 című átfogó elemzéséből.
..
Gazdasági stabilitással, illetve bővüléssel számol a magyar cégvezetők többsége
Gazdasági stabilitással, illetve bővüléssel számol a magyar cégvezetők kétharmada. A vállalatok döntő többsége a munkatársak megtartását és új munkaerő felvételét tervezi a következő egy évben. A cégek bizakodók a hazai tranzakciós piac fellendülését illetően is– derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.
..
Kiemelkedő gazdasági növekedés várható Magyarországon
Európai uniós viszonylatban is kiemelkedő gazdasági növekedést vár 2014-re Magyarországon a Századvég Gazdaságkutató Zrt. - közölte a kutatóintézet az MTI-vel pénteken.
..
2,9 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset január-októberben
A bruttó átlagkereset a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében 234 400 forint volt január-októberben, 2,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
..
Frusztráltak vagyunk és bizalmaskodunk a munkatársainkkal
A munkavállalók döntő többsége jónak tartja a légkört munkahelyén, és úgy gondolja, van legalább egy olyan munkatársa, aki nyitott a bizalmasabb beszélgetésekre is. A Profession.hu által végzett kutatásból az is kiderül, hogy a munkavállalók közel fele magánéleti problémák miatt frusztrált és rosszkedvű, de ez nem befolyásolja a munkavégzését.
52. oldal / összesen: 127