2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
51. oldal / összesen: 127
..
Figyeljenek az éves kasszaszerviz határidejére!
Hamarosan eljön az elsőként bekötött online pénztárgépek éves, kötelező felülvizsgálatának határideje – figyelmeztetnek a szakértők. A jogszabály értelmében a kasszákat minden évben felül kell vizsgálni. Miután már 2014 első felében is üzemeltek online kasszák, a tulajdonosoknak figyelniük kell, mikor jár le az egy év. Aki elmulasztja a kötelező szervizt, akár egymillió forint mulasztási bírságot is kaphat.
..
Több fiatal gazda jut induló támogatáshoz
Mintegy nyolcszázzal több fiatal gazda részesül induló támogatásban a számukra idén negyedik alkalommal kiírt pályázaton, mivel ponthatárt 90-re csökkentették a korábbi 103 pontról, tekintettel a nagy érdeklődésre - közölte a Miniszterelnökség a kormányzati hírportálon.
..
Az Alpine japán cég 39 millió dolláros beruházással fejleszt Biatorbágyon
Az Alpine japán tulajdonú elektronikai vállalat 39 millió dollár értékű beruházással fejleszti biatorbágyi gyárát, ezzel 2018-ig megduplázza termelési kapacitását és 500 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
..
Emelkedett az álláskeresők száma Győr-Moson-Sopronban novemberben
nyhén emelkedett az álláskeresők száma Győr-Moson-Sopron megyében 2014 novemberében az előző hónaphoz képest, ám az előző év azonos időszakához viszonyítva csökkent.
..
2014 az online álláspiac éve volt
- Az elmúlt évben 28 százalékkal több hirdetés között böngészhettek online az álláskeresők, mint 2013-ban. Ráadásul egyre gyakoribb, hogy a fizikai munkát fedő pozíciókat is az interneten töltik be, derül ki a Profession.hu éves jelentéséből. Az év utolsó három hónapjában az értékesítés és kereskedelem kategóriában hirdették meg a legtöbb új pozíciót, és ezekre az állhirdetésekre is jelentkeztek a legtöbben.
..
Bisnode: a vendéglátás a legkockázatosabb szektor
A vendéglátóipar a legkockázatosabb szektor Magyarországon, ebben a legnagyobb a cégek bedőlésének valószínűsége a tavalyi adatok alapján a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzése szerint.
Felhőbe költözik a ProgAdat ügyviteli rendszere
Felhőkörnyezetben is működik ezentúl a hazai kereskedelem egyik elterjedt ügyviteli megoldása, a ProgAdat ProFinance rendszere. Ezzel a vállalkozások egyszerűbben, és alacsonyabb rendszeres költségekkel juthatnak hozzá a kereskedelmi-ügyviteli feladatokat hatékonyan kezelő alkalmazáshoz.
..
Tavasszal kezd működni az állami közműcég
Tavasszal a lakossági földgázszolgáltatással megkezdi működését az állami közműcég, ezt követően pedig a társaság megjelenik az áram-, majd a távhő-szolgáltatói ágazatban is.
Több mint 500 magyar munkavállalónak mond fel a Tesco hétfőn
Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfőn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak.
..
Minden idők legjobb évét zárta az Audi Magyarországon
Az Audi győri telephelyén mintegy kétmillió motor készült 2014-ben, több mint 135 ezer autót gyártottak, kilencszázzal nőtt a foglalkoztatottak létszáma, ezzel minden idők legsikeresebb évét zárta a vállalat Magyarországon – közölte az Audi Hungaria Motor Kft. pénteken az MTI-vel.
..
Több, devizában eladósodott cégnek pótlólagos alaptőke-befizetést kell végrehajtania
Több, devizában eladósodott cégnek pótlólagos alaptőke-befizetést kell végrehajtania, miután a forint árfolyama gyengébb volt a tavalyi év végén, mint 2013. december 31-én - közölte a Leitner + Leitner Auidit Kft. csütörtökön az MTI-vel.
..
Kétszáz új dolgozót vesz föl a SZEFO Zrt.
Jelentős létszámfejlesztést indított el a szegedi székhelyű, elsősorban ruházati termékeket előállító SZEFO Zrt., az állami tulajdonú cég a csongrádi megyeszékhelyen és Hódmezővásárhelyen összesen mintegy kétszáz főt szeretne felvenni telephelyeire - mondta a cég vezérigazgatója az MTI-nek csütörtökön.
..
Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség tavaly az uniós országok közül
A munkanélküliség 7,4 százalékra csökkent Magyarországon az Eurostat októberi, szezonálisan kiigazított adatai szerint; a 28 uniós tagállam közül Magyarország csökkentette a legnagyobb mértékben a munkanélküliséget az elmúlt évben - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményében.
51. oldal / összesen: 127