2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
50. oldal / összesen: 127
..
2,1 millió munkahelyet teremthet az Európai Bizottság beruházási programja
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) tanulmánya szerint több mint 2,1 millió munkahelyet lehet teremteni az Európai Bizottság elnöke Jean-Claude Juncker 2018-ig szóló három éves beruházási programjával.
..
7,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a tavalyi negyedik negyedévben
A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklődött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)
..
Később dönt a Baumax dolgozóinak esetleges foglalkoztatásáról az új tulajdonos
Később dönt a Baumax dolgozóinak esetleges foglalkoztatásáról az MMXH Kft, a Magyarországról kivonuló Baumax áruházait átvevő magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata.
..
Több mint 150 millió forintos beruházást hajt végre Gödöllőn a Sherbiny szaúdi cég
Mérnöki szolgáltató központot létesít Gödöllőn, az ipari és kereskedelmi szolgáltató szaúd-arábiai Sherbiny Holdings, a beruházás értéke meghaladja a 150 millió forintot.
..
Rekordévet zárt a legnagyobb retail szolgáltató
Mintegy 4,8 milliárd forintos rekordbevétellel zárta tavalyi üzleti évét a Laurel cégcsoport. Az ország piacvezető kassza- és retail szolgáltatója a pénztárgépek online átállításával a szokásos terhelésének többszörösén üzemelt, de idén visszatér a „normál üzemhez” és a továbbiakban elsősorban a szektorhoz kapcsolódó innovációkra koncentrál.
..
Ha a vállalat megszervezi, szívesen találkozunk a kollégákkal munkaidőn kívül
A magyar dolgozók többsége nem jár rendszeresen a munkatársaival szórakozni. Pusztán 11% találkozik heti/havi rendszerességgel, a kollégáival a munkaidőn kívül, 15 százalék pedig sosem veszt részt semmilyen ilyen jellegű programban. Ha azonban a vállalat előre megszervezi, 85 százalék szívesen elmegy, és nem érzi kötelezettségnek. A legtöbb közös program valamilyen módón kötődik az alkoholfogyasztáshoz, ezzel szemben a munkaidőn túli közös étkezések semmilyen formája nem jellemző.
..
Budapesten nyolcszor olcsóbb az irodabérlet, mint a londoni West Endben
A londoni West Endben évi 2945 dollárba kerül egy négyzetméternyi iroda éves bérlete, ugyanezért Budapesten csak 366 dollárt kell fizetni, a különbség nyolcszoros - a CBRE ingatlan tanácsadó szokásos éves felmérése szerint.
..
Felére csökkenthető az átcsábítási költség
Új időszámítás kezdődhet a munkaerő toborzás és integrálás piacán. A JobGroup egy olyan, összetett fejlesztési programba vágott, amelynek eredményeként a munkáltatói márkaépítés, a toborzás és az egyedi igényű munkavállalók integrálása közös szemlélet alapján és konkrétan mérhető eredményességgel zajlik majd a vállalatoknál. A JobGroup vezetői szerint fejlesztésük megoldást jelenthet a kettészakadó munkerőpiac gondjaira.
..
2,7 százalékkal nőttek az átlagkeresetek január-novemberben
Tavaly január-novemberben 2,7 százalékkal nőttek a bruttó átlagkeresetek és a családi kedvezmény nélkül számított nettó keresetek is az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Zala megyében 8,5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma
Zala megyében 8,5 százalékkal csökkent decemberben az álláskeresők száma - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kedden.
..
Idén már 3,3 százalékkal bővülhet a vállalati hitelezés az eurózónában
Idén már 3,3 százalékkal bővülhet a vállalati hitelek állománya az eurózónában, jövőre pedig 5 százalékos éves növekedési ütemet érhet el a szektor - mutat rá az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó legfrissebb iparági előrejelzéséből.
..
Kivonult a Chevrolet Magyarországról
A Chevrolet márka kivonulása a régióból utolsó, adminisztratív fázisához érkezett, új modelljeit Magyarországon az idén már nem lehet megvásárolni - tájékoztatta a Chevrolet Central and Eastern Europe Kft. az MTI-t hétfőn.
..
Magyarországon nyitja meg európai támogatóközpontját a kínai AsiaInfo
Kína piacvezető távközlési informatikai szoftverfejlesztője, az AsiaInfo Törökbálinton nyitja meg európai támogatóközpontját, a Telenor székházában - jelentették be a vállalatok vezetői hétfőn Törökbálinton, a központ ünnepélyes átadásán.
50. oldal / összesen: 127