2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
49. oldal / összesen: 127
..
Tizenegyezer új munkavállalót vesz fel az Emirates-csoport 2015-ben
Tizenegyezer munkavállalót vesz fel 2015-ben az Emirates légitársaságot is magába foglaló csoport, 2016 márciusára 6 százalékkal bővülhet a foglalkoztatottak száma - közölte az Emirates a honlapján.
..
A munkaadók többsége bővítést tervez idén - felmérés
A munkaadók 63 százaléka tervezi, hogy új alkalmazottakat vesz fel az idén, a legnagyobb igény a betanított, a segéd- és a szakmunkások iránt mutatkozik - derült ki a Humán Centrum Kft. munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég felméréséből, amely során ötezer felső- és középvezetőt kérdezett meg vállalati foglalkoztatási terveikről.
..
Humán Centrum kutatás: a munkaadók nyitottak az új munkaerőre
Hazánk egyik legnagyobb HR szolgáltatásokkal foglalkozó vállalata, a Humán Centrum Kft. friss közvélemény-kutatása szerint a munkaadók többsége kifejezetten nyitott az új munkaerőre sőt, 2015-ben vesz is fel új alkalmazottakat, de a kölcsönzött munkaerő foglalkoztatása még kevésbé elterjedt.
..
A munkahelyi stresszt nem kerülhetjük el, de a javunkra fordíthatjuk
A Profession.hu Munkahelyi stressz felmérése kimutatta, hogy túlnyomó többségünk szokott stresszes helyzettel szembesülni a munkahelyén, ez azonban a dolgozók több mint felére (58%) motiválóan hat. A kutatás eredménye szerint viszonylag gyakran kerülünk feszült helyzetbe, aminek a legfőbb forrásai a munkával kapcsolatos elvárások. Jó hír, hogy a dolgozók találnak módot a stressz célzott levezetésre, és a legtöbben a mozgást választják.
..
Az NGM szerint nem támogatható a NAV-dolgozók életpályamodellje
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint nem támogatható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr dolgozóinak életpálya-modellre vonatkozó követelése, ezért a nemzetgazdasági tárca nem tárgyal a NAV alig negyedét kitevő pénzügyőrök szakszervezetének a követeléséről.
..
Csökkent a cégek száma tavaly
A működő társas vállalkozások száma 2014. január és 2015. január között 2,55 százalékkal 543 692-re csökkent Magyarországon - közölte a Bisnode.
..
Könnyebbséget hoz az EKÁER-t használóknak egy új fejlesztés
Sok vállalkozást felkészületlenül ért az EKÁER bevezetése, a tulajdonosok nehézkesen, sok esetben hibásan küldik be az adatlapokat. Olyan számítástechnikai megoldást fejlesztett egy kereskedelmi informatikával foglalkozó vállalkozás, amely figyelmezteti a kereskedőt, hogy a szállítani kívánt áru típusa és mennyisége EKÁER bejelentésre kötelezett és elkészíti a regisztrációhoz szükséges állományt is. Tavasszal továbbfejlesztik a szoftvert, akkor már teljesen automatizálható lesz az EKÁER regisztráció.
..
Csökkent az álláskeresők száma Vas megyében
Vas megyében mérséklődött tavaly decemberben a nyilvántartott álláskeresők száma: az elmúlt év azonos időszakához képest 14,5 százalékkal, novemberhez képest pedig 8,1 százalékkal - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja.
..
Decemberben csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Békés megyében
Tavaly decemberben 15 298 főre csökkent a Békés megyében nyilvántartott álláskeresők száma, ez az előző hónaphoz képest 1880-as, míg az előző év azonos időszakához képest 1310-es csökkenés – derül ki a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja legfrissebb elemzésből. Békés megyében tavaly decemberben 8044 férfi és 7254 nő keresett munkát.
..
Ügyfélélmény: sok múlik az irányítási modellen
Egy vállalat számára a pozitív ügyfélélmény megteremtése ma már elengedhetetlen a kiváló üzleti eredmények eléréséhez. A cél az ügyfelek elégedettségének növelése és lojalitásának megtartása, ehhez pedig egyre fontosabb, hogy adott cég vezetése a belső működési struktúrát és folyamatokat is újragondolja, optimalizálja – derül ki a Develor Tanácsadó Zrt. Második Országos Ügyfélélmény Kutatásából.
..
Csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban
A munkanélküliség 2011 októbere óta tavaly decemberben először csökkent 10 százalék alá az Európai Unióban.
..
Fiktív munkalehetőséget hirdetve csalt ki pénzt egy férfi több mint hétszáz embertől
Vádemelést javasol a rendőrség egy férfival szemben, aki fiktív munkalehetőséget hirdetve csalt ki pénzt több mint hétszáz embertől – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Kollektív szerződést írt alá az Ericsson Magyarország és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete
A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete Kollektív Szerződést írt alá az Ericsson Magyarországgal. A megállapodás a szakszervezet és a vállalat több éves együttműködésének eredménye, és emellett az Ericsson emberközpontú vállalatpolitikáját írásban is rögzíti.
49. oldal / összesen: 127