2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
48. oldal / összesen: 127
A Tesco újabb 206 dolgozó elbocsátását jelentette be
A Tesco a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követően kezdődik a kibővített elbocsátás részleteiről a technikai egyeztetés - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.
..
Itt a tavasz, jöhet az új munka!
A decemberi pangás után a munkaerőpiac is új életre kelt az év elején, majdnem másfélszer annyi új pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly év végén. A tavaszi plusz energia jól jöhet a munkahelyváltáshoz, a szakértők szerint az álláskeresés gyakran felér egy főállású foglalkozással. Végig vettük, mire kell figyelnünk az egyik legfontosabb lépésnél, az önéletrajzunk összeállításánál.
..
Közszolgálati dolgozók sztrájkbizottsága: több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés
A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés, ezért követelik, hogy 2015-ben minden olyan közszolgálati munkavállaló, aki központi bérintézkedések által nem érintett, részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.
..
Hogyan találjuk és tartsuk meg a minőségi munkatársakat?
Pontatlan skill meghatározással, vonzó munkaadói márka menedzsment hiányában és mobileszközökre szabott hirdetések nélkül az ügyfélkapcsolati szakma, főként az SSC szektor elveszítheti a releváns jelöltek érdeklődését. A Profession.hu 40.000 álláskeresőt megszólító felmérésének eredményeit az Ügyfélszolgálati és SSC Vezetők Klubjának februári eseményén osztotta meg több mint 30 vállalat közel 60 képviselőjével. A vállalati, tanácsadói és közvetítői oldal szakemberei szerint az SSC szektor kulcsfontosságú sikertényezői között szerepet kap a belső karrier-spirál kialakítása és megerősítése is.
..
Egyre többen érdeklődnek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránt
Egyre több vállalat érdeklődik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránt, azonban sokan közülük nincsenek tisztában a tudnivalókkal - mondta el Dobár Attila, a fogyatékossággal élő és egészségkárosodott munkavállalók elhelyezkedésének és beilleszkedésének segítésével foglalkozó Rehabjob Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
..
Magyar pénzügyi fejlesztés gyorsíthatja a könyvelést
A könyvelők munkáját 30 százalékkal is gyorsíthatja a magyar SDS Zrt. által kidolgozott felhőalapú dokumentum-közműrendszer, amely a könyvelő programjába továbbítja a számla képét és adatait, és visszakereshető módon tárolja is azokat.
..
Rekordszámú cég szűnt meg az év első hónapjában
Januárban folytatódott a Magyarországon bejegyzett cégek számának visszaesése, az első hónapban rekordszámú cég szűnt meg - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató cég adataiból.
..
Új üzemcsarnokot épít Devecserben a Hajtó-Mű Kft.
Mintegy kétmilliárd forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot épít a Hajtó-Mű Kft. Devecserben.
..
Főként mérnökök jönnének Magyarországra dolgozni
Nemzetiséget tekintve főként finnek és szerbek, végzettség szerint pedig leginkább mérnökök költöznének Magyarországra munkavállalás céljából - állapította meg egy felmérés.
..
A vállalkozások értékteremtő beruházásainak hitelezése a sikeres gazdaság egyik alappillére
A vállalkozások értékteremtő beruházásainak hitelezése Magyarország gazdasági fejlődésének egyik alappillére - nyilatkozta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a régió egyik legnagyobb autóipari beszállító cége, a Csaba Metál új üzemcsarnoka átadásán.
..
Zala megyében 25 százalékkal csökkent tavaly az álláskeresők száma
Zala megyében tavaly havonta átlagosan 12,3 ezer álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában, csaknem 25 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
..
Csak jövő héten tárgyalja a parlament a vasárnap is dolgozó kereskedelmi dolgozók bérpótlékát
A kiskereskedelmi dolgozók vasárnapi száz százalékos bérpótlékát tartalmazó törvényjavaslat általános vitájának jövő hétre halasztását kérte Szatmáry Kristóf (Fidesz), a javaslat egyik előterjesztője a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén, Budapesten.
..
Mikor és hogyan váltsunk munkahelyet?
A Profession.hu Dr. Cselédi Zsolt munkajogász, Dr. Kun Ágota munkapszichológus, és Sámson Dorottya az állásportál toborzási szolgáltatások csoportvezetőjének segítségével összegyűjtötte a munkahelyváltás jogi, lelki és technikai vonatkozásait.
48. oldal / összesen: 127