2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
47. oldal / összesen: 127
..
Ezer ember kap munkát a tavaszi-nyári közfoglalkoztatásban Nyíregyházán
Ezer ember kap nyolcórás munkát a tavaszi-nyári közfoglalkoztatási programban Nyíregyházán - közölte a rászorulókat alkalmazó helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. szóvivője.
..
Nőtt a foglalkoztatottság az EU-ban a tavalyi negyedik negyedévben
Tavaly az utolsó negyedévben az előzetes becslések szerint negyedéves alapon számolva 0,2 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban (EU) - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
..
Mikor közöljük a terhességet a munkaadóval?
Jogi értelemben sokáig nem kell beszélnünk a terhességről a munkaadónknak, a szakértők szerint azonban érdemes már korán bejelentenünk, ezzel is jelezve az együttműködési szándékunkat. A szülési szabadság kezdete és hossza egyénfüggő, de a jogszabályok pontosan meghatározzák a kereteket. A Profession.hu Dr. Cselédi Zsolt munkajogász, Dr. Répáczki Rita munkapszichológus, és Sámson Dorottya, az állásportál toborzási szolgáltatások csoportvezetőjének segítségével összegyűjtötte a gyermekvállalás jogi, lelki és technikai vonatkozásait.
..
Mintegy 1600 embernek ad munkát a MÁV
A MÁV Zrt. idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban, és 1600 embernek biztosít munkát 2015. márciustól 2016. február végéig - közölte a vasúttársaság szerdán.
..
A siker közös nevezője az elégedett ügyfél
Ahány piac, annyiféle fogyasztói igénynek kell megfelelnie egy fejlődni kívánó vállalatnak, az elvárások diverzitásától függetlenül azonban a valóban sikeres működés kulcsa a konzisztens ügyfélélmény biztosításának képessége. Ám míg a vállalatok közel 80 százaléka gondolja átlag felettinek ügyfélélmény teljesítményét, ezzel a fogyasztók alig 8 százaléka ért egyet. A Develor Tanácsadó Zrt. Nemzetközi Ügyfélélmény konferenciáján a világ 10 országából érkező vállalati vezetők osztották meg egymással tapasztalataikat.
..
Benyújtották a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslatot
Benyújtották a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, a tervezet elfogadásával létrejöhet az új illetmény- és előmeneteli rendszer.
..
A munkaadók 18 százaléka létszámbővítést tervez
A munkaadók 18 százaléka létszámbővítést tervez a következő három hónapban, az építőiparban és a feldolgozó iparban a legnagyobb a felvételi kedv – derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató cég legfrissebb reprezentatív felméréséből.
A pénzügyileg legstabilabb cégek között az EuroFleet Zrt.
A legmagasabb értékű AAA (tripla A) Bisnode minősítés elnyerésével indította az évet az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. A Bisnode nemzetközi cégminősítő csoport legmagasabb szintű, AAA (tripla A) tanúsítványával a hazai vállalatoknak csupán 0,63%-a büszkélkedhet. A Bisnode szigorú és átlátható minősítési rendszere eligazítást ad a vállalatok megbízhatóságáról – csak a legstabilabb, legerősebb fizetőképességű vállalatok érdemelhetik ki a tanúsítványt.
..
A jövedelmek növekedését mutatja a januári kiskereskedelmi forgalom
Jelentősen bővült a kiskereskedelmi forgalom januárban, ami a háztartások rendelkezésre álló jövedelmének növekedését mutatja az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
..
Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban
A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU) - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfői közleményében.
..
A foglalkoztatók csaknem háromnegyedénél találtak munkaügyi jogsértést tavaly
A munkaügyi hatóság tavaly több mint 18 ezer munkáltatót ellenőrzött, és ennek során a foglalkoztatók 73 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont foglalkoztatottak 71 százalékát, mintegy 101 ezer munkavállalót érintették - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának tájékoztatásából.
..
Tovább csökken, de lassabban a munkanélküliség
Idén továbbra is a munkanélküliségi ráta csökkenésére számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik szerint azonban lassul a mérséklődés üteme.
..
7,4 százalékra csökkent a munkanélküliség
A munkanélküliségi ráta 7,4 százalékos volt a 2014. november és 2015. január közötti időszakban, 1,4 százalékponttal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi időszakban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.
47. oldal / összesen: 127