2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Munkahely
Keresés
46. oldal / összesen: 127
..
Óbuda Group: mintegy 6700 új munkahelyet teremtenek a 2014-2015-ben megvalósult vagy készülő autóipari beruházások
Több mint 6700 új munkahely létrejöttéhez járul hozzá és mintegy 584 milliárd forintot tesz ki a 2014-2015-ben megvalósult, már készülő vagy bejelentett 20 legnagyobb autóipari beruházás - közölte kedden az MTI-vel az egyes beruházások munkálataiban részt vevő Óbuda Group.
..
A tökéletes névjegykártya és ami utána jön
A mai világban már-már elavultnak hat a klasszikus névjegykártya, ám az változatlanul az üzleti élet nélkülözhetetlen eleme. Ezek a pici kártyák sokat elárulnak tulajdonosaikról. Íme 5 tipp, hogy miként lehet hatékony eszköz a névjegyünk!
..
Folytatódhatnak a kedvező folyamatok a munkaerőpiacon
Folytatódhatnak a kedvező folyamatok a munkaerőpiacon az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, így idén az átlagos munkanélküliségi ráta az Erste és a Takarékbank szerint egyaránt 7,4 százalékra csökkenhet, a K&H pedig 7 százalék körüli mutatót vár.
..
Csökkent az álláskeresők száma februárban éves szinten
Csökkent az álláskeresők száma, február végén 430,7 ezren, az előző évinél 2,9 százalékkal kevesebben kerestek állást - derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közzétett adatokból.
..
Száz embert vesz fel az EY Magyarország az új pénzügyi évben
Tovább növekszik a világ egyik vezető tanácsadó cége Magyarországon. Az EY 100 új munkatárssal bővíti létszámát a nyáron kezdődő új pénzügyi évben. A most csatlakozó munkatársak idővel a cég külföldi irodáinál is kipróbálhatják majd magukat.
..
Magyarországi telephelyének eladását tervezi a Triumph fehérneműgyártó cég
Megszünteti a burgenlandi Felsőőrben (Oberwart) működő üzemét és magyarországi telephelyének eladását tervezi a Triumph fehérneműgyártó cég, a vállalat keddi közlése szerint.
..
Nőtt a bejegyzett vállalkozások száma tavaly
Tavaly év végén 1 millió 703 ezer bejegyzett vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, ami 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A növekedés kizárólag az önálló vállalkozók számának mintegy 27 ezres emelkedéséből adódik, a társas vállalkozások száma 12 ezerrel csökkent.
..
Új üzemcsarnokot épít a Sipospack Kft.
Új üzemcsarnokot épít és bővíti kapacitását a herceghalmi Sipospack Reklám-, Csomagolótasak Gyártó és Kereskedelmi Kft.
..
A reálbérek évek óta kiegyensúlyozott pályán nőnek
Több mint két éve folyamatosan tart a reálbérek növekedése, ami az idén is folytatódik az MTI által megkérdezett szakértők és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint.
..
Januárban 4,1 százalékkal nőtt az átlagkereset
Januárban 4,1 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, valamint a nonprofit szférában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
..
12 százalékkal nőtt a vállalati összeolvadások és felvásárlások száma 2014-ben
A vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) száma Magyarországon 12 százalékkal nőtt 2014-ben az előző évhez képest, a piac becsült mérete pedig 18 százalékkal bővült. A befektetők elsődleges célpontjai továbbra is az IT és a technológiai vállalatok voltak - derül ki az EY legfrissebb M&A Barometeréből.
..
MUNKAERŐ-PIACI VÁLTOZÁSOK A VASÁRNAPI ZÁRVA TARTÁS KAPCSÁN
Az euCSOPORT komplex HR szolgáltató cégcsoport szakértői felkészültek a vasárnapi zárva tartás kapcsán adódó munkaerő-piaci kihívásokra. A boltok vasárnapi kötelező zárva tartása érinti a meglévő főállású dolgozókat, valamint országszerte több ezer diákot is, akiket korábban változatos munkafolyamatok elvégzésére foglalkoztattak a kereskedelmi hálózatok. Ezen munkafolyamatok egy része várhatóan továbbra is végezhető lesz a vasárnap zárva tartó kereskedelmi egységekben. Az áruházakban vasárnaponként dolgozó nappali tagozatos diákok számára a turizmus, vendéglátás, banki, valamint ügyfélszolgálati munkák területén bővülnek a lehetőségek a hétvégéi időszakokban.
..
Kevesen jelentkeznek az álláshirdetésekre
Az elmúlt években folyamatosan csökken az új állásokra jelentkező pályázók száma. Miközben bővül a meghirdetett állások mennyisége, addig a Job felmérése szerint 5 év alatt átlagosan ötödére esett vissza a többnyire felsőfokú végzettséget igénylő pozíciókra érkező jelentkezések száma. Az okok mögött a gazdaság stagnálása, a vállalatok gyengélkedő vonzereje, az alternatív munkaerő keresési módszerek terjedése, valamint a külföldre történő elvándorlás és a munkaerőpiac kiszáradása is meghúzódik. Hosszútávon a jelentkezők alacsony száma miatti betöltetlen állások a cégek fejlődését hátráltathatják.
46. oldal / összesen: 127