2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
45. oldal / összesen: 127
..
Leszámolás a munkahelyi konfliktusokkal!
„Lehetetlen kijönni ezzel vagy azzal a kollégával, vezetővel vagy csapattárssal” – panaszkodnak sokan, míg a vezetőknek az okozhat nem kevés fejtörést, hogyan serkentsék hatékony munkavégzésre az egymásra fújó kollégákat. A rengeteg érzelmi energiát felemésztő helyzetekre azonban van megoldás: Sofie Geisler nemzetközileg is elismert, megoldásközpontú mediációs technikáját sikeresen alkalmazták terrorfenyegetés, bandaháborúk és erőszakos bűncselekmények kezelésében is. A szakember május 14.-én egynapos tréninget tart Budapesten.
..
Nem alszunk eleget és munka közben sem pihenünk
Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők a 6-7 órás országos átlagnál is kevesebbet. Ezzel szemben a fiatalok kifejezetten sok időt szánnak erre a tevékenységre - derül ki a Profession.hu 3000 munkavállaló megkérdezésével készült felméréséből.
..
Csaknem 80 ezerrel dolgoztak többen az első negyedévben, mint egy évvel korábban
Az idén az első negyedévben 4 millió 117 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 79 ezerrel (2 százalékkal) több, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.
..
Kevesebben vannak a jelöltek, és másként is viselkednek
2013-tól a kereslet élénkülésével a jó szakemberek hiánya egyre komolyabb kihívások elé állítja a HR szakembereket, részben azért, mert tartósan külföldön vállalt munkát az a jelölti kör, amiből korábban lehetett meríteni. 2015-ben ez a tendencia várhatóan folytatódik, és a 2017-ig tartó időszakra vonatkozó előrejelzések is hasonló képet festenek. Minden eddiginél jobban felértékelődik, hogy a cégek hogyan tudják a lehetséges munkavállalókat megtalálni és megnyerni maguknak, mindebben pedig a közösségi média megkerülhetetlenné válik.
..
Az informatikus szakma népszerűsítéséért rendeznek konferenciát pénteken
Lányok az informatikában címmel egész napos konferenciát és interaktív műhelybeszélgetést rendeznek pénteken Salgótarjánban; közéleti személyek, tanárok, vezető magyarországi cégek sikeres női és férfi felsővezetői arról értekeznek, miként tudják népszerűsíteni az informatikus szakmát, különösen a lányok körében - jelentette be Biró Albert, a főszervező Informatika a Társadalomért Egyesület (infotér) felügyelőbizottságának elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
..
AZ ÁLLÁSPIACON EGY ÉS HÁROM ÉV KÖZÖTTI TAPASZTALATTAL, ÉS FELSŐFOKÚ VÉGZETTSÉGGEL VAGYUNK NYERŐK
Egyre többen keresnek állást az interneten: a Profession.hu első negyedéves jelentése szerint 2015-ös negyedévben majdnem másfélszer annyi önéletrajzot töltöttek fel az állásportálra, mint tavaly ilyenkor. A legkeresettebbek az értékesítés területén jártas dolgozók, de jelentősen megnőtt a szakmunkásokat kereső cégek száma is. A legtöbb jelentkezést adminisztrációs és irodai pozíciók kapták.
..
A jövő szakmáira épít a Telenor
A Macro-Talent 2015-2017 kutatást bemutató eseményen a jövő szakembereiről beszélgettek a szakértők, köztük a Telenor képviselője.
..
Így teremts harmóniát a munkád és az életed közt!
Sokszor úgy érezhetjük, lehetetlen megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Hogyan lehet helytállni a munkahelyünkön, és közben elég időt fordítani a barátokra, a családra és a kikapcsolódásra? Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője 5 praktikus tanácsot ad, hogyan találhatjuk meg a harmóniát az életünkben!
..
Tovább folytatódhat az ipar bővülése idén
Tovább folytatódhat az ipari termelés bővülése az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, a Takarékbank elemzője közel 7 százalékos, míg az Erste Banké 6 százalékos növekedésre számít. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében azt emelte ki, hogy másfél éve folyamatosan bővül az ipari termelés.
..
Minden ötödik vállalatot gátolhat a diplomás szakemberhiány
Számos területen fennmaradó diplomás szakemberhiány, a friss végzettekkel szembeni fenntartások, hiányos vállalati tervezés. Ezek a megállapítások is szerepelnek abban a kutatásban, amelyet a HVG HR Center megbízásából végzett a GVI és az Aon Hewitt. Az elkövetkező évek közép- és nagyvállalati diplomás munkaerő szükségletét feltáró prognózistól a megbízók azt remélik, hogy a cégeknek a tervezéshez hasznos eszközt ad, a diplomásoknak pedig a jövőbeni elhelyezkedésük esélyeit növelő tanulságokat fogalmaz meg.
..
Családi vállalkozások a nagy kérdés előtt: átadni, eladni vagy továbbvinni?
„Segítség, megöregedtem! De mi lesz a családi vállalkozásommal?” A rendszerváltás után alapított családi üzleteket a generációváltás problémája ezekben az években állítja igazi próbatétel elé.
..
7 ok, amiért megéri üzleti találkozókra járni!
Az üzletemberek javarészt kapcsolatokból élnek, így a networking a napi rutinjukban is főszerephez jut. A tudatos üzleti kapcsolatépítéshez azonban érdemes segítséget kérni, és szervezett keretek között folytatni azt. Most rávilágítunk arra, hogy miért hasznos üzleti találkozókra járni!
..
Egyszerre probléma és megoldás a belföldi munkaerő-vándorlás
Egyre nehezebb feladat a szakképzett munkaerő megtartása az ország több pontján a gazdaságilag fejlettebb régiók és a külföldi ajánlatok elszívó hatása miatt. A Profession.hu regionális szakértői szerint a hiányszakmák dolgozói igen könnyen váltanak munkahelyet, ami megnehezíti a vállalatok személyzeti osztályainak helyzetét a hosszútávon való tervezésben.
45. oldal / összesen: 127