2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
44. oldal / összesen: 127
A szakszervezet további létszámcsökkentésről és bérrendezésről tárgyal a Tescóval
További csoportos létszámcsökkentésről és a bérek rendezéséről tárgyal a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Tescóval.
..
Így dolgoznak rugalmasan a magyar munkavállalók
Bár szeretne rugalmasan dolgozni, a magyar alkalmazottak többségének nincs módja az irodán kívüli munkavégzésre. A legtöbben fizetett szabadságot vesznek ki vagy utólagos túlórázással hozzák be az ügyintézés miatt kiesett munkaóráikat - derül ki a Telenor online felmérésének eredményeiből.
..
A Facebookon keresnek munkát a diákok
A nyári szünidő kezdetével diákok tízezrei özönlenek a munkaerőpiacra. Munkavállalásukat nem csupán rengeteg diákmunka-lehetőség segíti, de sok gyakornoki program is rendelkezésre áll. Bármelyik lehetőséget válasszák is, foglalkoztató és diák egyaránt jól jár. A motivációkról, munkakedvről és szempontokról a Mind-Diák Szövetkezet több mint 8 ezer tanulót kérdezett meg.
..
Így ismerheted fel a networking békát!
Az üzleti életben elengedhetetlen a tudatos kapcsolatépítés, a hosszú távú, kölcsönösen hasznos partnerségek kialakítása. De hogyan lehet kiszűrni azokat, akik ennek az ellenkezőjére és a kihasználásra törekednek? Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője megoszt néhány árulkodó jelet, amelyről felismerheted a networking „békát”!
..
Harmadával növelte termelését a Mercedes-Benz kecskeméti gyára
Több mint harmadával, 150 ezer autóra növelte termelését 2014-ben a Mercedes-Benz kecskeméti gyára – mondta Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH Kft.) ügyvezető igazgatója csütörtökön a gyárban, a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel, az importőrrel közösen tartott sajtótájékoztatón.
..
Nekünk az a siker, ha már nem kellünk
Két új kezdeményezést indított útjára a megváltozott munkaképességűek munkahelyi integrációjával foglalkozó RehabJob. Mindezt az a felismerés vezette, hogy még mindig nem tekinthető megoldottnak a megváltozott munkaképességűek társadalomba történt integrációja, sőt a megváltozott munkaképességűek mellett más csoportokba tartozók is küzdenek munkahelyi beilleszkedésükkel. A társadalmi érzékenység alacsony, és ez igaz a munkáltatókra is. Pedig az érzékenyítéssel a védett tulajdonságokkal rendelkező, illetve a speciális helyzetű munkavállalók százezreinek helyzete is könnyebbé válhatna, munkahelyek működése bizonyulna hatékonyabbnak.
..
Januártól bővül a gyed extra
A munkába visszatérő anyák 2016 januárjától már a gyermekük 6 hónapos korától igénybe vehetik a gyed extrát a kormány szerdai döntése értelmében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken egy budapesti konferencián.
..
A dolgozók több mint fele munkahelyváltáson gondolkodik
Minden harmadik munkavállaló már legalább 1 éve játszik a gondolattal, hogy új munkahelyet keressen magának, ezzel szemben 37 százalékuk hamar dönt és a lépést is gyorsan megteszi – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből.
..
Dolgozzon otthonról, inspiráló társaságban!
A korábbi évek sikerei nyomán idén egy teljes értékű munkanapon hirdeti meg a Dolgozz Otthonról Napot a Telenor és a Microsoft. Május 22-én a két vállalat – amelyeknél a rugalmas munkavégzés mindennapos gyakorlat – másokat is arra buzdít, hogy az irodából kimozdulva dolgozzanak, akár megszokott kollégáik helyett más szakmák képviselőivel közösen, egymás otthonában.
..
Titokban nagyon sok nő vágyik új állásra
Már második alkalommal kerül megrendezésre a nők munkahelyi elhelyezkedését és beilleszkedését segítő Jobline Női Karriernap. A rendezvény célja, hogy a sztereotípiákon, az esetleges önbizalomhiányból és a társadalom férfias jellegéből fakadó akadályokon túllépve minél több nő kezdje el karrierjének tudatos megtervezését. A rendezvény előadásai, konzultációs lehetőségei és álláskínálata révén inspirációt és azonnal hasznosítható gyakorlati támogatást nyújt a kilátogatóknak, legyenek álláskereső frissdiplomások, gyes-ről visszatérni szándékozó anyukák, vagy a karrierlétrán előrelépő tapasztalt munkavállalók.
..
Áprilisban ismét rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon
Áprilisban ismét rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon, ebben a hónapban 4641 céget törölt a cégbíróság, így az év első négy hónapjában már 17 259 vállalkozás szűnt meg Magyarországon, és a trend határozottan növekvő - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
..
Pihenéssel töltöttük a munka ünnepét
A hosszú hétvégék láthatóan idén is jelentősen felpörgetik a SZÉP kártyás költéseket. Húsvét után a május elsejei hosszú hétvégét is számos család otthonából kimozdulva, pihenéssel töltötte. Ennek köszönhetően az OTP SZÉP kártyán lévő - 2013-as - lejáró összegek mértéke négy százalék alá csökkent.
..
Mélyebben a brief coachingról és a brief terápiáról
Sokan azt gondolják, elég néhány kérdést bemagolni, és máris hatékony brief coachok lesznek. A megoldásközpontú coaching egyik doyenje, a terapeuta végzettségű Chris Iveson vezetésével, Budapesten, két nap alatt minden pszichológus, coach és vezető saját maga győződhet meg arról, milyen hatásmechanizmusok húzódnak meg a könnyed és elegáns kérdések mögött – sőt, saját maga is megtanulhat így segítő beszélgetést vezetni. Az érdeklődők arra is választ kaphatnak, meddig tart a coaching, és honnan kezdődik a terápia.
44. oldal / összesen: 127