2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
43. oldal / összesen: 127
MINDENKI DOLGOZZON OTT, AHOL JÓL ÉRZI MAGÁT!
Munkatársaim.hu néven új közösségi oldalt indított a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az álláskeresők már azelőtt a lehető legjobban megismerhessék az adott munkakörnyezetet, mielőtt elfogadnának egy konkrét pozíciót; illetve a kapcsolati hálójukat is hatékonyabban használhassák a keresés és kiválasztás ideje alatt.
..
Nem csökkenhetnek a rendőri fizetések
Nem csökkenhet a rendőrök fizetése az életpályamodell bevezetése, illetve a pótlékok többségének megszűnése nyomán - jelentette ki a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.
..
Több fontos jogszabály is változik július elsején
Több jogszabálymódosítás is életbe lép ma. Július elsejétől például használt lakás vásárlására is jár a korábban szocpolnak nevezett vissza nem térítendő állami támogatás, indul a mosógépcsere-program, a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztésének köszönhetően a munkaadók adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági foglalkoztatottak után és a magyar autósok adatai kiadhatók lesznek a külföldi szabálysértési hatóságnak.
..
Cisco: sok hagyományos céget szoríthat ki a piacról a digitalizáció
Minden negyedik hagyományos vállalat jelentősen veszíthet pozíciójából, vagy szorulhat ki teljesen a piacról a digitális piac átalakulása miatt a következő öt évben - derült ki a Cisco jelentéséből.
..
Szereti az Y-generáció az Allianzot
Az Allianznál nemzetközi, kelet-európai és magyarországi szinten is többségben vannak a nők, nagy arányban töltenek be vezető pozíciót, ráadásul az Y-generációs munkavállalók körében is nagyobb arányban képviseltetik magukat.
..
Felmérés szerint a munkavállalók 60 százaléka elkötelezett cége iránt
Egy átlagos magyar vállalatnál a munkavállalók 60 százaléka elkötelezett a cég iránt, másoknak is ajánlja munkahelyét, nem tervez állást változtatni és az elvárásokon felül teljesít a vállalat céljai érdekében - derül ki az Aon Hewitt "Trendek a munkavállalók elkötelezettségében" című szerdán közzétett kutatásából.
..
Üzemcsarnokot épít és növeli dolgozói létszámát az olasz Farmol Nyírbátorban
Új üzemcsarnokot épít és növeli dolgozóinak létszámát az olasz érdekeltségű palackgyártó és -töltő Farmol Hungary Kft. Nyírbátorban - közölte a cég integrált irányítási vezetője.
..
SZEMÉLYESEN SEGÍT A GYŐRIEKNEK MUNKÁT TALÁLNI A PROFESSION.HU ÉS A PANNONWORK
Mostantól az interneteléréssel nem rendelkezők is kereshetnek online munkát a Profession.hu álláskereső portál és a Pannonwork együttműködésének köszönhetően. A munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég győri irodájában munkaerő-piaci szakértők adnak álláskeresési tanácsokat az érdeklődőknek és segítenek az egyes pozíciók megpályázásában is.
..
Vasárnap nem kötelező mindenhol a szakképesítés
Szakképesítéssel nem rendelkező is árusíthat a 200 négyzetméter alatti, vasárnap is nyitva tartó egyes típusú üzletekben a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint.
..
Új menedzsmenttel kezdi meg új pénzügyi évét az EY Magyarország
Megújul július 1-től az EY Magyarország menedzsmentje. A vezérigazgatói tisztséget Rencz Botond, a cég Adótanácsadói részlegének közép-európai és egyben magyarországi vezetője veszi át. Havas István jelenlegi vezérigazgató a cég Senior Partnereként a jövőben az EY egyes kiemelt piaci és kormányzati ügyfeleivel való kapcsolattartásért felel majd. Ezzel egy időben a cég hosszú távú stratégiájával összhangban az EY menedzsmentjében további kinevezésekre kerül sor: a Könyvvizsgálói terület vezetését Bartha Zsuzsanna veszi át, az Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások részleg új vezetője pedig Tüske Balázs lesz.
..
Esélyegyenlőségi egyezményt írt alá a Henkel
A munkahelyi diszkriminációellenes, és esélyegyenlőséget támogató irányelveket rögzítő Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter első magyarországi aláírói között van a Henkel Magyarország Kft. is. Az egyezménnyel a vállalatok a szervezeti sokszínűség megvalósítására törekszenek, és esélyegyenlőségi szempontokat figyelembe véve alakítják a stratégiájukat. A Henkelnél a sokszínűség a vállalati stratégia része, ennek érdekében a vállalat mérhető vállalásokat tesz. A Henkel dolgozói 124 nemzetből kerülnek ki, a kollégák 80 százaléka Németországon kívül dolgozik. A női menedzserek aránya 32,5 százalék, míg a magyar egység menedzsmentjében a nők aránya 43 százalékot tesz ki.
..
Hamarosan megkötik az első szerződéseket a Gyere haza fiatal programban
Hamarosan megkötik az első szerződéseket a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítő Gyere haza fiatal programban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
..
Stagnált a munkanélküliség az EU-ban áprilisban
Áprilisban, akárcsak márciusban 9,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta a 28 tagországból álló Európai Unióban (EU) - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.
43. oldal / összesen: 127