2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
42. oldal / összesen: 127
..
TÍZBŐL NÉGY MUNKAVÁLLALÓ EGY ÉVEN BELÜLI SZAKMAI ELŐRELÉPÉSRE SZÁMÍT
Miközben sokan bizakodnak a munkahelyükön való szakmai előrelépésben, a cégek 40 százalékánál nincs kialakítva semmilyen ösztönző rendszer. Az államigazgatásban az átlagnál többen, a dolgozók 48 százaléka, míg az egészségügy területén 60 százalék panaszkodik erre - derül ki a Profession.hu több mint 1000 dolgozó bevonásával készült, a munkahelyi előrelépési lehetőségeket vizsgáló kutatásából. A válaszadók szerint a legfőbb ösztönzőerő a megfelelő kereseti lehetőség, de az önálló munkavégzés is sokakat motivál. A kutatásból az is kiderül, hogy a kor előrehaladtával a munkavállalók egyre kevésbé látják az elmozdulás lehetőségét.
..
Az offshore cégeket "ki kell seprűzni" a közpénzek közeléből
Harmadik alkalommal nyújtotta be az LMP az Országgyűlésnek az offshore cégeket a közpénzfelhaszálásból kizárni kezdeményező törvényjavaslat-csomagját hétfőn.
..
A munkavállalók jogviszonyát ellenőrizte az NGM, a munkaadók 84 százalékánál volt szabálytalanság
Összesen 1036 vállalkozást érintett a munkavállalók jogviszonyának rendezettségére irányuló akcióellenőrzés, amely a vizsgált munkáltatók 84 százalékánál tárt fel valamilyen munkaügyi jogsértést - derül ki az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának összefoglaló jelentéséből.
..
10 milliárdos program indulhat év végén a megváltozott munkaképességűeknek
A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszul.
..
Budapesten is sikeres a kapcsolatitőke-megosztás
Az elmúlt években Budapesten is igazolódott: a hagyományos üzleti modellek mellett izgalmasabb üzleti struktúrákra is nyitottak a hazai vállalkozások. A Business Network International (BNI) az „Aki ad, az nyer®” elvén alapuló, jutalékmentes üzleti ajánlások rendszerét honosította meg hazánkban, budapesti régiója pedig néhány év alatt a világ öt legeredményesebb körzete közé került.
..
Április-júniusban 126 ezerrel dolgoztak többen, mint egy éve
A foglalkoztatottak száma április-május-júniusban meghaladta a 4 millió 201 ezret, ezzel 126 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
A munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere
Akkor mondható majd sikeresnek a 2014-2020-as időszak fejlesztéspolitikája, ha 5 millió, vagyis a jelenleginél 800 ezerrel több munkahely lesz Magyarországon 2020-ra, illetve ha az ország ki tudja építeni a gazdaság növekedését segítő iparágait - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár kedden Budapesten.
..
Elemzők: az infláció miatt lassabban emelkednek majd a reálbérek
A növekvő infláció miatt lassabban emelkednek majd a reálbérek az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
..
Progressive – gyakornoki programot indított
A Progressive Reklámügynökség gyakornoki programot indított, amelynek eredményeként júliusban a cég létszáma átlépte a 40 főt.
..
MINDEN EDDIGINÉL TÖBB ÁLLÁSHIRDETÉST AKTIVÁLTAK JÚNIUSBAN
Minden eddiginél több állást hirdettek meg online a cégek, mintegy 16 százalékkal emelkedett a hirdetések száma a tavalyi második negyedévhez képest. Ezzel párhuzamosan a munkavállalók is egyre aktívabbak és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely váltáson.
..
Most érdemes reklám nélküli marketinggel csábítani - A hamburgerben is a hús a lényeg
Nem a nyár a leggyengébb láncszem a toborzók szempontjából. A munkáltatói márkaépítéssel és toborzás támogatással foglalkozó BrandJob tapasztalatai szerint a jól felépített és működtetett közösségi média aktivitás pont nyáron lehet a legeredményesebb. Ehhez viszont ismerni kell, mi működik jól a közösségi hasábokon.
..
A kis- és középvállalkozások mától pályázhatnak kapacitásbővítésre
Mától nyújthatják be a mikro-, kis- és középvállalkozások konkrét fejlesztési elképzeléseiket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelent két, a versenyképességet javító, kapacitásbővítést támogató felhívásra - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Csökkent az álláskeresők száma májusban Békésben
Májusban 15 496 személyt tartott nyilván álláskeresőként a Békés Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya, az előző havinál 1062-vel, az egy évvel korábbinál pedig több mint hétezerrel kevesebbet
42. oldal / összesen: 127