2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
41. oldal / összesen: 127
Másfélszeresére nőtt a British Telecom alkalmazottainak száma Magyarországon
A British Telecom (BT) Magyarországon működő európai szolgáltató központjának létszáma alig több mint egy év alatt másfélszeresére nőtt, elérte az 1500-at, és további 200 dolgozót terveznek felvenni.
..
A minimális építőipari rezsióradíj 2490 forintra emelkedett
Kihirdették 2015-ös minimális építőipari rezsióradíjat, amely 2490 forint és szombattól, a jövő évi minimális rezsióradíj kihirdetéséig kell alkalmazni.
..
Nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban
Mind az euróövezetben mind az Európai Unió egészében nőtt a foglalkoztatottság a második negyedévben.
..
Lakva ismerszik a cég és a munkavállaló
Az elkövetkező hónapokban várhatóan nagy számban jelennek meg megváltozott munkaképességű munkavállalók a nyílt munkaerőpiacon, miközben a számukra kínált állások száma is ütemesen növekszik. Mivel a kínálaton belül az átlagosnál dinamikusabb a közép- és felsőfokú végzettséget és komoly szakmai alapokat igénylő állások számának bővülése, így ez a speciális helyzetű munkavállalók felértékelődéséhez és az integráció felgyorsulásához vezethet.
..
A nagyvállalatok többsége globális szinten határoz a cég által választható bankról
A legnagyobb vállalatok 59 százalékánál globális szinten dől el, hogy mely bank szolgáltatásait veszik igénybe, 20 százalékuknál az anyacég a választható bankok körét jelöli ki, a végső döntést azonban a magyarországi menedzsment hozhatja meg - derül ki a CIB Bank nagyvállalatokat vizsgáló reprezentatív kutatásából.
..
5 stratégiai partnerség, amire nem is gondolnál!
Egy vállalkozás életében elengedhetetlenek a stratégiai partnerek, amelyekkel közös célcsoportért, egymást segítve dolgozhatnak. Sok cég azonban konkurenciaként tekint az ugyanabban a tevékenységi körben dolgozó vállalatokra, pedig léteznek helyzetek, amikor váratlan szövetségesekre lehet találni. Íme 5 példa a gyümölcsöző stratégiai partnerség kialakításához!
..
Az ősz készülést igényel az álláskeresőtől
Az álláskeresési piac megélénkülését tapasztalja a munkaerőközvetítéssel foglalkozó Job. Dobár Attila, a Job Kft. ügyvezető igazgatója szerint az idei nyár egyáltalán nem fordult pangásba, ráadásul ősszel még a helyzet “fokozódása” is várható.
..
Szakmai megbecsüléseként kapják a bérkiegészítést a szociális ágazatban dolgozók
A szakmai tőke megbecsüléseként kapják a bérkiegészítést a szociális ágazatban dolgozók - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Csökkentek a felszámolások és cégtörlések az építőiparban
Csökkent a felszámolások és kényszertörlések száma az építőiparban, és 2015 végéig további csökkenés várható a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzése szerint, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.
..
Így kerüld el a halogatást, hogy jobb legyen a jövőd!
„Majd holnap nyitok egy takarékossági számlát” – mondjuk magunkban, aztán se holnap, se holnapután, se egy hét múlva nem tesszük ezt meg. Inkább megveszünk valamit, ami a jelenben okoz örömöt, de nem gondolunk a jövőnkre, amikor jól jönne a megtakarított pénz. James Clear, az Entrepreneur szerzője elárul néhány tippet, hogy miként küzdhetjük le a halogatást!
..
Egy év alatt 20 ezer új munkahely jött létre az iparban
Egy év alatt több mint 20 ezer új munkahely jött létre az iparban Magyarországon, a júniusi adatok szerint - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán péntek reggel.
..
Workania: az IT szektorban és a szolgáltató központokban lehet a legjobban keresni
Az információ-technológiai (IT) szektorban, valamint az üzleti szolgáltató központokban (Shared Service Center - SSC) lehet a legjobban keresni Magyarországon, a havi bruttó átlagbér ezeken a területeken elérte a 399 ezer forintot 2015 első félévében - derült ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu legutóbbi felméréséből
..
A munkavállalók 34 százaléka volt továbbképzésen az elmúlt egy évben
A megkérdezett dolgozók 34 százaléka vett részt valamilyen továbbképzésben az elmúlt egy évben, miközben a munkavállalók felének a munkaadója semmilyen továbbképzést nem biztosít - derül ki a Profession.hu állásportál felméréséből.
41. oldal / összesen: 127